Τσικνοπέμπτη out  of the box στο "Γίδι"

Στη διονυσιακή γιορτή του κρέατος αυτή η αντισυμβατική χασαποταβέρνα κεντάει απρόσμενες dirty λιχουδιές.

Τσικνοπέμπτη out of the box στο «Γίδι»

Στο έμπα του μαγαζιού  η φωτεινή επιγραφή "γιδόμπαρο"  και η τσίλικη μαύρη μοτοσυκλέτα – καντίνα "Black Fat Rabbit" είναι τα πρώτα δείγματα γραφής του σαρδόνιου, αριστοφανικού χιούμορ που ο δημιουργός του "Γιδιού" Βασίλης Ακρίβος έχει απογειώσει  στο διάσημο πλέον "Ψάριστον". Άξια συνέχειά του  στο εσωτερικό του μαγαζιού  η επιγραφή στο μαυροπίνακα που λέει : "Γλυκό ημέρας προβατίνα"!

Καταφέρνοντας  να ισορροπεί με μαεστρία το mainstream  και στην ιδιοτυπία  αυτή  η αντισυμβατική χασαποταβέρνα, παίζει με σπεσιαλιτέ που δεν τις περιμένεις. Και δεν μιλάω για το αντικριστό που βλέπεις τα κοψίδια  του αρνιού να σιγοψήνονται γύρω από τη γυμνή φλόγα στην αυλή και που το συναντάς σπανιότατα στην Αθήνα.  Υπάρχει λ.χ. homemade "προσούτο προβατίνας" που στην ουσία είναι ένα εξαιρετικό ζαμπόν με μεστή γεύση και ελαφριά ψυχή και στο φέρνουν με μπρουσκετίνια πικάντικης σάλτσας πιπεριάς.  Ή εκείνη την πίτσα προβατίνας που ο αθεόφοβος ο Ακρίβος την σερβίρει με μαγιονέζα αβοκάντο, φράουλες και πίκλες κρεμμυδιού! Η ζύμη  έρχεται μ ένα τεράστιο καλοφτιαγμένο  μπέργκερ από ιδιαιτέρως νόστιμο πρόβειο κυμά που τα εξωτικά γευστικά στοιχεία του ταιριάζουν μέγκλα.

Τσικνοπέμπτη out of the box στο

Πατσαδάκι classic  να πάρετε, και να το καρυκεύσετε με μπούκοβο και σκορδοστούμπι. Αλλά και το ταρτάρ  γίνεται από τρυφερό στρογγυλό με τσαχπίνικες πίκλες κρεμμυδιού και υγρό κρόκο ασφαλώς παστεριωμένο στους 65Ο C. Αν θέλετε πάντως ακόμη μια εξτραβαγκάντσα, τότε ζητείστε μισή γουρουνοκεφαλή που σιγομελώνει πρώτα στο φούρνο κι έπειτα αρπάζει έξτρα νοστιμιά στη σχάρα∙ έ λοιπόν ετοιμαστείτε για πολύ dirty λιχουδιά, με ψαχνά ντυμένα με θεάρεστο λιπάκι, και μάγουλο –  από αυτά γίνεται το guanciale -  βερύκοκο. Στο ψυγείο του είδα πολλά κεφάλια γαλλικού τυριού raclette και απόρησα∙ το δοκίμασα λιωμένο σαν γαρνιτούρα στις τηγανητές πατάτες. Το μαγαζί   ολοζώντανο έχει ωραία ενέργεια, πολύ νέο κόσμο, αντροπαρέες και γυναικοπαρέες, και γενικά το κλίμα είναι έντονα παρείστικο μέσα στην πέτρινη σάλα με τα σουρεάλ στολίδια.

Οπωσδήποτε 

Έντερα τηγανητά 
Εντελώς out of the box σπεσιαλιτέ  καθώς το εντεράκι του αρνιού πανάρεται και τηγανίζεται, δίνοντας έναν μεζέ τραγανό γευστικότατο και μερακλίδικο αρτυμένο με ρίγανη, που το βουτάς σε λαδολέμονο και αναστενάζει ο ουρανίσκος. 

Σουτ μακάλο 
Τιμής ένεκεν στο Νίκο Κοντοσώρο και το εξαιρετικό του εστιατόριο στο Ξυνό Νερό, αυτή η ιδιότυπη σπεσιαλιτέ συνδυάζει μια spicy "σάλτσα" από καβουρντισμένο αλεύρι, κοτόπουλο και σαφράν, που συνδυάζεται ταιριαστά με φρέσκο λουκάνικο Φλώρινας.

Αντικριστό 
Σιγοψήνονται  τουλάχιστον 5 ώρες αντικρίζοντας τη γυμνή φλόγα από τα κούτσουρα. Το κρητικό εθιμικό ψητό έχει την τιμητική του σχεδόν κάθε μέρα. Και τα χεράκια του αρνιού μελώνουν, καπνίζονται, και αποτελούν μέγα πειρασμό.  

(+): Ο  ψαγμένος  αντισυμβατικός κατάλογος έχει πληθώρα γνωστών και απρόσμενων  προτάσεων  που δεν έχουν καμμιά  σχέση με τη ρουτίνα.
(-): Μια  τόσο έξυπνη σπεσιαλιτέ σαν την πίτσα προβατίνας, θέλει ωραία  χωριάτικη τραγανή ζύμη και όχι την συμβατική που χρησιμοποιούν τώρα.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.