6 νέα εστιατόρια για καλή νέα χρονιά

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι νέες αφίξεις στην εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς δεν έλειψαν κάνοντας τη μετάβαση στο 2022 κατάτι πιο νόστιμη και ελπιδοφόρα.

Mexico mi amor

Mexico Mi Amor


Tex mex και νοτιαμερικάνικες γεύσεις διά χειρός Θάνου Στασινού σερβίρει το πολύ φρέσκο και πολύχρωμο στέκι της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, με τις αρτιστίκ πινελιές στους τοίχους και τα χειροποίητα φωτιστικά που δημιουργούν ατμόσφαιρα. Θα βρείτε από διάφορα tacos, burritos και chimichangas ως χοιρινό Iberico με patatas bravas και κοτόπουλο στη σχάρα με περουβιανή μαρινάδα.

mayan

Mayan


Καιρό το περιμέναμε το εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια στον Κεραμεικό και να που αριβάρισε παρέα με τη νέα χρονιά. Ο ταλαντούχος σεφ προτείνει μια προσωπική περιδιάβαση στην αγαπημένη του Nikkei κουζίνα, έχοντας για συνοδοιπόρους τον pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη στην επιμέλεια των γλυκών και τον βραβευμένο Άρη Χατζηαντωνίου στη σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών. 

dryraw

Drakoulis Dry & Raw


Το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό μέλος της οικογένειας των Dry & Raw βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ που ακολουθεί τα πρότυπα του μαγαζιού της Βούλας. Προς το παρόν λειτουργεί το κομμάτι του κρεοπωλείου με δική του ανοικτή κουζίνα, που σερβίρει μοντέρνες comfort γεύσεις αλλά και εκλεκτές κοπές, ενώ μελλοντικά την εικόνα θα συμπληρώσει ένα premium εστιατόριο σε δικό του χώρο. 

 

 

zinfandel

Zinfandel 


Τα ιταλικά κρασιά, αλλαντικά και τυριά έχουν την τιμητική τους στο καινούργιο και ιδιαίτερα κομψό wine bar του Χαλανδρίου, με την εντυπωσιακή μπάρα και τους λαμπερούς πολυελαίους. Η wine list περιλαμβάνει περί τις 180 ετικέτες και 40 επιλογές σε ποτήρι, ενώ δεν λείπουν ορισμένα συνοδευτικά πιάτα σαν το vitello tonnato με καπαρόμηλα και βαλεριάνα. 

mika

Mika


Ένα φουτουριστικό all day bar "προσγειώθηκε" στην καρδιά του Κολωνακίου λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς. Τις εντυπώσεις κλέβει ασφαλώς η πανέμορφη μπάρα κάτω από τον "ουρανό" που πλέκουν τα τεντωμένα σκοινιά της οροφής, ενώ τα κρασιά και τα κοκτέιλ συνοδεύουν πιάτα σε ιαπωνοπερουβιανό ύφος που επιμελείται ο Θάνος Στασινός, όπως το tiradito σολομού με γλυκιά miso και τα tacos με γαρίδες tempura. 

mouton

Mouton 


Νέο αέρα, και δη οινικό, φέρνει το ολοκαίνουργιο wine bar & resto στο ατμοσφαιρικό νεοκλασικό με τους πετρόκτιστους τοίχους που στέγαζε πιο παλιά το "Freud Oriental" του Κολωνακίου. Οι μοντέρνου ύφους γεύσεις όπως τα arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας ή το φιλέτο πάπιας σε σος από κρασί Porto παντρεύονται αρμονικά με τις προτάσεις της λίστας κρασιών, η οποία περιλαμβάνει 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία μοναδική οινική εμπειρία στα ViBo Bistrot

110 επιλεγμένες ετικέτες, 40 επιλογές κρασιού σε ποτήρι και δυνατότητα αγοράς φιάλης σε τιμή κάβας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/04/2025

Το Καπάνι Μάρκετ φιλοξενεί το Κτήμα Μάτσα

Ένα ενδιαφέρον wine pairing event έρχεται στο πιο πρόσφατο darling του Μεταξουργείου.

Γιατί πολλά εστιατόρια βάζουν χαβιάρι στα γλυκά τους

Η περιζήτητη λιχουδιά συναντάται πια και πάνω σε εστιατορικά γλυκά. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει ολόφρεσκα "Ψαράκια και Θαλασσινά" στη Βάρκιζα

Η γνωστή ηθοποιός γράφει μίλια στη θαλασσοφαγία, με επόμενη στάση της το κομψό στέκι των νοτίων προαστίων.

Μικρά νησιά, μεγάλα εστιατόρια: Τα μέρη που υμνούν την ελληνική κουζίνα στις Κυκλάδες

Τα κυκλαδίτικα εστιατόρια που απέσπασαν Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα για το 2025.

10 χρόνια CTC με μια σειρά κορυφαίων four-hands dinners

Μια δεκαετία γαστρονομικής καινοτομίας, δημιουργικότητας και φιλοξενίας γιορτάζεται με ξεχωριστές fine dining βραδιές.

Φίλινγκς & Μονόκερος στο Sunday Brunch του Ιστιοπλοϊκού

Την Κυριακή 13 Απριλίου ο Ιστιοπλοϊκός υποδέχεται σε ένα ακόμη Sunday Brunch ένα ξεχωριστό δίδυμο του κόσμου της ζαχαροπλαστικής με το collaboration δύο κορυφαίων bakeries.