«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο

Το café-εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι ενισχύει το γαστρονομικό προφίλ του σε μια συνεργασία με την ομάδα του IT.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο

«Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας», υποστήριζε εύστοχα ο Picasso μιλώντας στην καρδιά των φιλότεχνων. Περνώντας το κατώφλι του νεοκλασικού κτηρίου του 1920, που φιλοξενεί το μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το ιντελεκτουέλ περιβάλλον με κυρίαρχο το καθαρό λευκό στον χώρο σε βάζει ακριβώς σε αυτό το πνεύμα. Έντεκα όροφοι, εκ των οποίων οι επτά είναι επισκέψιμοι για το κοινό, δίνουν άφθονη τροφή για σκέψη όμως μετά από ένα tête-à-tête με μια πλούσια συλλογή έργων κορυφαίων καλλιτεχνών όπως Picasso, Van Gogh ή Monet, μια στάση στο κομψό café – εστιατόριο μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου, για ένα ρόφημα ή γεύμα ολοκληρώνει την εμπειρία. Εδώ, η τέχνη συναντά την comfort γαστρονομία χωρίς να χρειάζονται επεξηγήσεις και περίπλοκες αναλύσεις ενώ για να το επισκεφτείτε δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου στο μουσείο.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο - εικόνα 1

H διαμορφωμένη σε λιτές γραμμές σάλα συνδυάζει τον μοντέρνο σχεδιασμό με την αυθεντική αστική αύρα. Πρώτη ματιά στη λευκή μπάρα με τα ντιζαϊνάτα ράφια στο βάθος, αλλά και τα κλασικά τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν διακριτικά παλιά Αθήνα. Ο χώρος έχει στηθεί χωρίς κουραστικές υπερβολές ενώ εδώ θα βρείτε και έναν «κρυμμένο» ανοιχτό εσωτερικό κήπο που όταν ο καιρός το επιτρέπει, είναι ταμάμ για καφέ, φαγητό και ποτό.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο - εικόνα 2

Το χαλαρό περιβάλλον «κουμπώνει» όμορφα με το γαστρονομικό concept με μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Δαγκλής και η ομάδα του κολωνακιώτικου «IT». «Comfort γαστρονομία» χαρακτηρίζει ο σεφ την κουζίνα του, γιατί συνδυάζει καθαρές γεύσεις και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά σε επιλογές με οικείο χαρακτήρα. Το μενού είναι μαζεμένο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και snacks που θα βρείτε από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι καθώς και δύο προτάσεις για παιδιά. Η ελαφρώς πικάντικη κολοκυθόσουπα με παξιμάδι χαρουπιού είναι ένα νόστιμο πιάτο εποχής που δοκιμάσαμε ως amuse bouche. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα επιλέξετε τα νιόκι με κρέμα παντζαριού και σάλτσα από μαστιχοτύρι που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση του στο πιάτο, ενώ μια κλασική πρόταση αστικής κουζίνας, το κοτόπουλο μιλανέζα, σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και μια νόστιμη πικάντικη μαγιονέζα τρούφας. Από επιδόρπια, η διασκευή του μπακλαβά με namelaka μαύρης σοκολάτας, πραλίνα φυστικιού, muhallebi μαστίχας και καρύδι ή ένα τιραμισού είναι ένας ωραίος τρόπος να κλείσετε το γεύμα μέχρι την επόμενη arty έξοδό σας.

«B&E Goulandris Café-Restaurant»: Μια μέρα στο μουσείο - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

B & E Goulandris Restaurant Cafe

Ερατοσθένους 13 (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Γουλανδρή), Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.