Το γαστρονομικό κομμάτι αποτελεί βασικό στοιχείο του όλου concept και ο Ά. Μπακόπουλος δηλώνει "πραγματικά ενθουσιασμένος από αυτή τη συνεργασία”, που θα του δώσει την ευκαιρία να αναδείξει με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο την επτανησιακή κουζίνα.
Χτισμένο με πέτρα και ξύλο και αναφορές στην επτανησιακή παράδοση "σαν ένα ζωντανό ταξίδι στο παρελθόν” όπως περιγράφεται, το Lesante Cape επεκτείνει τη φιλοσοφία του local και στην εστίαση, με ένα δυνατό farm to table: διαθέτει ελαιώνα για το δικό τους ελαιόλαδο, βιολογικό αμπελώνα για το δικό τους κρασί, και το "bostani project” με 15 στρέμματα κήπους, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της εστίασης ενώ συγχρόνως θα λειτουργεί και σαν "πεδίο δράσης” για τους πελάτες, που θα επιλέγουν τα λαχανικά τους για να μαγειρευτούν επί τόπου στον ξυλόφουρνο… Όπως λέει ο Άγγελος, "ποντάρουμε πολύ στην εμπειρία του πελάτη να ζήσει την γαστρονομική κληρονομιά της Επτανησιακής κουζίνας”. Τα 4 εστιατόρια του ξενοδοχείου έχουν διαφορετική κατεύθυνση, αλλά με ελληνικό πρόσημο…
Στο Elea Restaurant θα σερβίρεται ένα επτανησιακό πρωινό, με τοπικά προϊόντα και σπεσιαλιτέ, ενώ το βράδυ θα λειτουργεί το concept "βόλτα στα Επτάνησα” με μενού εμπνευσμένο από διαφορετικό νησί κάθε μέρα, από την head chef Όλγα Ελευθερόγλου. Το Taverna restaurant, αντίστοιχα, θα έχει concept "βόλτα στα χωριά της Ελλάδας” και θα προσφέρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με home made παρασκευές σε όλα, τυριά, αλλαντικά κ.λ.. Το Novita πάλι κοιτάζει θάλασσα και θα μαγειρεύει με μοντέρνο τρόπο ψάρια και θαλασσινά κυρίως του Ιονίου.
Αλλά η ναυαρχίδα του Lesante Cape θα είναι το Fiore, ένα γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα επτανησιακή – ελληνική κουζίνα. Θα διαθέτει υπόγειο κελάρι κρασιών, cigar room με παλαιωμένα ρούμια και άλλα συναφή.
"Θέλουμε το Fiore να γίνει γαστρονομικός προορισμός και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Στόχος μου είναι να βάλουμε τη Ζάκυνθο στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη…” φιλοδοξεί ο Άγγελος Μπακόπουλος. Στα σχέδια είναι ακόμα η οργάνωση γαστρονομικών events με 3άστερους σεφ από το εξωτερικό ενώ το κελάρι θα είναι επισκέψιμο, με σομελιέ για δοκιμές κρασιών και αλκοόλ. Επικεφαλής pastry chef έχει αναλάβει ο Αργύρης Πόπτσιος, ήδη συνεργάτης του Άγγελου τα δυο τελευταία χρόνια, ο οποίος έχει μελετήσει ιδιαίτερα την επτανησιακή κουζίνα και θα την αποδώσει στον τομέα του με μια μοντέρνα ματιά.