To "The Zillers" συναντά τη Σαντορίνη Monsignori του Κτήματος Αργυρού

Ένα εκπληκτικό κρασί μάς γοητεύει ταιριασμένο με τη σοφιστικέ κουζίνα του Παύλου Κυριάκη, πλάι στην οποία διαπρέπει.

Σαντορίνη

Από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε μια έξοδο φαγητού είναι να σου τύχει κουζίνα αστεράτη, ταιριασμένη άψογα με ωραίο κρασί. Ακριβώς μια τέτοια ξεχωριστή εμπειρία εισέπραξα σ’ ένα από τα πιο cool gourmet places to be της πόλης, το "The Zillers". Το πρώτο πράγμα που σε ανεβάζει είναι η εντυπωσιακή θέα του Παρθενώνα και της φωτισμένης Μητρόπολης των Αθηνών, καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στην ταράτσα του ομώνυμου ξενοδοχείου. Η κουζίνα του Παύλου Κυριάκη έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και αυτό φαίνεται σε όλα τα πιάτα του μεγάλου μενού των 11 σταδίων. Εκεί όμως επενέβη η Σκωτσέζα sommelier και general manager του εστιατορίου Paisley Tara Kennett και, με τις προτάσεις που μας έκανε, ανέβασε τα κυβικά της απόλαυσης. 

Σαντορίνη Cuvée Monsignori 2017 του Κτήματος Αργυρού

Ανάμεσα στις ετικέτες που μας πρότεινε ήταν και η Σαντορίνη Cuvée Monsignori 2017 του Κτήματος Αργυρού, δηλαδή ένα κρασί από ένα ιστορικό αμπελοτόπι με αμπέλια ηλικίας 200-250 ετών και παλαιωμένο με τις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 11 μήνες. Παιδί μιας δύσκολης χρονιάς, στην οποία ο καύσωνας μείωσε δραματικά την παραγωγή Aσύρτικων και όχι μόνο σταφυλιών, το Monsignori παρ’ όλα αυτά φυσάει. Είναι σούπερ αρωματικό, με ντελικάτες ευωδιές ανθών λεμονιάς και πορτοκαλιάς που το κάνουν χαριτωμένο, πριν εμφανιστεί μια διάχυτη ορυκτότητα και χτυπήσει το καμπανάκι ότι αυτό το κρασί είναι πολύ σοφιστικέ. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη γέννησή του κι όμως το στόμα του είναι πολύ νεανικό, με κοφτερή αρωματική οξύτητα εσπεριδοειδών να το δροσίζει, ισορροπώντας τους 14 ολόκληρους βαθμούς αλκοόλ που διαθέτει. 

Αποδείχτηκε δε ιδιαίτερα ευέλικτο στις αρμονίες. Τέλειο με το καλκάνι με μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα λουίζας-τζίντζερ. Ιδεώδες με "ντολμά", το ωραίο μοσχαρίσιο ταρτάρ που κρύβεται κάτω από λάχανο savoy με κρέμα λεμονιού και κρέμες λευκού και μοβ λάχανου. Το ίδιο και με το αλαβάστρινο χτένι με πουρέ καπνιστού κουνουπιδιού, αβγό ορτυκιού, μπισκότο αγριοσέλινου, μανιτάρια πορτσίνι και ντελικάτη σάλτσα beurre blanc. Γοητευτικό με την αστακομακαρονάδα, προβάλλοντας λαμπερά το εκφραστικό άρωμα αστακού με το homemade μαύρο ζυμαρικό και υπογραμμίζοντας την ωραιότατη γεύση της μπισκ του με περγαμόντο. Η Σαντορίνη Cuvée Monsignori του Κτήματος Αργυρού είναι ένα εξαιρετικό κρασί που εκφράζει μοναδικά το ηφαιστειακό terroir του νησιού και όλα δείχνουν ότι μπορεί να παλαιώσει και να εξελιχθεί τουλάχιστον για δέκα χρόνια. Δοκίμασα πρόσφατα και τη σοδειά του 2018 και καταχάρηκα την κομψή μεταλλικότητα των αρωμάτων της και την πολύ ωραία δομή του στόματός της με μια εκπληκτική λεμονάτη οξύτητα. 

Τιμή: € 55-70.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.