Mexico Mi Amor
Tex mex και νοτιαμερικάνικες γεύσεις διά χειρός Θάνου Στασινού σερβίρει το πολύ φρέσκο και πολύχρωμο στέκι της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, με τις αρτιστίκ πινελιές στους τοίχους και τα χειροποίητα φωτιστικά που δημιουργούν ατμόσφαιρα. Θα βρείτε από διάφορα tacos, burritos και chimichangas ως χοιρινό Iberico με patatas bravas και κοτόπουλο στη σχάρα με περουβιανή μαρινάδα.
Mayan
Καιρό το περιμέναμε το εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια στον Κεραμεικό και να που αριβάρισε παρέα με τη νέα χρονιά. Ο ταλαντούχος σεφ προτείνει μια προσωπική περιδιάβαση στην αγαπημένη του Nikkei κουζίνα, έχοντας για συνοδοιπόρους τον pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη στην επιμέλεια των γλυκών και τον βραβευμένο Άρη Χατζηαντωνίου στη σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών.
Drakoulis Dry & Raw
Το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό μέλος της οικογένειας των Dry & Raw βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ που ακολουθεί τα πρότυπα του μαγαζιού της Βούλας. Προς το παρόν λειτουργεί το κομμάτι του κρεοπωλείου με δική του ανοικτή κουζίνα, που σερβίρει μοντέρνες comfort γεύσεις αλλά και εκλεκτές κοπές, ενώ μελλοντικά την εικόνα θα συμπληρώσει ένα premium εστιατόριο σε δικό του χώρο.
Zinfandel
Τα ιταλικά κρασιά, αλλαντικά και τυριά έχουν την τιμητική τους στο καινούργιο και ιδιαίτερα κομψό wine bar του Χαλανδρίου, με την εντυπωσιακή μπάρα και τους λαμπερούς πολυελαίους. Η wine list περιλαμβάνει περί τις 180 ετικέτες και 40 επιλογές σε ποτήρι, ενώ δεν λείπουν ορισμένα συνοδευτικά πιάτα σαν το vitello tonnato με καπαρόμηλα και βαλεριάνα.
Mika
Ένα φουτουριστικό all day bar "προσγειώθηκε" στην καρδιά του Κολωνακίου λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς. Τις εντυπώσεις κλέβει ασφαλώς η πανέμορφη μπάρα κάτω από τον "ουρανό" που πλέκουν τα τεντωμένα σκοινιά της οροφής, ενώ τα κρασιά και τα κοκτέιλ συνοδεύουν πιάτα σε ιαπωνοπερουβιανό ύφος που επιμελείται ο Θάνος Στασινός, όπως το tiradito σολομού με γλυκιά miso και τα tacos με γαρίδες tempura.
Mouton
Νέο αέρα, και δη οινικό, φέρνει το ολοκαίνουργιο wine bar & resto στο ατμοσφαιρικό νεοκλασικό με τους πετρόκτιστους τοίχους που στέγαζε πιο παλιά το "Freud Oriental" του Κολωνακίου. Οι μοντέρνου ύφους γεύσεις όπως τα arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας ή το φιλέτο πάπιας σε σος από κρασί Porto παντρεύονται αρμονικά με τις προτάσεις της λίστας κρασιών, η οποία περιλαμβάνει 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα.