Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ετοιμάζεται για Σίφνο με το "NOS"

Τοπική πρώτη ύλη και σιφνέικες γεύσεις οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο δημοφιλής σεφ, στο νέο ντιζαϊνάτο συγκρότημα 18 σουιτών του νησιού, με τη θεαματική τοποθεσία στο Φάρο της Σίφνου.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει ψωμί

Πλώρη για Σίφνο βάζει ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, που προσθέτει στο γαστρονομικό του παλμαρέ μία ακόμη αιγαιπελαγίτικη στάση, αυτή τη φορά στο ολοκαίνουριο κι εντυπωσιακό συγκρότημα σουιτών "NOS". Εμπνευσμένο από το συνήθειο της ντοπιολαλιάς να κόβει τις λέξεις στη μέση, το (Sif)"ΝΟΣ Hotel & Villas" θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές Μαΐου, με αισθητική εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική των οικισμών του χωριού, αφού τα τέσσερα κτήριά του θα συνδέονται με καλντερίμια και αυλές, ενώ το ρόλο της κεντρικής πλατείας ως σημείο συνάντησης, θα κρατά η εντυπωσιακή πισίνα με θέα στο αγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

Πλάι της θα βρίσκεται και το εστιατόριο του "NOS", ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες, όπου ο Αθηναγόρας Κωστάκος θα επιμελείται πιάτα εμπνευσμένα από τη σιφνέικη γη και θάλασσα, με την πρώτη ύλη του νησιού και των Κυκλάδων να έχουν τον πρώτο λόγο σε ένα μενού βασισμένο σε μοντέρνες τεχνικές, sharing λογική και zero waste φιλοσοφία. Το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές, ο ταραμάς από τόνο Αλοννήσου και το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στις κλιματόβεργες, όπως το έχουμε δοκιμάσει σε νησιωτικά σουξέ του Κωστάκου σαν το "Noema" της Μυκόνου, ή ο "Anthós" της Ελούντας, είναι μερικά από τα πιάτα που θα δώσουν γεύση στο καλοκαίρι του "NOS", με την ελληνικότητα της γεύσης να αποτελεί το απόλυτο ζητούμενο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

NOS Hotel & Villas
Φάρος Σίφνο
https://stayatnos.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.