"Mouton": ένα ατμοσφαιρικό wine bar & resto στο Κολωνάκι

Μια πλούσια wine list με 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα αλλά και γεύσεις με μοντέρνο πρόσημο σε αρμονία με το κρασί προτείνει ο νέος «ένοικος» της οδού Ξενοκράτους.

Mouton

Νέο αέρα, και δη οινικό, φέρνει το ολοκαίνουργιο "Mouton" στο ατμοσφαιρικό νεοκλασικό με τους πετρόκτιστους τοίχους της οδού Ξενοκράτους, όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκαμε το "Giacomo" και πιο παλιά το "Freud Oriental" του Κολωνακίου. Η wine list που δημιούργησε ο Γιάννης Βαγενάς, αριθμεί περί τις 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, χωρίς να λείπουν τα νεοκοσμίτικα κρασιά, καθώς και 20 επιλογές σε ποτήρι. Τα ερυθρά κρασιά ξεκουράζονται στο πολύ όμορφο κελάρι του εστιατορίου, ενώ τα λευκά σε ειδικούς συντηρητές που περιβάλλουν την μεγάλη ξύλινη μπάρα στην είσοδο του χώρου. Οι γεύσεις τώρα, έχουν το άγγιγμα των σεφ Γιώργου Σπανού και Δημήτρη Σταμούδη και είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την αρμονία με το κρασί. Την αρχή κάνουν ενδιαφέροντα ωμά αλλά και φουαγκρά με μπριος και μαρμελάδα μήλο-σταφίδα ή arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας, ενώ ανάμεσα στα κύρια συναντάμε ψάρι ημέρας με ρατατούι λαχανικών και φιλέτο πάπιας σε σος από κρασί Porto με baby καρότα και μανιτάρια shiitake. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.