Το "Surfer Maya" σερβίρει ποντιακό bar food

Το ανατρεπτικό στέκι της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα guest menu του υποδεχόμενο την Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Surfer Maya

Ένας ιδιαίτερος γαστρονομικός προορισμός, μόλις 15 χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς, η φάρμα "Ραγιάν" αποτελεί εδώ και 30 χρόνια μια κιβωτό της ποντιακής γαστρονομικής παράδοσης, παρασκευάζοντας χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα της κουζίνας του Πόντου, αλλά και προσφέροντας ένα ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων που ξεκινά από τον κάμπο της Σαμψούντας και διασχίζει τα βουνά της Τραπεζούντας, ακολουθώντας τη διαδρομή των προσφύγων που έφτασαν στη Μακεδονία με τις γευστικές τους μνήμες στις αποσκευές.

Μια χορταστική ματιά σ’ αυτή τη βαθιά γαστρονομική κληρονομιά θα φέρει στη Θεσσαλονίκη η σεφ της φάρμας "Ραγιάν", Αφροδίτη Γεωργιάδου, που αναλαμβάνει τα bar snacks του "Surfer Maya" αυτήν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια των guest εμφανίσεων στο νέο street food στέκι της πόλης.

Afroditi Georgiadou

Έτσι, παραδοσιακά ποντιακά φαβορί θα βρουν μοντέρνα έκφραση, με το μενού να περιλαμβάνει αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε λάκο με πελίτια* (Βελανιδιές), κρέμα λευκής μελιτζάνας με θόγαλα*(κρέμα κεφίρ), γουλαχλιά* (λαζάνια) με τσιλγανιά* (λίπος από αγριογούρουνο) σάλτσα από τρός* (λυκίσκος), τυροχάβιτσο (καλαμποκάλευρο ψημένο με τυρί γαΐς – το τυρί του κιουνεφέ) με καπνιστό αβγό ορτυκιού και φρικασέ από κιντέας (τσουκνίδα), αλλά και μανάτ (ψητές κολοκύθες) με φύτρες εποχής, σιτάρι και πρόβειο γιαούρτι.

Στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.