Νέο "Franco Manca" στο Περιστέρι

Δεύτερη αθηναϊκή έδρα για τη διάσημη αλυσίδα εστιατορίων που γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

francomanca

Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο που πρωτογνωρίσαμε στην Αθήνα τη διάσημη αλυσίδα που μετρά περισσότερα από 56 εστιατόρια στην Αγγλία και ένα μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας. Σε συνέχεια λοιπόν του καταστήματος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα ακόμα "Franco Manca" άνοιξε μόλις τις πόρτες του στο Περιστέρι εστιάζοντας ασφαλώς και αυτό στη slow rising ναπολιτάνικη πίτσα που φτιάχνεται με ηλικιωμένο προζύμι και ψήνεται στον signature φούρνο με τις ηφαιστειογενείς πέτρες. Πίτσα με βιολογική ντομάτα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά ή με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, ιταλική μοτσαρέλα, βιολογική ντομάτα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκο βασιλικό αλλά και starting bites σαν τη μελιτζάνα με παρμεζάνα και μοτσαρέλα ψημένη στο φούρνο δίνουν τον τόνο και στο νέο μέλος της οικογένειας, παρέα με προτάσεις ημέρας που αναγράφονται στον μαυροπίνακα και επιλεγμένα βιολογικά κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα. Ο νέος χώρος είναι ιδιαίτερα άνετος, και βγάζει επίσης τραπέζια στην απέναντι πλατεία.

Παρασκευοπούλου 45, Περιστέρι, 2102589009 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.