Hide & Seek
Διασχίζοντας την πόρτα του, είναι σα να βρίσκεσαι ξαφνικά σε ταξίδι στην εξοχή, με ακακίες, καστανιές και φοίνικες να συνθέτουν έναν καταπράσινο κήπο, στα τραπεζάκια του οποίο σερβίρονται τα κοκτέιλς του έμπειρου Λυκούργου Χριστοθανόπουλου και της ομάδας του, ιδανικά για food pairings με τις comfort μεσογειακές προτάσεις του σεφ Γιάννη Λιόκα.
Buba Bistrot Exotique
Σπάνιο κι εξωτικό χαρμάνι αυτό που σερβίρει το Buba Bistro Exotique, που με ωραίες μουσικές, καλοφτιαγμένα cocktails και προσεγμένες γεύσεις, μας μεταφέρει στους τροπικούς μέσω… Κηφισιάς. Ο διάχυτος εξωτισμός υπογραμμίζεται από εξαντρίκ γιρλάντες, ανατολίτικα memorabilia και ταξιδιωτικά σουβενίρ, με τις αρωματικές και μπαχαρένες μείξεις του μπαρ να σιγοντάρουν το τσιμπολόι σε που μας ταξιδεύουν απ’ την Ταϊλάνδη ως το Πεκίνο με ολίγη από Βιετνάμ.
Το Λοκάλι
Μερικές από τις καλύτερες χειμωνιάτικες λιακάδες έχουμε απολαύσει ήδη σ’ αυτό το success story του Ψυρρή, και σας συνιστούμε να κάνετε το ίδιο κι εσείς, αν και η όμορφη αυλή αποκτά μια ακόμη πιο ατμοσφαιρική party γοητεία τα βράδια, με την ομάδα της μπάρας να συνθέτει πικάντικες και μπαχαρένιες συνταγές που δίνουν σπιρτάδα στις νύχτες μας, αλλά και τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο να υπογράφει ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στο ευρηματικό bar food και το χορταστικό comfort.
Burrattino
Μια μυρωδιά Βενετίας στην καρδιά της Αθήνας προσφέρει αυτό το μικρό στέκι, που γνωρίζει μεγάλες πιένες τα απομεσήμερα του Σαββατοκύριακου, σαν pit stop μετά τις βόλτες στις βιτρίνες της Ερμού, είναι όμως στα ομορφότερά του τα απογεύματα των καθημερινών, με τα τραπεζάκια του σε πλάτωμα της οδού Μητροπόλεως, να ενδείκνυνται για χάζι στους περαστικούς - φυσικά, με ένα από τα πολλά του Spritz στο χέρι, και νόστιμα cicchetti όπως το καρπάτσιο σολομού, τραγανές pinse romane και αυθεντική καρμπονάρα στη μέση.
Diego
Με urban-boho διάθεση και διάκοσμο που παραπέμπει σε χειροποίητο κουβανέζικο εξωτισμό, το στέκι του Θησείου μετέτρεψε την αρχή ενός απ’ τους πιο τουριστικούς δρόμους της Αθήνας σε αποψάτο εναλλακτικό hot spot, φέρνοντας στον πεζόδρομο της Αδριανού έναν αλήτικο κοσμοπολιτισμό. Οι δυνατές spirit ετικέτες του μπαρ γίνονται βάση για cocktails με all-year-round εξωτισμό, ενώ το ίδιο μοτίβο ακολουθούν και τα πιάτα που υπογράφουν οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου, σερβίροντας πειραγμένες βιετναμέζικες, ταϊλανδέζικες και λατινοαμερικάνικες λιχουδιές σε πιάτα φτιαγμένα όχι μόνο για επί τόπου, αλλά και για to go απόλαυση στις τριγύρω γωνιές της καρτποσταλικής γειτονιάς.
