"Line": Η "μέθοδος της αναρχίας" στα Κάτω Πετράλωνα

H νέα προσεχής άφιξη στα Κάτω Πετράλωνα είναι ένα all day από σπάνιο, βιώσιμο χαρμάνι.

Bartenders

Στο χώρο που φιλοξενούσε την παλιά γκαλερί "Ζουμπουλάκη" το δίδυμο των  Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του "The Clumsies", τέταρτου στα "World’s 50 Best Bars", και ο Δημήτρης Νταφόπουλος, συνδημιουργός των αναψυκτικών "Three Cents", στεγάζουν ένα νέο project, οδεύοντας πάνω σε μια νέα "γραμμή" δημιουργικής εξέλιξης. Τι περιλαμβάνει; Χονδρικά, κρασί, μπύρα, ψωμί και φαγητό με το άγγιγμα ενός πολύ καλού σεφ. Απλό; Όχι, γιατί εδώ η ρήση "τίποτα δεν είναι πιο απατηλό από το προφανές" βρίσκει πραγματικά εύφορο έδαφος.

Όμορφα πράγματα και με ουσία ετοιμάζει η τριάδα αφού στόχος είναι στο σύνολό του, ο νέος χώρος να εκφράζει το μήνυμα της ολικής αξιοποίησης κάθε πρώτης ύλης που περνά από την κουζίνα στο μπαρ και τούμπαλιν. Τα κρασιά τους θα είναι in house παραγωγής από φρούτα και όχι από σταφύλια, ενώ θα εντάσσονται στα κλασικά, ή τα "fancy" ανάλογα με το αρωματικό και γευστικό προφίλ τους. Στο πλάνο όμως υπάρχει και μια συνεργασία με το οινοποιείο παραγωγής οργανικών κρασιών Καριμάλη στην Ικαρία, του οποίου τα κρασιά ενδεχομένως θα είναι τα μόνα "συμβατικά". Από την μπάρα αναμένεται παρέλαση κλασικών κοκτέιλ, με καινοτομίες μετρημένες και συνδεδεμένες με το κρασί ποκιλοτρόπως, όμως ενδιαφέρον έχει και το κομμάτι της μπύρας, αφού θα λειτουργήσουν στη λογική του "nomad brewing" με τη διαφορά όμως ότι θα έχουν σταθερή συνεργασία με το ζυθοποιείο που θα τους φιλοξενεί, εν προκειμένω οι εγκαταστάσεις της "Alea Brewing Co", με την οποία συνεργάστηκαν σε μία lager και δύο IPA (Indian Pale Ale) μπύρες. Στα ψωμιά, η head baker Φαίδρα Μαυροειδή αναλαμβάνει να δώσει στο ψωμί άλλη διάσταση στο πλαίσιο του project που συστήνεται ως η "μέθοδος της αναρχίας", motto που από τις πρώτες πληροφορίες συμπεραίνω ότι θα υποστηρίξουν με το παραπάνω αφού δεν θα πάνε με την πεπατημένη σχεδόν πουθενά. Στο γήπεδο της γεύσης, μπάλα παίζει ο σεφ Παύλος Κυριάκης με προτάσεις σερβιρισμένες στη λογική του μοιράσματος. Ο χώρος, που επιμελείται το αρχιτεκτονικό γραφείο "Nine Design", είναι ακόμα υπό διαμόρφωση όμως, όπως μας είπαν, το βιομηχανικό στυλ παίζει έντονα ενώ ατραξιόν του μαγαζιού θα είναι ένα φουτουριστικό άγαλμα της Αφροδίτης διαμορφωμένο από τον tattoo artist "Sake". 

Η γειτονιά είναι "άγουρη" και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για τους εμπνευστές του. Αναμένουμε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου που θα ανοίξουν για να σας πούμε περισσότερα.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ: 2103421311

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.