Βροχή αστεριών Michelin στη Γερμανία

Ρεκόρ νέων αστεριών σημείωσε η Γερμανία στον κόκκινο οδηγό της για το 2022, με 40 νέες προσθήκες σε μια λίστα 327 προτάσεων με 1,2 και 3 αστέρια Michelin.

Μόναχο Ian Kelsall - Unsplash

Μετά από μία ακόμα απρόβλεπτη χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η εστίαση αντιμετώπισε –και αντιμετωπίζει- σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, με κάποια εστιατόρια να βάζουν οριστικά ή προσωρινά λουκέτο, o έναστρος ουρανός της Γερμανίας φωτίστηκε με 40 ακόμα αστέρια Michelin.

Στην οινοπαραγωγική περιοχή Πίσπορτ, η εκφραστική μοντέρνα κουζίνα του Τόμας Σαντζ, σεφ-ιδιοκτήτη του "schanz.", είναι η μοναδική που φέτος απέσπασε τη μέγιστη διάκριση των τριών αστεριών, εμπλουτίζοντας την αφρόκρεμα της γερμανικής γαστρονομίας που μετρά 9 συνολικά εστιατόρια. Η λίστα με τα 46 συνολικά διάστερα εμπλουτίστηκε με 8 νέες αφίξεις: Το "ES:SENZ" στο Γκρασάου, το "etz" στη Νυρεμβέργη, τα "Tohru in der Schreiberei", "Atelier" και "Tantris" στο Μόναχο, το "100/200 Kitchen" στο Αμβούργο, το "LOUIS Restaurant" στο Σααρλούις και το "Speisemeisterei" στην Στουντγκάρδη, ενώ με το πρώτο τους αστέρι διακρίθηκαν 31 εστιατόρια, από τα 272 που μοιράζονται κυρίως σε πόλεις όπως η Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και το Μόναχο. Ως επιβράβευση της καλής σχέσης ποιότητας και τιμής τους, με "Bib Gourmand" τιμήθηκαν 297 εστιατόρια με 18 νέες προσθήκες ενώ με "Πράσινο Αστέρι" για τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν επιβραβεύτηκαν συνολικά 61. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.