"San Pellegrino Young Chef Academy Competition": Τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας ξανά στο προσκήνιο

Ένα «φυτώριο» με το απάνθισμα των μαγείρων που γράφουν το μέλλον της γαστρονομίας, ηχηρά ονόματα, φρέσκες ιδέες και άφθονη τροφή για σκέψη θα δώσουν δυνατό «παρών» στο Μιλάνο το 2023.

San Pellegrino Young Chef Academy

Ο διαγωνισμός που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς επιστρέφει για πέμπτη χρονιά. Ευχάριστη είδηση και πολυαναμενόμενο γεγονός γιατί η "Ακαδημία Νέων Σεφ" της "San Pellegrino" είναι σίγουρα πολλά περισσότερα από ένας τυπικός διαγωνισμός αφού λειτουργεί ως ένα τρόπον τινά λίκνο ηγετικών μορφών του παγκόσμιου γαστρονομικού στερεώματος, με τη συμμετοχή τους ως κριτές ή μέντορες νέων ταλέντων. Επισφραγίζεται έτσι και ο σοβαρός ρόλος της διοργάνωσης ως εφαλτήριο στην εξέλιξη επαγγελματιών του κλάδου. Σημειωτέον, το προφίλ της επόμενης βερσιόν ενισχύεται ξανά με παράλληλες εκδηλώσεις όπως η δεύτερη έκδοση του "Brain Food Forum", από τη διεθνώς αναγνωρισμένη γαστρονομική πλατφόρμα "Fine Dining Lovers", όπου θα συζητηθούν με ολιστική προσέγγιση μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της εστίασης. Μέσω του "S.Pellegrino Young Chef Academy Competition" όμως, αφενός έρχονται στο προσκήνιο νέες ιδέες με την προοπτική να φρεσκάρουν την αντίληψη του κόσμου της γαστρονομίας, αφετέρου, με μια πιο "ανοιχτόμυαλη" ματιά, αποτελούν κρίκο μιας αλυσίδας που επιδρά σε ένα ευρύτερο σύνολο, πέρα από τον στενό κύκλο της κουζίνας. 

Η φόρμουλα της νέας έκδοσης του διαγωνισμού έχει ανανεωθεί με αύξηση του αριθμού των περιφερειών συμμετοχής σε 16, κάτι που συνεπάγεται και επίσης αύξηση των τοπικών τελικών αλλά και των συμμετεχόντων που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300 από 50 χώρες ανά τον κόσμο, ρεκόρ της προηγούμενης έκδοσης. Δυνατός πυλώνας της εκδήλωσης θα είναι και η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ανδρών και γυναικών ως αναγνώριση των προκλήσεων που συναντά το γυναικείο φύλλο στη βιομηχανία, όπου συχνά υπάρχουν ελάχιστες αντιπροσωπευτικές παρουσίες. 

Η πλατφόρμα www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com ανοίγει στις 7 Φεβρουαρίου, απευθύνεται σε σεφ κάτω των 30 ετών και η προθεσμία των εγγραφών λήγει στις 22 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταθέσουν προσωπικές και επαγγελματικές πληροφορίες όπως και μία συνταγή του πιάτου που θα παρουσιάσουν η οποία ουσιαστικά θα αποτελεί ένα βασικό τρίπτυχο προσωπικού οράματος, μαγειρικών ικανοτήτων και δημιουργικότητας. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους της ALMA, της διεθνούς κύρους ιταλικής σχολής μαγειρικής τέχνης, οι οποίοι θα διαμορφώσουν και την τελική λίστα των διαγωνιζομένων πριν τους περιφερειακούς τελικούς. Όπως και στην προηγούμενη βερσιόν, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τρία επιπλέον βραβεία: Το "Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης της S.Pellegrino" από τoν "Σύλλογο Βιώσιμων Εστιατορίων", το "Βραβείο Διασύνδεσης στη Γαστρονομία από την Acqua Panna", από τους μέντορες του διαγωνισμού και το "Βραβείο Τροφής Για Σκέψη" από τους αναγνώστες του "Fine Dining Lovers". Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο μεγάλο φινάλε στο Μιλάνο το 2023, δίνοντάς την ευκαιρία τα νέα ταλέντα να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου νεαρού σεφ του κόσμου. 

Η ελληνική γαστρονομική σκηνή έχει το δικό της φυτώριο σεφ που μπορούν να λάμψουν ακόμα και σε διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς. Στο παρελθόν εξάλλου, οι ελληνικές συμμετοχές όπως της Κωνσταντίνας Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου (Consultant Chef), του Αλέξανδρου Τσιοτίνη (CTC), του Σταμάτη Μισομικέ (Pastorale), του Νίκου Μπίλλη (Botrini’s), του Μιχάλη Μάρθα (Μαραθιά), του Στέλιου Αρακά (Bagatelle), σε ημιτελικούς και τελικούς του διαγωνισμού "San Pellegrino Young Chef of the Year" στην περιφέρεια της Μεσογείου μπορεί να μην οδήγησε στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου, η εξέλιξη όλων τους όμως ήταν -και είναι- αν μη τι άλλο, λαμπρή. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.