Ο Σήφης Μανουσέλης ετοιμάζει νέο εστιατόριο στην Αθήνα

Το όνομα αυτού «Tsiftis» και θα είναι ένα μοντέρνο γαστρο-κουτούκι στα Ιλίσια.

sifis

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να τον είχαμε χάσει λίγο από την Αθήνα, μια και είχε ρίξει τους προβολείς του στη Σαντορίνη ("Black Rock") και στα Κουφονήσια ("Laska"), ο βραβευμένος σεφ Σήφης Μανουσέλης ωστόσο ετοιμάζει καινούργιο εστιατόριο στην Αθήνα. Ο "Tsiftis" του ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία κατά τα μέσα Μαρτίου επί της Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας στα Ιλίσια, πολύ κοντά στην ανερχόμενη πιάτσα που σχηματίζεται γύρω από την πλατεία Βραζιλίας, και θα είναι ένα μοντέρνο γαστρο-κουτούκι που θα δίνει έμφαση στους δημιουργικούς μεζέδες και το κρασί σε χαλαρό περιβάλλον.

Ο κατάλογος που θα αλλάζει πολύ συχνά και θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις προμήθειες της ημέρας και τις πρώτες ύλες που θα προμηθεύονται από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς, θα απαρτίζεται από 10-15 πιάτα, όλα για τη μέση, ανάμεσα στα οποία μπορεί για παράδειγμα να φιγουράρει ρεβυθάδα με miso από φάβα Σχοινούσας, καλαμάρι και πρόβειο προσούτο, μπουρδέτο με κεμπάπ μπακαλιάρου και αρνίσια μπόλια σε dashi αρωματισμένο με σαφράν, κάποιο ψάρι ημέρας μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

tsiftis

Η κουζίνα με επικεφαλής τον σταθερό συνεργάτη του Μανουσέλη και συνέταιρο στο εγχείρημα, Μπάμπη Καζάνα, θα φτιάχνει ακόμα τα δικά της προϊόντα, όπως τυριά και αλλαντικά, τα οποία θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί και για το σπίτι, ενώ η λίστα κρασιών που δημιουργεί ο Φώτης Κοτσάκης θα περιλαμβάνει περί τις 50 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.