Στη σκιά της Αγίας Ειρήνης και σε μια από τις πιο ζωντανές πιάτσες της Αθήνας, το "Omnivore" είχε έρθει πέρσι να προσθέσει τη δική του ψηφίδα στο γευστικό μωσαϊκό της γειτονιάς, ως νέο καμάρι του Ομίλου Καστελόριζο. Κι αν οι πανδημικές περιστάσεις του έκοψαν τη φόρα πριν καλά – καλά ξεδιπλώσει την πρότασή του, φέτος επανέρχεται ανανεωμένο, με τον Βασίλη Καφαλούκο, executive chef όλου του ομίλου, να παρουσιάζει μια φρεσκαρισμένη κάρτα που συνδυάζει ευρηματικά bites για all day τσιμπολόι, αλλά και μοντέρνες ανασυνθέσεις κλασικών γεύσεων, ιδανικές για after office συναντήσεις, apres shopping ανάκτηση δυνάμεων, ή dinner για δύο στην ατμοσφαιρική του σάλα.
Μπολιασμένη με απαλό μινιμαλισμό στη επίπλωση, και σπιρτόζικες πινελιές σαν τα ανθοδοχεία που θέλεις να πάρεις σπίτι φεύγοντας, η παλιά αρχοντιά της σάλας βγαίνει σε πρώτο πλάνο, με το πανέμορφο πάτωμα (πατιέται έτσι, απαράλλαχτο, από το 1850 το περίτεχνο πλακάκι) να αντανακλά την ήρεμη αστική ομορφιά του ζωγραφιστού ταβανιού. Παράλληλα, παλιά στοιχεία του ιστορικού υφασματάδικου του Συμεωνίδη, που είχε εδώ την έδρα του τότε που η Αθήνα ύφαινε την αστική κληρονομιά της, έχουν βρει μια δεύτερη ζωή, όπως ο πάγκος κοπής των υφασμάτων, που έχει μετατραπεί σε τραπέζι και δεσπόζει πια στον σχεδόν πριβέ χώρο του ημιώροφου.
Ο γιορτινός διάκοσμος, διακριτικός και ζεστός αρκετά ώστε να αγκαλιάζει το χώρο με διάθεση για χειμωνιάτικο ραχάτι, κάνει τις ροτόντες της μεγάλης τζαμαρίας στρατηγικό location για χάζι στον κόσμο που ανεβοκατεβαίνει το πολυσύχναστο δρομάκι απ’ έξω, όσο στο τραπέζι καταφθάνουν αναπάντεχες αναγνώσεις παραδοσιακών πιάτων σαν την "σπανακόπιτα" με μπαβαρουάζ σπανακιού, μυριστικών και κρέμας φέτας κάτω από τραγανό φύλλο, comfort φαβορί σαν τις ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού και φρέσκια τρούφα, ή εκμαυλιστικές λιχουδιές σαν τη μαγειρεμένη για 24 ώρες πανσέτα, που συνοδεύεται ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού.
Η εκλεκτική λίστα κρασιών συνοδεύει άρτια τις επιλογές της κύριας κάρτας, οι προτάσεις του bar σε κλασικά κοκτέιλ και tailored δημιουργίες, κοντράρει στα ίσια την κάβα, ενώ τα δυο μενού 5 σταδίων για παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με πιάτα όπως το ρολό γαλοπούλας με γέμιση κουκουνάρι, δενδρολίβανο, cranberries και cherry sauce, ή το φιλέτο μόσχου Wellington, με πατέ μανιταριών, σελινόριζα και σάλτσα τρούφας, βάζουν στα σοβαρά το "Omnivore" στη λίστα των γιορτινών μας επιλογών.
Τρία πιάτα για γνωριμία
Ταρτάρ "σουτσουκάκια"
Dumplings πάπιας
Μπουγιαμπέσα
Με γιουβαρλάκια σφυρίδας, μπισκ από όστρακα, αφρό λεμόνι και chili oil, οι προσεγμένες ισορροπίες και οι ήπιες εντάσεις του, δίνουν σ’ αυτό το πιάτο μια φινέτσα με γευστική διάρκεια, που ταιριάζει αρμονικά με την κομψότητα του χώρου.