Βγαίνοντας από το ασανσέρ, στον τελευταίο όροφο του "Academias Hotel", το κάδρο του φωτισμένου Λυκαβηττού και του Ιερού Βράχου πάνω από τη νυχτερινή Αθήνα διεκδικούν τη μερίδα του "λέοντος" στο βλέμμα μονοπωλώντας αρχικά το ενδιαφέρον. Κοιτώ την μεγάλη μπάρα που λειτουργεί διττά, ως sushi bar και μπαρ, πίσω από την οποία γίνονται πολύ όμορφα πράγματα για τα οποία όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, αξίζει να επανέλθω. Ο χώρος είναι άνετος και καλαίσθητος, διαμορφωμένος με μοντέρνα ματιά, κέντιες διάσπαρτες σε διάφορα σημεία του μαγαζιού, ψηλά τραπέζια με σκαμπό αλλά και χαμηλά. Τα μουσικά vibes παραπέμπουν σε party restaurant οπότε με τα chopsticks στο ένα χέρι και ένα κοκτέιλ στο άλλο, μπορείς άνετα να αφεθείς στους dance ρυθμούς. Η "front of house" ομάδα με επικεφαλής τον floor manager Σπύρο Γλυνό και τον operation και F ‘n B manager Δημήτρη Μανούσκο, φροντίζει για τη ζεστή φιλοξενία των εντός και εκτός ξενοδοχείου θαμώνων που μπορεί να είναι από millennials ή της "γενιάς ζ" μέχρι 50+ παρέες. Εδώ όλοι περνούν καλά.
Στην Japanese – fusion κατεύθυνσης και γεμάτη εντάσεις κουζίνα, ο Executive chef Δημήτρης Κότσαλης (Fuga) με δεξί του χέρι τον επικεφαλής σεφ ταλαντούχο Claus Bairami (Cavo Tagoo, Izakaya) συνδέουν τη γευστική κουλτούρα της Ιαπωνίας με χώρες όπως Περού, Μεξικό ή ακόμα και Ιταλία σε ένα δημιουργικό mix. Στο ξεκίνημα δοκιμάσαμε τα ελαφρώς τραγανά gyozas με γέμιση σιγομαγειρεμένου οσομπούκο με kimchi, που σερβίρουν με κρέμα παρμεζάνας. Η συνέχεια εξελίχθηκε ορεκτικά με ένα λαυράκι σεβίτσε με το ψάρι μαριναρισμένο σε yuzu, μάνγκο και passion fruit και σερβιρισμένο έντεχνα με φύκια οσάκα και άνθη βιολέτας. Αξίζει να δοκιμάσετε μια επιλογή από rolls, που, όταν είναι περισσότερα από 2 τα είδη, σερβίρονται σε μια εντυπωσιακά στημένη γόνδολα. Ξεχωρίζω το tuna truffle roll, με δυνατό γευστικά συνδυασμό τόνου, πίκλας καρότου, πέρλες ponzu και μαγιονέζας τρούφας ενώ ενδιαφέρον είναι και το hamachi tiradito, μαγιάτικο με dressing από mirin και σόγια αλλά δοκιμάστε το πριν από τα παραπάνω, είναι σχετικά πιο ήπιο γευστικά. Για το γλυκό φινάλε προτείνουμε την namelaka black forest, με brownies με μπανάνα, παγωτό raspberry και σάλτσα από φρούτα του δάσους, κλείνει σωστά ένα γεύμα με τέτοιο προφίλ.
Προσεγμένη δουλειά γίνεται και στην μπάρα τους που έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε προορισμό. Περιλαμβάνει μια λίστα με ενδιαφέροντα κοκτέιλ από τον Άκη Βλάχο και τον Αποστόλη Κωνσταντίνου, σχεδιασμένη ώστε να δένει με το ιαπωνικό στυλ του φαγητού. Όσοι θέλετε να μυηθείτε στα πολλά πρόσωπα του sake, δοκιμάστε για αρχή το Kimono, που ουσιαστικά είναι ένας detox χυμός από σέλερι, σίσο, ακτινίδιο, πράσινο μήλο και σάκε.
Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott International
Ακαδημίας 38 & Ομήρου, Αθήνα
Τηλ. 210 3670000, 698 151 8000