Το "The Dalliance House" άλλαξε γεύση

Συμπληρώνοντας μια δεκαετία ως hot spot της Κηφισιάς, το «The Dalliance House» ανανεώνει ριζικά τη γευστική του παλέτα, με τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Παρίκο να αναλαμβάνει όλες τις εκφάνσεις του μενού, από το brunch μέχρι τα snacks, αλλά και φίνες επιλογές για dinner.

The Dalliance House

Μια δεκαετία στις κορυφαίες προτάσεις εξόδου της Κηφισιάς θα συμπληρώσει φέτος το "The Dalliance House", που έχει από το 2013 μετατρέψει το παλιό νεοκλασικό της οδού Κυριαζή σε ένα από τα αγαπημένα ραντεβού των Βορείων Προαστίων. Στην άνετη ατμοσφαιρική αυλή με την αφράτη πρασινάδα και τον όμορφο φωτισμό, αλλά και στην καλόγουστη σάλα, με την dandy αύρα και τη mix and match επίπλωση, όπου αντικέ κομμάτια μοιράζονται το χώρο με ντιζαϊνάτες επιλογές κάτω από σκαλιστά ταβάνια και κάδρα με στριπάκια από κόμικς, μια ολόκληρη γενιά θαμώνων έχει νιώσει το cool στέκι ως δεύτερο σπίτι του. Το έχει δει να περνά ράθυμα απογεύματα, να ξεσαλώνει τα βράδια και να υποδέχεται τους φίλους του τα πρωινά, για πληθωρικά brunch meetings. Και το έχει επίσης καμαρώσει να ωριμάζει με το πέρασμα των χρόνων, να ραφινάρει την πρότασή του σε φαγητό και ποτό (από το 2016 η παρουσία του είναι σταθερή στα Bar Awards), και να μεγαλώνει μαζί του, κρατώντας πάντα ζωηρή τη νεανική του ενέργεια.

Γιάννης Παρίκος Dalliance

Σ’ αυτή τη νέα δεκαετία του, θα το δει να ανανεώνει ριζικά το σύνολο της γευστικής του παλέτας, με τον Γιάννη Παρίκο να έχει ήδη αναλάβει όλες τις εκφάνσεις του μενού, από το brunch μέχρι τα all day πιάτα, αλλά και τις φίνες επιλογές για dinner. Μερικές απ’ τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε avant premiere, πριν μερικές εβδομάδες.

Φέρνοντας στο "Dalliance" την αγάπη του για την ελληνική πρώτη ύλη, αλλά και τις fusion συνομιλίες της με κοσμοπολίτικα φαβορί, ο ταλαντούχος σεφ έχει συνθέσει ένα μενού που μιξάρει τη μακρά πορεία του στη φινετσάτη πλευρά της γαστρονομίας, με την αγάπη του για την casual καλοφαγία. Έτσι, πιάτα όπως το σεβίτσε από λαυράκι, μαριναρισμένο με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, ή το ταρτάρ από μαγιάτικο με πιπεριά Φλωρίνης και μοσχολέμονο βάζουν τη φρεσκάδα των υλικών σε πρώτο πλάνο, ενώ προτάσεις όπως οι παπαρδέλες με αρνάκι ραγού, πούδρα από ελιά καλαμών, βασιλικό και ντοματίνια κονφί φέρνουν μια ρουστίκ νοστιμάδα στο τραπέζι. Παράλληλα, Rib-eye Ουρουγάης, μοσχαρίσια T-bone και μπριζολάκια μαύρου χοίρου κρατούν απασχολημένη την ψησταριά, προσφέροντας πληθωρικές λύσεις στους αμετανόητους κρεατοφάγους της παρέας.

Μοσχαρίσιο Ταρτάρ Dalliance

Μια από τις καλύτερες στιγμές του μενού, τα χτένια σοτέ συνοδεία υφών τομπιναμπούρο και ραγού μανιταριών δείχνουν το απαλό άγγιγμα του σεφ, με το ντελικάτο θαλασσινό να έρχεται τρυφερό και ζουμερό, προικισμένο με πικάντικη σπιρτάδα από την πούδρα τόνου που το περιβάλλει, και τα συνοδευτικά του να προσθέτουν γευστικά επίπεδα, ενώ στο ριζότο γλυκοκολοκύθας με κρέμα ροκφόρ και copa Μαύρου Χοίρου, η ένταση του τυριού δίνει απολαυστική γρετζάδα στις comfort υφές του δεσίματος. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ σε "μιλφέιγ" πατάτας, απ’ την άλλη, είναι ένα πιάτο που χωράει δουλειά στις ισορροπίες, ώστε η πληθωρική ποσότητα του αμύλου και της μουστάρδας να μην σκεπάζουν το βουτυρένιο δάγκωμα του πρωταγωνιστή, ενώ το "μωσαϊκό" από πατάτες, με καπνιστό χέλι, πίκλα από σινάπι και κρέμα τσορίθο, θα είχε περισσότερα να αφηγηθεί αν οι εντάσεις του ανέβαιναν μια σκάλα.

Από τα κυρίως, στο τραπέζι μας έφτασε το τραγανό φιλέτο τσιπούρας, όμορφα διαχειρισμένο ώστε να κρατά τους χυμούς του ψαριού ζωηρούς στο εσωτερικό του παναρίσματος, και τη νοστιμάδα του πουρέ να ανταλλάσσει ωραίες εντάσεις με τη σάλτσα κάρυ – μάραθο. Στην επόμενη επίσκεψή μας, όμως, το σιγομαγειρεμένο αρνάκι με καπνιστή μελιτζάνα θα είναι σίγουρα στο στόχαστρό μας, ενώ το ψητό μαρούλι που συνοδεύει το φιλεταρισμένο λαβράκι, είναι ένα από τα γνωστά δυνατά χαρτιά του σεφ, τις ιδέες του οποίου ανυπομονούμε να δούμε και στα άλλα μενού του ανανεωμένου "Dalliance".

Ριζότο Ροκφόρ Dalliance

(+) Το καραμελωμένο τσουρέκι με κόκκινα φρούτα, μπανάνα και παγωτό banoffee έχει μια λιχούδικη οικειότητα που ελπίζουμε να μπορούμε να απολαμβάνουμε και εκτός του dinner ωραρίου.

(-) Το ταρτάρ με τραγανή "μιλφέιγ" πατάτας είναι ταρτάρ για αυτούς που δεν τους αρέσει το ταρτάρ...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.