Το σαντορινιό "Athenian House" υποδέχεται Μπαξεβάνη και Serres

Δίδυμο κορυφής θα συναντηθεί το φετινό καλοκαίρι στις κουζίνες του επιδραστικού εστιατορίου της Σαντορίνης, με τους δυο παλιούς φίλους να αναλαμβάνουν τη γεύση ενός από τα γαστρονομικά σημεία αναφοράς του νησιού, από τις 15 Απριλίου.

The Athenian House

Δεσμοί βαθιάς εκτίμησης, παλιάς φιλίας, αλλά και κουμπαριάς είναι αυτοί που συνδέουν τον ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Γιάννη Μπαξεβάνη, και τον εμβληματικό συνάδελφό του, Jerome Serres, που άφησε καθοριστικό στίγμα στον γαστρονομικό ρου της χώρας μέσα από εστιατόρια όπως η "Σπονδή" και το "Pil Poul". Τώρα, οι δυο τους θα συνδεθούν και με τους δεσμούς της "μάχης", αφού αναλαμβάνουν από κοινού την κουζίνα του "The Athenian House" στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, που ανοίγει τις πόρτες του για τη νέα σεζόν στις 15 Απριλίου.

Γιάννης Μπαξεβάνης Jerome Serres The Athenian House Σαντορίνη
Οι Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στο The Athenian House της Σαντορίνης

Διεθνώς διακεκριμένο με μία θέση στη λίστα των 50 Best Discovery Restaurant, το επιδραστικό γαστρονομικό spot της Σαντορίνης θα μπει έτσι με φόρα στην έβδομη σεζόν του και θα υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο την έμφαση που δίνει στη ζωντανή γεύση της Ελλάδας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. "Αυτό που επιζητούμε μέσα από αυτήν την σπουδαία συνεργασία δεν είναι τα μεγάλα ονόματα, αλλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα, η αληθινή ελληνική γεύση του σήμερα", σημειώνει στο αθηνόραμα ο ιδιοκτήτης του "The Athenian House", επισημαίνοντας ότι "η παρουσία του μαγειρικού μας διδύμου θα είναι συνεχής, είτε και με τους δύο, είτε με τον έναν από τους δύο σεφ πάντα στην κουζίνα".

Αστακός με σφαίρα ρυζιού The Athenian House Σαντορίνη
Αστακός σε ζωμό εσπεριδοειδών, σφαίρα ρυζιού αρωματισμένη με ρόδι και καραμελωμένο αχλάδι

Μέσα από τρία διαφορετικά degustation menu (ένα plant based, ένα ψαροφαγικό, κι ένα εστιασμένο στο κρέας, με πρωταγωνιστή το ελευθέρας βοσκής ή grass fed αρνί από ντόπιες φάρμες), οι δημιουργίες των σεφ θα φέρουν στο προσκήνιο τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τις προσεκτικά επιλεγμένες κοπές κρεάτων, τα άγρια χόρτα και τα γηγενή βότανα, τα εποχιακά φρούτα, το ελληνικό ελαιόλαδο και τα τοπικά λαχανικά, ενώ τα πιάτα τους θα συνδυάζουν τα σημεία υπεροχής του καθενός ξεχωριστά.

Μπακαλιάρος αγιολί The Athenian House Σαντορίνη
Μπακαλιάρος με κρούστα κρέμας φιστικιού και πικάντικη aioli

Πιάτα όπως ο αστακός σε ζωμό εσπεριδοειδών με σφαίρα ρυζιού αρωματισμένη με ρόδι και καραμελωμένο αχλάδι, το κρητικό αρνάκι ελευθέρας βοσκής με πατάτα σε αρωματική κρούστα, τυρί Ξύγαλο και πουρέ από μελιτζάνα Σαντορίνης, ή ο φρέσκος μπακαλιάρος με κρούστα κρέμας φιστικιού και πικάντικη aioli, θα συνδυάσουν την γευστική κομψότητα των δύο σεφ, ενώ την ελληνικότητα των γεύσεων θα ενισχύει η wine list, που αποτελείται αποκλειστικά από ελληνικές ετικέτες σε επιμέλεια του Πάνου Ζουμπούλη και με έμφαση στον αμπελώνα της Σαντορίνης.

Αρνάκι Μελιτζάνα The Athenian House Σαντορίνη
Κρητικό αρνάκι ελευθέρας βοσκής με πατάτα σε αρωματική κρούστα, τυρί Ξύγαλο και πουρέ από μελιτζάνα Σαντορίνης

Η δε κάρτα των cocktails, με την υπογραφή του βραβευμένου Αλέξανδρου Γκικόπουλου, εμπνέεται από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Σαντορίνης και δίνει το ρόλο του πρωταγωνιστή στα σπουδαία αποστάγματα της Ελλάδας: το τσίπουρο, το ούζο και τη μαστίχα.

The Athenian House Σαντορίνη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Michelin 2024: ναι μεν, αλλά

Το περσινό κλίμα γενικευμένης ευφορίας έδωσε φέτος τη θέση του σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με ένα μόνο καινούργιο αστέρι και ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες στις υπόλοιπες κατηγορίες του Κόκκινου Οδηγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
23/12/2024

Τα νέα της Θεσσαλονίκης: Οι must διευθύνσεις για ιδανικό city break

Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.

Τι μας αφήνει το σύμπαν της γεύσης και του ποτού από το 2024

Μπαρ, φαγητά, τάσεις, εστιατόρια, βραβεύσεις, ποτά, πρόσωπα, απώλειες και οτιδήποτε άλλο θα θυμόμαστε από τη χρονιά που μας αφήνει.

Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

Ένα από τα πιο εμβληματικά wine bars του κόσμου έρχεται στην Αθήνα για τα δεύτερα γενέθλια του Pharaoh

Το περίφημο οινικό σποτ της Βαρκελώνης, Bar Brutal, πιάνει Εξάρχεια στις 28 Δεκεμβρίου.

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.