Flyfish Club, το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ανοίγει στη Νέα Υόρκη

Τι είναι πάλι αυτό;

Flyfish Club Shutterstock

Τα NFTs είναι παντού, οπότε έμοιαζε απλά θέμα χρόνου. Το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2023, στη Νέα Υόρκη. Ξέρω, έχεις απορίες, όπως όλοι. Τι, πώς και γιατί.

Flyfish Club, η επόμενη (;) foodie εμμονή

Ok, λοιπόν. Το εστιατόριο θα ονομάζεται Flyfish Club και η ιδέα του λανσαρίσματός του ανήκει στον ευαγγελιστή των NFTs και πρώην ιδρυτή της Resy (μία εφαρμογής online κρατήσεων σε εστιατόρια), Gary Vaynerchuk. Σύμφωνα με το site της εταιρείας, οι πελάτες θα πρέπει να αγοράσουν μια συνδρομή χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα για να δειπνήσουν εκεί, καθώς πρόκειται για ένα members-only restaurant. 

Η αρχική τιμή της συνδρομής είναι 2,5 Ethereum ή περίπου $8.500, μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Παράλληλα, όλα τα φαγητά στο χώρο θα πληρώνονται σε δολάρια.

Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου project βρίσκεται στα σκαριά από τον περασμένο Αύγουστο όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Vaynerchuk στο CNBC.

Παρότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη πολλές λεπτομέρειες, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα χώρο που θα φιλοξενεί έως 150 άτομα, θα έχει προσανατολισμό πως τη θαλασσινή κουζίνα και θα λειτουργεί παράλληλα με ένα cocktail bar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flyfish Club (@flyfishclub)

Για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, θα υπάρχει μία upgraded omakase συνδρομή στην τιμή των 4,25 Ethereum (κοντά στα $14.500).

Αυτή, θα τους εξασφαλίζει θέση σε ένα sushi μπαρ, 14 θέσεων εντός του εστιατορίου, το οποίο θα σερβίρει ψάρια που θα έρχονται αυθημερόν από την Ιαπωνία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flyfish Club (@flyfishclub)

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ακριβές σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί αλλά έχει γίνει γνωστό πως το πρωτοποριακό αν μη τι άλλο concept θα απλώνεται σε μία έκταση 10.000 τμ σε πολύ γνωστή γειτονιά του Μεγάλου Μήλου.

Σημεία των καιρών ή μία τάση που ήρθε για να αλλάξει ένα κομμάτι της εστίασης; Προφανώς και οι απαντήσεις θα αρχίσουν να δίνονται από το πρώτο μισό του επόμενου έτους, όταν και το Flyfish Club θα ξεκινήσει να σερβίρει.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.