"Amorous": Κηφισιά όπως Αμερική

Από την Κηφισιά στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη μας ταξιδεύει το καινούργιο all day ρεστοράν με τη σφραγίδα των nice n easy, στρώνοντας τραπέζι με pizza, pasta, burgers και αρκετές «εκπλήξεις».

amorous1

Γνώρισα το "Amorous" εν μέσω πυρετωδών εργασιών κάποιες ημέρες προτού ανοίξει τις πόρτες του στην Κηφισιά. Ο Μάνος Γαβράς και οι δημιουργοί της μεγάλης οικογένειας των nice n easy Χρήστος Αθανασιάδης και Δημήτρης Χριστοφορίδης μου είχαν μιλήσει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το νέο τους πρότζεκτ που αντλεί την έμπνευση του από την ατμόσφαιρα της μεταπολεμικής Νέας Υόρκης. Επιστρέφοντας ξανά πρόσφατα για να το γνωρίσω καλύτερα, διαπίστωσα πως ό,τι σχεδόν είχε στο μυαλό της η δραστήρια ομάδα κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα και δεν είναι τυχαίο που το μαγαζί έχει κιόλας βρει το κοινό του μέσα στο μικρό αυτό διάστημα που λειτουργεί. 

Το ντεκόρ του είναι χάρμα οφθαλμών και σε μεταφέρει γλυκά κάπου στο παρελθόν. Βαριά μαχαιροπίρουνα, υφασμάτινες πετσέτες και ρετρό μεταλλικοί πιπερόμυλοι πάνω στα τραπέζια, μεγάλα κηροπήγια με αναμμένα κεριά που λιώνουν γοητευτικά πάνω τους, ωραίες new jazz style μουσικές, βελούδινοι καναπέδες σε σκουροκόκκινο χρώμα στην καρδιά του χώρου, όπου μπορείς επίσης να κάτσεις για φαγητό. 

amorous2

Ο κατάλογος, υπό την εποπτεία του Χρήστου Αθανασιάδη, εστιάζει στα κοσμαγάπητα εδέσματα της αμερικανικής κουλτούρας ήτοι την πίτσα, τα ζυμαρικά, και τα burgers, διανθισμένα με κάποιες ασιατικές πινελιές αλλά και στοιχεία από την signature healthy φιλοσοφία των nice n easy. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα τα πιάτα ολοκληρώνονται στο τραπέζι, προσφέροντας μια τρόπον τινά διάδραση ταιριαστή με τη θεατράλε ατμόσφαιρα του χώρου ή εμπεριέχουν το στοιχείο της έκπληξης. Να όπως για παράδειγμα αυτά τα ρολάκια άγριων μανιταριών με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης που έρχονται στο τραπέζι ως "πούρα" μέσα σε πραγματικό συντηρητή, παρέα με τον ειδικό κόφτη για να τους κόψεις την άκρη. Το φύλλο τους είναι στεγνό και γευστικό, με συμπαθητική γέμιση μανιταριών, ενώ το ασυνήθιστο σερβίρισμα τους ευνοεί ασφαλώς τη δημοφιλία τους και τα απανωτά ποσταρίσματα στα social. 

To ταρτάρ σολομού ετοιμάζεται και αυτό σε ειδικό trolley δίπλα στο τραπέζι, με κάπαρη, chives, ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, κι έχει καλή αίσθηση του ψαριού και ενδιαφέρουσες υφές. Την πίτσα τους την είχα δοκιμάσει και την προηγούμενη φορά και είναι ένα κεφάλαιο που αξίζει να ανοίξετε. Τόσο για το αέρινο ζυμάρι της που θυμίζει υγρό αφρό, όσο και για τους ωραίους συνδυασμούς των υλικών της, όπως ο γλυκοφάγωτος όσο και έντονος γάμος του ψητού αχλαδιού με μέλι, γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα που τιμήσαμε εμείς σε εκδοχή flatbread. 

amorous3

Ανάμεσα στα κύρια υπάρχουν προτάσεις με κρέας ή ψάρι, από τα οποία διαλέξαμε το black cod με σάλτσα πορτοκαλιού, λευκή miso και κινόα σε στιλ ταμπουλέ, ένα πιάτο ελαφρύ και νόστιμο που πατά στην υγιεινή προσέγγιση του ομίλου. Αφήνοντας τα προκλητικά burgers για κάποια επόμενη φορά, κινηθήκαμε προς τα ζυμαρικά και συγκεκριμένα τα χειροποίητα σπαγγέτι cacio e pepe. Το μαγείρεμα τους ολοκληρώθηκε και αυτό δίπλα μας, στριφογυρνώντας δηλαδή απολαυστικά μέσα σε ολόκληρο κεφάλι από grana που τους χάρισε βαθιά νοστιμιά. Από τα επιδόρπια, έναντι του ιδιαιτέρως γλυκού τιραμισού θα σας κατευθύνω προς την πιο ενδιαφέρουσα "καμμένη" κρέμα με βύσσινο που φλαμπάρεται εντυπωσιακά. 

( + ) Τα πέντε signature cocktails του "Amorous" είναι καλοφτιαγμένα κι έρχονται κι αυτά στο τραπέζι με εκπλήξεις

( - ) Στο πιάτο ψητό κουνουπίδι με καπνιστή μελιτζάνα, ταχίνι και ρεβίθια με ντούκα οι συνδυασμοί δεν δουλεύουν και το αποτέλεσμα είναι βαρύ κι ασήκωτο. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Amorous

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.