«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Κλασικά hits αλλά και νέες προτάσεις από τον Παναγιώτη Ζώκο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του κέντρου, όπου τρως ατενίζοντας τα κρεατικά να στριφογυρίζουν στη rotisserie.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Από το 2018 βάζει τη δική του ψηφίδα στο multi culti γευστικό μωσαϊκό που έχει σχηματιστεί γύρω από την οδό Απόλλωνος και νοστιμίζει τις βόλτες μας στην καρδιά της πόλης. Ο λόγος για το «Spit Jack» που πόνταρε εξ αρχής σε ένα concept απλό και ξεκάθαρο: 3-4 κρεατικά να στροβιλίζονται σε αυθεντική rotisserie που έφεραν από τη Γαλλία, συν τις γαρνιτούρες τους, συν κάποια σαλάτα και γλυκό, σε ένα σενάριο καθημερινό αλλά όχι πρόχειρο που διαρκώς εμπλουτίζεται.

Το βιώνεις καθισμένος σε κάποιο από τα τραπέζια της μικρής αλλά ιδιαίτερα ατμοσφαιρικής σάλας που θυμίζει νεοϋρκέζικο tattoo shop. Δερματόστικτοι σταρ του Χόλιγουντ στους τοίχους, διάσπαρτες νέον επιγραφές σε δυνατό κόκκινο χρώμα αλλά και άφθονο κόκκινο μάρμαρο με λευκά νερά στο πάτωμα και τη μπάρα, σαν αναφορά στην πρώτη ύλη του μαγαζιού που στριφογυρίζει σχεδόν υπνωτιστικά μπροστά της.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 1

Τα ανατρεπτικά μαχαιροπήρουνα, με μπαλταδάκι αντί για μαχαίρι, σε βάζουν περαιτέρω στο νόημα. Η πορκέτα είναι δικαίως η σταρ της rotisserie έτσι όπως έρχεται χυμώδης και τρυφερή, με τραγανή πέτσα που θα μπορούσε να σερβίρεται και μόνη της. Η πάπια μας από την άλλη, αν και νόστιμη, ζητούσε παραπάνω υγρασία την οποία βρήκε στην ενδιαφέρουσα συνοδευτική σος Jack Daniels, που όπως και οι υπόλοιπες σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 2

Οι προτάσεις στη σούβλα περιλαμβάνουν ακόμα μαριναρισμένο κοτόπουλο καθώς και πικάνια από Black Angus που σερβίρεται με γκρεμολάτα φρέσκων μυρωδικών. Αυτή η τελευταία, η οποία το βράδυ της επίσκεψης μας είχε δυστυχώς τελειώσει, είναι από τις πρόσφατες προσθήκες στο μενού που επιμελείται ο Παναγιώτης Ζώκος κι έχει κι άλλα ωραία να προτείνει. Την δροσερή και γλυκοφάγωτη burrata με πολύχρωμα ντοματίνια και φύτρες σκόρδου που δροσίζονται από ωραίο ντρέσινγκ λευκού balsamico, το πρωτότυπο και βαθιά νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ που έχει για βάση του το γιαπωνέζικο ψωμί sando και καβουρδισμένο φουντούκι που τραγανίζει ευχάριστα, καθώς και τα επίσης καινούργια και ιδιαίτερα comfort μοσχαρίσια μάγουλα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, που συνοδεύονται από πουρέ πατάτας με τρούφα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 3

Γαλλικής «κοψιάς», έντονα βουτυράτος, φίνος και με το λάδι του πολύτιμου μύκητα να συμμετέχει ισορροπημένα, ο πουρές αυτός αξίζει να βρει τη θέση του στο τραπέζι σας και αυτόνομα, καθώς ανήκει στις γαρνιτούρες του καταλόγου. Πλάι του, παίζουν επίσης καλαμπόκι σε sticks με ωραία αίσθηση σχάρας, ευχάριστη ζεστή σαλάτα γλυκοπατάτας με mayo miso και τραγανό μπέικον, καθώς και ξινούτσικα μανιτάρια σοτέ με φουντούκι και βασιλικό, για να συνοδεύσετε τα κρεατικά της αρεσκείας σας, που σερβίρονται σε κομψά ξύλινα πλατό. Γλυκαθήκαμε με ευγενικώς πικάντικη σούπα σοκολάτας και πλούσιο «σπασμένο» μιλφέιγ που τα καραμελωμένα φύλλα του κρύβουν μέσα τους πραλίνα φιστικιού αρτυμένη με ανθό αλατιού.

Τιμή: € 20 -30

Περισσότερες πληροφορίες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.