Artisanal Lounge & Gardens
Μας αρέσει και η πιο χαλαρή orangerie του κήπου, όμως η ζεστή και θεατράλε επάνω σάλα του "Artisanal" είναι ταμάμ για ωραίες εξόδους στα βόρεια. Το τιμόνι της κουζίνας κρατά σταθερά ο βραβευμένος Δημήτρης Δημητριάδης με μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν, ενώ η Δήμητρα Αντωνακοπούλου δημιουργεί κοκτέιλ υψηλού επιπέδου.
Τηλέμαχος Athens
Ζεστή αστική πολυτέλεια σε τυλίγει με το μπαίνεις στο εστιατόριο-ναός του κρέατος του Γιώργου Τσιλιγκίρη στην καρδιά της πόλης. Πολύ ξεχωριστές και ψαγμένες κοπές, συχνά με ελληνικό πρόσημο, δίνουν τον τόνο, ενώ η κάβα κρύβει οινικά διαμάντια από ολόκληρο τον κόσμο.
Balthazar
Μπορεί ο κήπος να είναι σήμα κατατεθέν, και οι χειμωνιάτικες βραδιές ωστόσο στο εσωτερικό του ατμοσφαιρικού νεοκλασικού της οδού Τσόχα έχουν τη δική τους χάρη. Μοντέρνες fusion γεύσεις με το χαρακτηριστικό άγγιγμα του Χριστόφορου Πέσκια αλλά και αξιόλογα κοκτέιλ στο μπαρ.
Monzu
Αν ακόμα δεν έχετε δοκιμάσει τις πολύ καλές ρετσέτες του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Λιόκα στο "Monzu", η στιγμή είναι κατάλληλη για να επισκεφτείτε το ιταλικό εστιατόριο που στεγάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό κηφισιώτικο αρχοντικό με περίσσεια θαλπωρή. Η ναπολιτάνικου ύφους πίτσα φυσάει, όπως και τα πολύ καλά ζυμαρικά.
Μάνη Μάνη
Η αστική αρχοντιά και τα μανιάτικα ενσταντανέ κρεμασμένα στους τοίχους δημιουργούν γλυκιά ατμόσφαιρα στο αγαπημένο Ελλήνων και ξένων εστιατόριο που βρίσκεται στο Κουκάκι. Από την ανοικτή κουζίνα του Αλέξανδρου Φορούλη καταφτάνουν γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνο πνεύμα.
Andaman
Η ταράτσα του είναι σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής Αθήνας, όμως και η εσωτερική του σάλα με τα ζεστά χρώματα προσφέρεται για βραδιές σε τόνους εξωτικούς με τις ταϋλανδέζικες γεύσεις σε πρώτο πλάνο. Πάντα παρών, ο Ρωμανός Λοκτέβ σε ξεναγεί στον πλούσιο κατάλογο που περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ κλασικές και πιο ιδιαίτερες.
Dos Hermanos
Γράφει εδώ και αρκετά χρόνια τη δική του ιστορία το πολύ όμορφο και φουλ του χρώματος μεξικάνικο εστιατόριο του Πίτερ Μαραγκού στην Κηφισιά. Πέρα από τις signature fajitas και enchiladas, τιμήστε ακόμα τα ταρτάρ και σεβίτσε με εξωτικά φρούτα αλλά την ταλιάτα σε μυστική μεξικάνικη μαρινάδα.
Amorous
Στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη μας ταξιδεύει η νέα πρόταση πρόταση από την οικογένεια των "nice n easy" που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την πορεία της στα βόρεια της πόλης. Η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί, ενώ η γευστική έμφαση είναι κατά κύριο λόγο σε κοσμαγάπητα εδέσματα της αμερικανικής κουλτούρας όπως η πίτσα, τα ζυμαρικά, τα burger και το κρέας.
Λεύκες
Είναι από τα πλέον sui generis εστιατόρια της Αθήνας οι "Λεύκες" που στεγάζονται σε μια όμορφη μονοκατοικία του Γαλατσίου, με κάθε λογής συλλεκτικά αντικείμενα και memorabilia να δημιουργούν ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις που προτείνει ο σεφ και ιδιοκτήτης Τάσος Ντούμας με την ομάδα του έχουν μοντέρνο ελληνικό προφίλ, χωρίς να λένε όχι και σε στοιχεία από άλλες κουζίνες του κόσμου.
Brasserie Lorraine
Κομψή γαλλική ατμόσφαιρα με αύρα από τα παλιά χαρακτηρίζει το όμορφο εστιατόριο του Κολωνακίου. Οι γεύσεις του σεφ Παναγιώτη Ζώκου αντλούν έμπνευση από τις σπεσιαλιτέ των μπρασερί με μοντέρνα διάθεση, όπως για παράδειγμα ο σπιτικά καπνιστός σολομός που έχει για συνοδεία αρωματική σος ρεμουλάντ και το ντελικάτο ζεστό φουαγκρά που περιχύνεται με γλυκιά κολοκύθα και πιπεράτη γκαστρίκ.