Η καλή πίτσα αποτελεί πάντοτε σημείο αναφοράς όταν η κουβέντα πηγαίνει στο comfort φαγητό και, επομένως, κάθε νέο spot που τη σερβίρει σωστά είναι από μόνο του είδηση. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Etien Pizza Bar, που μετά τον Φάρο Ψυχικού σε καλωσορίζει εδώ και λίγα 24ωρα στο ισόγειο του επιβλητικού κτιρίου που υψώνεται στη γωνία της οδού Παπαδιαμαντοπούλου με την Μιχαλακοπούλου - εκεί που κάποτε στεγαζόταν ο ΔΟΛ.
Ίδιες γεύσεις, νέα γειτονιά
Το νέο Etien άνοιξε τις πόρτες του και άναψε τον φούρνο του μόλις την περασμένη Τετάρτη, πριν καλά-καλά λιώσουν τα χιόνια αλλά είναι δεδομένο πως γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο σπάει αμέσως ο πάγος: Βλέπεις, η λαχταριστή πίτσα με την πραγματικά σοβαρή ζύμη και τα ποιοτικά toppings κάνουν από μόνα τους τη δουλειά.
Το concept είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του Φάρου, τόσο όσον αφορά το χώρο (με τους άνετους καναπέδες και τις χαρακτηριστικές ταπετσαρίες, συν ένα κομψό μπαρ που το διαχωρίζει ουσιαστικά από το cafe Passaggio, ακριβώς δίπλα του), όσο και στο γευστικό κομμάτι.
Πίτσες όπως η Gorgonzola & Onions (με gorgonzola, τυρί Stracchino, καραμελωμένα κρεμμύδια και καρύδι) και η Speck & Brie (με αλλαντικό speck, μοτσαρέλα και μπρι, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι) παραμένουν κορυφαίες επιλογές ανάμεσα σε περισσότερες από 25 προτάσεις, συν τα 8 πιάτα με ζυμαρικά.
Info: Μιχαλακοπούλου 80 και Παπαδιαμαντοπούλου, Αθήνα