Iguazu Athens
Καταπράσινο μέσα κι έξω, με σάλα που αγκαλιάζει τους θαμώνες του με τον εξωτισμό μιας ζούγκλας στα σύνορα της Βραζιλίας με την Αργεντινή και την Παραγουάη, το "Iguazu" αναδείχθηκε από την πρώτη μέρα (ή, καλύτερα, από την πρώτη του βραδιά), σε ένα από τα πιο ζωηρά hot spots της ανερχόμενης πλατείας Βραζιλίας, την άπλα της οποίας απολαμβάνουν τα μπόλικα τραπεζάκια έξω. Τα cocktails των Αλέξανδρου Γκικόπουλου και Στέλιου Παπαδόπουλου ανεβάζουν τον εξωτισμό, τα beats των εναλλασσόμενων DJs φροντίζουν να κρατούν ψηλά τον ρυθμό, ενώ στο all day μενού με την υπογραφή του Γιάννη Παρίκου, βραζιλιάνικες picanhas και αργεντίνικα Black Angus ανταλλάσσουν γεύσεις με τα εξωτικά sushi του Christian Noel.
The Dalliance House
Μιλώντας για τον Γιάννη Παρίκο, την υπογραφή του βραβευμένο σεφ θα απολαμβάνουμε σύντομα και μέσα από το all day μενού του "The Dalliance House", του καλόγουστου κηφισιώτικου spot που ανοίγει τη μεγάλη του βεράντα κάθε που ο καιρός το επιτρέπει, και σερβίρει την dandy εμπειρία του σε ποτήρια με γεύσεις εξωτικές, αλλά και πιάτα που όσο ο Φεβρουάριος προχωρά, θα αντλούν όλο και περισσότερο από το λεπτό άγγιγμα του σεφ, με προτάσεις όπως το το ταρτάρ από μαγιάτικο με πιπεριά Φλωρίνης και μοσχολέμονο, ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας και πίκλα από κρεμμύδια εσαλότ.
Villa Grigio
Με την ανανεωμένη κουζίνα του αδελφού "Da Bruno" να εμπλουτίζει το παιχνιδιάρικο bar food που φτάνει στο τραπέζι πλάι σε καλοδουλεμένα cocktails, δροσιστικά απεριτίβο, αλλά και μπόλικες by the glass επιλογές από την ενημερωμένη του κάβα, αυτό το ιταλιάνικο στέκι καλοποσίας του Π. Φαλήρου παραμένει ένα από τα φαβορί μας στα Νότια, με τον καταπράσινο γωνιακό κήπο που αγκαλιάζει τη σοφιστικέ μονοκατοικία της οδού Αγίου Αλεξάνδρου να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας ατμοσφαιρικά κρησφύγετα.
Γκαστόνε
Ίσα μέρη αμερικάνικο diner και ελληνική χασαποταβέρνα, με μπόλικη δόση από μοντέρνο αστικό μπαρ συνθέτουν τον χαρακτήρα του "Γκαστόνε", με το οποίο ο Κλεομένης Ζουρνατζής και η ομάδα του "Cookoovaya" κατάφεραν να αναδείξουν την ανακουφιστική γοητεία της πλατείας Ιερού Λόχου στο κέντρο της Αθήνας ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Κι αυτήν την αίσθηση καλοκαιριού καταφέρνουν να την κρατούν ακόμη ζωντανή, με τα όμορφα τραπεζάκια τους στην πλατεία να γεμίζουν με ετερόκλητο crowd, που έχει μάθει πια ότι το καλύτερο συνοδευτικό για τα τραγανά frozen negroni της μπάρας, δεν είναι άλλο από το ζουμερό hot dog μαύρου χοίρου που ετοιμάζει η κουζίνα, ή ακόμη και το αφράτο ταρτάρ με τη γιαπωνέζικη mayo του.
Artisanal Lounge & Gardens
Ένα από τα πιο ωραία κτήρια της Αθήνας, με στιλάτο και θεατρικό ’60s-’70s mix & match από το δίδυμο Μουρίκης - Γαβαλάς κρύβεται στο εσωτερικό του bar-resto των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου, για να το δεις όμως πρέπει να αντισταθείς στην ατμοσφαιρική orangerie του κήπου, όπου η χαλαρή ατμόσφαιρα αποκτά αύρα cocktail party, όταν παίρνουν μπρος τα σέικερ της Δήμητρας Αντωνακοπούλου. Οι φινετσάτες, υψηλού επιπέδου δημιουργίες της, ταιριάζουν γάντι στα πιάτα που υπογράφει ο Δημήτρης Δημητριάδας, κρατώντας τη βραβευμένη του κουζίνα σταθερά προσανατολισμένη στις μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες.