Brutus Tavern για meat lovers
Αίσθηση έκανε η αναβίωση του παλιού "Nikkei" της οδού Λεβέντη ως ένα meat resto με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και διακόσμηση διά χειρός του γνωστού designer Στράτου Χιωτέλη. Το μενού που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου με chef de cuisine τον Στέφανο Ρίζο προτείνει ανάμεσα σε άλλα την signature κρεατόπιτα Crust, το "πολυτελές" καρπάτσιο από Wagyu με φύλλα χρυσού, και ασφαλώς σπέσιαλ κοπές με ψήσιμο ακριβείας.
Kalon για greek chic lovers
Ακόμα ένα comeback, το οποίο έστρεψε το βλέμμα μας ξανά προς την πλατεία Κολωνακίου και τον κλασικό χώρο του "Central" που μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο εστιατόριο με ατμόσφαιρα greek chic. Οι γεύσεις του Βαγγέλη Λεούση κινούνται σε ανάλογο ύφος και περιλαμβάνουν από tacos με ζουμερό κεφτεδάκι και sticks πατάτας ή μοσχαρίσιο ταρτάρ με βάση από μελιτζάνα ως ψάρι μαγιάτικο με αχινό και τηγανιτό λαχανοντολμά με ρύζι και σαλάμι Λευκάδος.
Forte για kefi lovers
Η μουσική ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να επιστρέψει στην εστίαση, οπότε το αλέγκρο στέκι της οδού Χάρητος θα μπορέσει να ξεδιπλώσει εκ νέου τη μεγάλη αγάπη του για τις ελληνικές επιτυχίες που το έκαναν αμέσως place to be. Ως τότε απολαμβάνουμε σταθερά τις ωραίες μοντέρνες γεύσεις του Δήμου Μπαλόπουλου όπως τις εξαιρετικές αλοιφές με τις ανατολίτικες πινελιές, τα φίνα ντολμαδάκια σε αυγολέμονο-μετάξι και το ζουμερό κοντοσούβλι από μαύρο χοίρο που τυλίγεται σε ελαφριά κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης.
Mexico Mi Amor για tex mex lovers
Βρήκε τη θέση του λίγο πριν τις γιορτές στον busy πεζόδρομο της Τσακάλωφ το πολύχρωμο αυτό μεξικάνικο εστιατόριο, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο Θάνος Στασινός. Πέρα από ευφάνταστα tacos, burritos και chimichangas, βρίσκετε ακόμα και πίατα νοτιοαμερικάνικου ύφους σαν το χοιρινό Iberico με σαλάτα ή patatas bravas, και το κοτόπουλο στη σχάρα με περουβιανή μαρινάδα.
Mouton για wine lovers
Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, χάρη στο συνδυασμό της πέτρας και του ξύλου, είναι το καινούργιο wine resto της οδού Ξενοκράτους. Η wine list αριθμεί γύρω στις 250 ετικέτες από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, ενώ τα πιάτα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με το κρασί και περιλαμβάνουν φουαγκρά με μπριος και μαρμελάδα μήλο-σταφίδα, arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας, και άλλα.
La Suite Lounge για french lovers
Αέρας ανανέωσης πνέει εδώ και λίγο καιρό στο πολύ όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου "St. George Lycabettus" που χαρίζει συναρπαστική θέα στο φωτισμένο λεκανοπέδιο. Υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο μισελενάτος Γάλλος σεφ Geoffrey Rembert που συμπράττει με τον executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο και παρουσιάζουν από κοινού ένα σπέσιαλ μενού με γαλλοελληνική μενταλιτέ.