Μπορεί τα τελευταία χρόνια να τον είχαμε χάσει λίγο από την Αθήνα, μια και είχε ρίξει τους προβολείς του στη Σαντορίνη ("Black Rock") και στα Κουφονήσια ("Laska"), ο βραβευμένος σεφ Σήφης Μανουσέλης ωστόσο ετοιμάζει καινούργιο εστιατόριο στην Αθήνα. Ο "Tsiftis" του ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία κατά τα μέσα Μαρτίου επί της Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας στα Ιλίσια, πολύ κοντά στην ανερχόμενη πιάτσα που σχηματίζεται γύρω από την πλατεία Βραζιλίας, και θα είναι ένα μοντέρνο γαστρο-κουτούκι που θα δίνει έμφαση στους δημιουργικούς μεζέδες και το κρασί σε χαλαρό περιβάλλον.
Ο κατάλογος που θα αλλάζει πολύ συχνά και θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις προμήθειες της ημέρας και τις πρώτες ύλες που θα προμηθεύονται από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς, θα απαρτίζεται από 10-15 πιάτα, όλα για τη μέση, ανάμεσα στα οποία μπορεί για παράδειγμα να φιγουράρει ρεβυθάδα με miso από φάβα Σχοινούσας, καλαμάρι και πρόβειο προσούτο, μπουρδέτο με κεμπάπ μπακαλιάρου και αρνίσια μπόλια σε dashi αρωματισμένο με σαφράν, κάποιο ψάρι ημέρας μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.
Η κουζίνα με επικεφαλής τον σταθερό συνεργάτη του Μανουσέλη και συνέταιρο στο εγχείρημα, Μπάμπη Καζάνα, θα φτιάχνει ακόμα τα δικά της προϊόντα, όπως τυριά και αλλαντικά, τα οποία θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί και για το σπίτι, ενώ η λίστα κρασιών που δημιουργεί ο Φώτης Κοτσάκης θα περιλαμβάνει περί τις 50 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.