Μπορεί στην περίοδο της πανδημίας η δράση στο εντυπωσιακό μαγαζί να μεταφέρθηκε από το εσωτερικό στα εξωτερικά τραπέζια κυρίως, όμως όλα τα λεφτά στο "Zurbaran" είναι ο πολυεπίπεδος εσωτερικός του χώρος ο οποίος όσο χαλαρώνουν τα μέτρα ζωντανεύει περισσότερο. Ντηζαϊνιά μεν, αλλά συνδυάζει μοντέρνο με το οικείο, το αγριωπό με το καλομανικιουραρισμένο , το εξπρεσιονιστικό βιομηχανικό αρτιφισιέλ με τη γλυκειά δρυ και το γυαλισμένο πράσινο μάρμαρο. Και στο βάθος κήπος, πυκνός, αστικός με έξυπνα "γκράφιτι" πάνω στην κρήνη και τα αγάλματά ενός ζωγραφισμένου αναγεννησιακού κήπου.
Τις γεύσεις του "Zurbaran", εκτός από τα σούσι, επιμελούνται από την αρχή της σεζόν η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος με την πρώτη να το τρέχει, βάζοντας ένα πνεύμα "Funky Gourmet " στην πιο comfort λογική της μοντέρνας κουζίνας του . Να λ.χ. σαν το σούπερ εντυπωσιακό κουνουπίδι∙ το ημιθόλιό του ψήνεται στο φούρνο και έρχεται με μια κρούστα από macademia και εξωτικά μπαχαρικά έχοντας μπροστά του μια λίμνη μαγιονέζας γιαουρτιού με κουρκουμά που του ταιριάζει απίθανα. Τα ωμά παίζουν δυνατά και σε διαφορετικές εκδοχές στο μενού. Η σφυρίδα carpaccio κινείται μεσογειακά με ντομάτα και κάπαρη, το carpaccio του σολομού συνδυάζει πετυχημένα την Ανατολή με τη Δύση έχοντας σάλτσα kabayaki (σόγια, μιρίν, ζάχαρη) και γαλλικό βούτυρο noisette, ενώ το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, κορίανδρο, λάιμ και μαγιονέζα με wasabi και τσίλι, είναι κρυμμένο σε μια πεντατράγανη σφαίρα από ελαφροτηγανισμένο φύλλο ντάμπλινγκ.
Αξίζει να βάλετε στα υπ όψιν τα ψητά παντζάρια στον ξυλόφουρνο για την καπνιστή γλύκα τους, που συνδυάζονται με ψητά άγρια χόρτα, μια σκορδαλιά καρυδιού με το σκόρδο σαν υποψία, όσο πατάει η γάτα, και μια "μαρμελάδα" φτιαγμένη από χυμό παντζαριού που έχει συμπυκνωθεί πολύ. Τα ζυμαρικά είναι άλλο ένα από τα δυνατά κεφάλαια της κουζίνας και εμφανίζονται με διάφορα στυλ. Είχα δοκιμάσει gyoza με γαρίδες, αλλά τώρα τα ντάμπλινγκ γεμίζονται με το αλλοιώτικο παστίτσιο που έφτιαχναν παλιότερα στο "Funky Gourmet ", τα βουτάς σε μπεσαμέλ και έχουν μεγάλο σουξέ.
Τα λιγκουίνι με σφυρίδα ακολουθούν μεσογειακούς δρόμους με σάλτσα από ντοµατίνια κονφί, εσπεριδοειδή και μια νότα lemongrass∙ στα σπαγγέτι με αυγοτάραχο ο εμβληματικός "Funky Gourmet " συνδυασμός με λευκή σοκολάτα αντικαθίσταται πετυχημένα με λίγη ζάχαρη ισοροπώντας τη θαλασσινή πικράδα του∙ στα αρμονικά casarecce με κρέμα κουνουπιδιού οι καψαλισμένες φετούλες που το στολίζουν μοιάζουν με ιχνογραφημένη πυρογραφία. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τα homemade gluten-free Gnocchi με φρέσκια τρούφα και σάλτσα παρμεζάνας, τόσο ανάλαφρα που μοιάζουν με σύννεφο.
Το φινάλε των γλυκών είναι ζόρικο περιλαμβάνοντας και δημιουργίες του ζαχαροπλάστη Μπάμπη Ζηντίλη – παλιότερου συνεργάτη του "Zurbaran" και του "Funky Gourmet", και το μιλφέιγ με κρέμα από ταχίνι, μέλι, καβουρδισμένο σουσάμι και παγωτό μαύρου σουσαμιού φυσσάει, αλλά και των Χιλιαδάκη - Ρούσσου με χαρακτηριστικό το εξαιρετικό mont blanc.