Επίσκεψη στο ανανεωμένο "Vibo"

Ευρωπαϊκή αύρα, νόστιμο brunch, σπέσιαλ κομψός καφές, δυναμική wine list και μια κουζίνα που ανανεώνει τις γεύσεις του μπιστρό με την επιμέλεια του Γιάννη Μαρκαδάκη.

Vibo © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Είναι Σάββατο πρωί και η ατμόσφαιρα στο "Vibo" έχει κάτι ευρωπαϊκό. Ένα περίπτερο στην είσοδο του εμπορικού κέντρου PREMIERA, στα χρώματα του πετρόλ και του οξειδωμένου café au lait, με ένα εντυπωσιακά ζωγραφισμένο ταβάνι, που ακόμη και όταν κάθεσαι, μέσα από το 270 μοιρών τζαμωτό του, νομίζεις πως είσαι μέσα στα vibes της σαββατιάτικης κίνησης. Το όνομά του είναι σύντμηση των λέξεων Vita Bona (καλή ζωή) και από τον Οκτώβριο επικεφαλής στην ομάδα του, εκτός από τον Νίκο Σκρέμπο ("Hytra"), είναι και ο Δημήτρης Μπενάκης, που τον ξέρουμε από την επιτυχημένη του δράση σε γνωστά μαγαζιά της πόλης ("Inbi", "Cinco", "Coyoacan"). 

To "Vibo" είναι, λοιπόν, ένα πολύ ξεχωριστό μπιστρό που με 80 ελληνικές και 20 διεθνείς ετικέτες δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί. Όλα όμως αρχίζουν το πρωί με έναν πολύ καλό καφέ, που το χαρμάνι του έχει δημιουργήσει ο βραβευμένος barista Στέφανος Δωματιώτης σε συνεργασία με την Taf και ισορροπεί ανάμεσα στη δύναμη και τη φινέτσα. Το brunch έχει αρκετά από τα δημοφιλή πιάτα του είδους και προκαταβολικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την κουζίνα του επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης.

Πρώτη επισήμανση είναι ότι τα βιολογικά αβγά που χρησιμοποιούν είναι πολύ νόστιμα, και τα ευχαριστήθηκα σερβιρισμένα στην κοκοτιέρα με δυνατή σάλτσα ντομάτας, τυρί και μια ωραία σαλάτα βοτάνων. Δεύτερον, στα ενδιαφέροντα flat breads η ζύμη είναι υπερβολικά τραγανή: μια ωριμασμένη ζύμη με ψίχα θα της έδινε σαφώς μεγαλύτερη ουσία και χάρη. 

Στον κατάλογο υπάρχουν μια σειρά από comfort ιδέες με κάποιο twist και μερικές προτάσεις που ξεφεύγουν πολύ από τα συνηθισμένα all-day μενού. Από τη συνομοταξία των πρώτων, ανάμεσα σε vitello tonnato, κοτολέτα μιλανέζε, steak tartar κ.λπ., διάλεξα τα κεφτεδάκια· ήταν σαν να τα είχε φτιάξει μια μαμά με τσαχπινιά. Στα πιο ιδιαίτερα, εκτός από τις αγκινάρες και το σκουμπρί, δοκίμασα ένα ωραίο, τραγανό και ζουμερό κοτόπουλο, αλλά η γλυκιά βάφλα με αβοκάντο δεν έδεσε τη σούπα μαζί του. Στον τομέα των γλυκών υπάρχουν ωραίες προτάσεις, είτε πάρεις προφιτερόλ με μόκα, μπανάνα και πικρή σοκολάτα, είτε το red velvet με το εκρηκτικό άρωμα, και το carrot cake. 

Σέσκουλα και σκουμπρί

Vibo

Απρόσμενη συνάντηση jap γευστικού μινιμαλισμού με απέριττα ψητό σκουμπρί που σε κερδίζει με τη light ραφινάτη λιπαρότητά του, νοστιμότατα σέσκουλα και ταιριαστό ταραμά. Εκφράζει κι αυτό το σύγχρονο πρόσωπο ενός καλού μπιστρό.

Κεφτεδάκια

Vibo

Νοστιμότατα και μαμαδίστικα, με αρνάκι και μοσχάρι στον κιμά και σερβιρισμένα πάνω σε ωραία κρέμα ρεβιθιών και κουκουνάρια, είναι ένα comfort πιάτο που αξίζει να το παραγγείλεις οπωσδήποτε.

Αγκινάρες 

Vibo

Άψογα τηγανισμένες αγκινάρες συνδυασμένες ευρηματικά με ολαντέζ κατσικίσιου ελληνικού μπλε τυριού, με σοφιστικέ πικράδα ροζ γκρέιπφρουτ, τρούφα και πεκορίνο, σ’ ένα συνδυασμό που δεν συναντάς αλλού.

Τιμή: € 15-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Vibo bistro

Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.