Η "Bella Vespa" μαρσάρει με Παύλο Κυριάκη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει μια πιο comfort πλευρά της κουζίνας του, γαρνίροντας με τη μαγειρική του κομψότητα την ιταλική κουζίνα ενός spot που συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια παρουσίας στο γευστικό χάρτη της Γλυφάδας.

Παύλος Κυριάκης

Αέρα ανανέωσης φέρνει στο αγαπημένο στέκι των Νοτίων Προαστίων ο Παύλος Κυριάκης, αναλαμβάνοντας την κουζίνα ενός spot που μιλά ιταλικά, με ελληνική προφορά. Φέρνοντας το μοντέρνο άγγιγμα που εισάγει τη γευστική πρόταση του "Bella Vespa" στη νέα εποχή της γειτονιάς, ο Κυριάκης μιξάρει cucina povera με φινετσάτα υλικά, συνθέτοντας έναν κατάλογο με comfort βάση και sharing λογική.

Έτσι, το μενού φέρνει στη σέντρα πιάτα όπως το χειροποίητο ραβιόλι με ποικιλία άγριων μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας, ή το αφράτο καρπάτσιο μόσχου, με flakes πεκορίνο και dressing εσπεριδοειδών, ενώ pizza και pasta έχουν την τιμητική τους, με τη Μαργαρίτα με φρέσκια μοτσαρέλα και λάδι βασιλικού να είναι αναπόδραστη επιλογή. Στα ζυμαρικά, τα πάκερι με ραγού μοσχάρι, κρέμα μετσοβόνε και μαρμελάδα ντομάτας, έρχονται με άριστο al dente και τα νιόκι με κρέμα παρμεζάνας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα μοσχοβολούν φθινόπωρο.

Μεσογειακό αέρα στο μενού φέρνει η σφυρίδα με άγρια χόρτα και αυγολέμονο, ενώ Rib Eye Steak, Skirt Steak και Osso Buko παίζουν δυνατά στην κρεατοφαγική πλευρά του μενού, πριν το γεύμα κλείσουν κλάσικ γλυκά σαν την τιραμισού με κρασί Μαρσάλα, μασκαρπόνε και καφέ, αλλά και artisanal γεύσεις σαν την Calzone με κόκκινα φρούτα, κρέμα σιμιγδάλι και πραλίνα, σκεπασμένη με ζάχαρη άχνη, σαν ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που θα κάνει τους μερακλήδες να επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.