Η αστεράτη κουζίνα του Mauro Colagreco στο Λονδίνο

O Ιταλο-Αργεντίνος σεφ και ιδιοκτήτης του τριάστερου «Mirazur» και πρώτου στη λίστα των «World’s 50 Best Restaurants» το 2019, συνεργάζεται με το πολυτελές ξενοδοχείο «Raffles London at The OWO», σε νέα εστιατορικά projects.

Mauro Colagreco Matteo Carassale

Το "Old War Office", ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια του Λονδίνου η ανακαίνιση του οποίου διήρκεσε 5 χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πρώτο "Raffles" ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας με 125 δωμάτια και σουίτες, μια συλλογή από 11 εστιατόρια και bars και ένα συναρπαστικό spa. Είναι αδιαμφισβήτητα από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς, πόσο μάλιστα όταν πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι κάποια από τα εστιατορικά projects ανέλαβε ο εξαιρετικός Mauro Colagreco, σεφ με περγαμηνές και ιδιοκτήτης του "Mirazur" στην Μεντόν, που το 2019 ανακηρύχθηκε από τα "World’s 50 Best Restaurants" ως το καλύτερο του κόσμου. Οι πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν τρία projects που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας διαφορετικής brasserie, ενός fine dining εστιατορίου και ενός "ιδιωτικού chef’s table". "Η απίστευτη τοποθεσία σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό της ομάδας της "Raffles” στο Λονδίνο με έπεισε ότι ήταν η ιδανική στιγμή και το ιδανικό σημείο για να αναπτύξω για πρώτη φορά νέες ιδέες σε δημιουργικά concept αποκλειστικά για τον όμιλο", επισήμανε ο σεφ που τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε Κάννες, Πεκίνο, Μακάου, Παρίσι, Κουρσεβέλ, καθώς και στις πόλεις Λα Πλάτα και Ολίβος στη γενέτειρά του, την Αργεντινή. 

OWO

Το "Old War Office" ολοκληρώθηκε το 1906 και βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες και ισχυρότερες διευθύνσεις του Λονδίνου. Ήταν το παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών και φιλοξενούσε τα γραφεία επιδραστικών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών όπως ο Winston Churchill και ο David Lloyd George ενώ ήταν επίσης η βάση του John Profumo όταν διετέλεσε Υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.