Στην φετινή ανακοίνωση των Michelin, που πραγματοποιήθηκε μέσω twitter, απονεμήθηκαν συνολικά 25 νέα αστέρια (1,2 και 3), 9 "Green Stars", ως επιβράβευση για τις "πράσινες" πρακτικές που εφαρμόζουν τα εστιατόρια και 16 "Bib Gourmand", διάκριση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Το Λονδίνο μετρά δύο νέα διάστερα: το κοσμοπολίτικο "Ikoyi" (κεντρική φωτογραφία) των Jeremy Chan και Iré Hassan-Odukale, στην καρδιά του St James Market, με πολυσυλλεκτικό προφίλ και κουζίνα με άφθονα μπαχάρια κυρίως της υποσαχάριας Αφρικής, και το "The Clove Club", των Isaac McHale, Daniel Willis, και Johnny Smith στο Shoreditch, όπου ο McHale αξιοποιεί τις γαστρονομικές του εμπειρίες για να δώσει στη βρετανική κουζίνα τη δική του δημιουργική μετάφραση. Ακόμα επτά εστιατόρια στη βρετανική πρωτεύουσα διακρίθηκαν με το πρώτο τους αστέρι, με τη συνεργία των αδερφών Luke, Nathaniel και Theo Selby, του "Evelyn’s Table" στο Σόχο να αποδίδει διπλά αφού τιμήθηκαν και με το "Βραβείο Νεαρού Σεφ", που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε τρία άτομα ταυτόχρονα. Η crème de la crème των τριάστερων δεν εμπλουτίστηκε φέτος με νέες αφίξεις στο Λονδίνο, με τα "Alain Ducasse at The Dorchester", "Core by Clare Smyth", "Hélène Darroze at The Connaught", "Restaurant Gordon Ramsay" και "Sketch" να διατηρούν την ύψιστη διάκριση.
Τα νέα αστέρια Michelin του Λονδίνου
Ο έναστρος ουρανός των Michelin της βρετανικής πρωτεύουσας φωταγωγήθηκε με 9 νέα αστέρια στον φετινό οδηγό για Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.