St. George Lycabettus
Η πανοραμική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και η κομψή ατμόσφαιρα είναι ένα ισχυρό δέλεαρ για να βρεθούμε στο εστιατόριο "La Suite Lounge" στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού. Ένα ακόμα είναι ασφαλώς ο πλουσιοπάροχος μπουφές (€ 45 κατ’άτομο) που ετοιμάζει ειδικά για την ημέρα ο executive chef Βασίλης Μήλιος και θα είναι γεμάτος νηστίσιμες νοστιμιές, κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως οι φακές με μάραθο και λιαστές ντομάτες, και η χταποδοσαλάτα με πίκλες και κάπαρη.
Musique Café & More
Τιμάμε συχνά πυκνά το ανοιχτόκαρδο αυτό στέκι στην καρδιά του Παγκρατίου, πότε για να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ με το ποτό μας και πότε για να φάμε κανονικά. Την Καθαρά Δευτέρα ωστόσο στα τραπέζια του θα κυκλοφορούν ωραίες αλοιφές όπως η καπνιστή ταραμοσαλάτα με αποξηραμένες ελιές Καλαμών, συμιακό γαριδάκι και καλαμαράκια στο τηγάνι, σουπιά ψητή σε σάλτσα πορτοκαλιού με ούζο και σαφράν και άλλα πολλά.
Nice n easy
Πιστά στη gourmet & bio healthy φιλοσοφία τους αλλά και με προτάσεις στο πνεύμα της ημέρας μας υποδέχονται τα εστιατόρια του δημοφιλούς ομίλου. Χταπόδι ξυδάτο, γαρίδες στη σχάρα, τηγανιτό καλαμάρι και άλλα μας περιμένουν στο κατάστημα του Κολωνακίου, ενώ στην Κηφισιά θα υπάρχουν από λευκή ταραμοσαλάτα με πούδρα αυγοτάραχου και τηγανιτά καλαμαράκια με σος ταρτάρ μέχρι αστακός κατόπιν παραγγελίας, μαγειρεμένος με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Σε αντίστοιχο τέμπο συντονίζονται επίσης τα αδελφά εστιατόρια "Frankie" σε Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία, το "Zinglee" στην Τσακάλωφ αλλά και το "Amorous" στην Κηφισιά.
Μαγικές Κατσαρόλες
Για το καθιερωμένο καθαροδευτεριάτικο ραντεβού στα τραπέζια του βραβευμένου εστιατορίου του Παλαιού Φαλήρου, η Βάνα Βρεττού κάνει όπως πάντα περί τις 25 σπέσιαλ προτάσεις. Για φέτος σχεδιάζει από φαβοκεφτέδες και οσπριάδα με ντρέσινγκ από ταχίνι και ρόδι μέχρι χταπόδι κονφί σε αντιπαριώτικο πετιμέζι, μύδια πανέ με πράσινη σκορδαλιά από φιστίκι Αιγίνης, αλλά και χτένια στο τηγάνι με δυνατό ξινόχοντρο που προμηθεύεται από τα Σφακιά.
Da Bruno
Τι θα λέγατε για Καθαρά Δευτέρα με χρώμα ιταλικό; Το δημοφιλές εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού (€ 25 κατ’άτομο) που συνδέει τις δύο κουλτούρες, προτείνοντας για παράδειγμα χταπόδι carpaccio με σπαράγγια τις θάλασσας και αυγοτάραχο, μπρουσκέτα με φάβα, μαρμελάδα κάπαρης και τηγανιτό κρεμμύδι αλλά και pinsa θαλασσινών με μύδια, χταπόδι και καλαμάρι.
Δούκισσα
Μας αρέσει η ατμόσφαιρα στην όμορφη μονοκατοικία με τον μεγάλο κήπο επί της Λεωφόρου Πεντέλης, μας αρέσουν και οι περιποιημένοι μεζέδες που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνα ματιά. Μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο και ταραμά, χορτόπιτα με μυρώνια, καλαμάρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και κριθαρότο γαρίδας δίνουν τον τόνο στις πολλές και διαφορετικές προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα.