«Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας», υποστήριζε εύστοχα ο Picasso μιλώντας στην καρδιά των φιλότεχνων. Περνώντας το κατώφλι του νεοκλασικού κτηρίου του 1920, που φιλοξενεί το μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το ιντελεκτουέλ περιβάλλον με κυρίαρχο το καθαρό λευκό στον χώρο σε βάζει ακριβώς σε αυτό το πνεύμα. Έντεκα όροφοι, εκ των οποίων οι επτά είναι επισκέψιμοι για το κοινό, δίνουν άφθονη τροφή για σκέψη όμως μετά από ένα tête-à-tête με μια πλούσια συλλογή έργων κορυφαίων καλλιτεχνών όπως Picasso, Van Gogh ή Monet, μια στάση στο κομψό café – εστιατόριο μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου, για ένα ρόφημα ή γεύμα ολοκληρώνει την εμπειρία. Εδώ, η τέχνη συναντά την comfort γαστρονομία χωρίς να χρειάζονται επεξηγήσεις και περίπλοκες αναλύσεις ενώ για να το επισκεφτείτε δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου στο μουσείο.
H διαμορφωμένη σε λιτές γραμμές σάλα συνδυάζει τον μοντέρνο σχεδιασμό με την αυθεντική αστική αύρα. Πρώτη ματιά στη λευκή μπάρα με τα ντιζαϊνάτα ράφια στο βάθος, αλλά και τα κλασικά τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν διακριτικά παλιά Αθήνα. Ο χώρος έχει στηθεί χωρίς κουραστικές υπερβολές ενώ εδώ θα βρείτε και έναν «κρυμμένο» ανοιχτό εσωτερικό κήπο που όταν ο καιρός το επιτρέπει, είναι ταμάμ για καφέ, φαγητό και ποτό.
Το χαλαρό περιβάλλον «κουμπώνει» όμορφα με το γαστρονομικό concept με μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Δαγκλής και η ομάδα του κολωνακιώτικου «IT». «Comfort γαστρονομία» χαρακτηρίζει ο σεφ την κουζίνα του, γιατί συνδυάζει καθαρές γεύσεις και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά σε επιλογές με οικείο χαρακτήρα. Το μενού είναι μαζεμένο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και snacks που θα βρείτε από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι καθώς και δύο προτάσεις για παιδιά. Η ελαφρώς πικάντικη κολοκυθόσουπα με παξιμάδι χαρουπιού είναι ένα νόστιμο πιάτο εποχής που δοκιμάσαμε ως amuse bouche. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα επιλέξετε τα νιόκι με κρέμα παντζαριού και σάλτσα από μαστιχοτύρι που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση του στο πιάτο, ενώ μια κλασική πρόταση αστικής κουζίνας, το κοτόπουλο μιλανέζα, σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και μια νόστιμη πικάντικη μαγιονέζα τρούφας. Από επιδόρπια, η διασκευή του μπακλαβά με namelaka μαύρης σοκολάτας, πραλίνα φυστικιού, muhallebi μαστίχας και καρύδι ή ένα τιραμισού είναι ένας ωραίος τρόπος να κλείσετε το γεύμα μέχρι την επόμενη arty έξοδό σας.