GB Roof Garden
Ένα ειδικό μενού τεσσάρων σταδίων (€ 85 κατ’άτομο) θα σερβίρεται το μεσημέρι και το βράδυ στην κορυφή του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» διά χειρός βεβαίως του βραβευμένου σεφ Αστέριου Κουστούδη. Ως προς το κυρίως πιάτο υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με λαχανάκια Βρυξελλών, ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου και πουρέ γλυκοπατάτας ή φιλέτο μόσχου με πουρέ από λαγόχορτο, μανιτάρια και κάστανα, ενώ οι κρατήσεις λόγω μεγάλης ζήτησης και περιορισμένης διαθεσιμότητας είναι απολύτως απαραίτητες.
La Suite Lounge
Ακόμα ένα από τα καθιερωμένα ραντεβού με τη γαλοπούλα αλ αμερικέν είναι αυτό που μας κλείνει το πολυτελές ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», με μπόνους την εξαιρετική θέα στην πόλη. Το ειδικό μενού ξεδιπλώνεται σε τέσσερα στάδια (€ 40 κατ’άτομο) και περιλαμβάνει από κολοκυθόσουπα με sour cream και τηγανιτό πασατέμπο μέχρι ψητή γαλοπούλα με γέμιση, που θα συνοδεύεται από σάλτσα cranberry και gravy, κρέμα από γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών.
Athénée
Το αριστοκρατικό εστιατόριο του κέντρου γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα σπέσιαλ μενού τεσσάρων σταδίων (€ 38 κατ’άτομο). Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με ξινή κρέμα, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, στήθος γαλοπούλας ψητό με λαχανάκια Βρυξελών, baby καρότα, πουρέ γλυκοπατάτας με μαρμελάδα από cranberry και σος gravy, καθώς και τσιζκέικ κολοκύθας.
Nice n easy
Στο ρυθμό της γιορτής συντονίζονται ασφαλώς τα gourmet και biohealthy all day εστιατόρια, που μας υποδέχονται στο Κολωνάκι και την Κηφισιά με κολοκυθόσουπα βελουτέ με τραγανό προσούτο, παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με σπαστές πατάτες και γλυκό φινάλε με μηλόπιτα συνοδεία παγωτού βανίλιας (€ 34 κατ’άτομο). Ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας μενού, στην ίδια τιμή, σερβίρεται επίσης και στα αδερφά εστιατόρια «Frankie» του Κολωνακίου και της Νέας Ερυθραίας.
Po’ Boys
Ένα πλούσιο μενού έχει ετοιμάσει το όμορφο στέκι που φέρνει λίγη από την ατμόσφαιρα του αμερικάνικου Νότου στου Ψυρρή. Κολοκυθόσουπα με τραγανό μπέικον, tostada με ψητή κολοκύθα και μπούτι γαλοπούλας καπνιστό με πουρέ καρότου και gravy από μοσχαρίσιο μεδούλι είναι κάποια από τα πέντε συνολικά πιάτα (€ 25 κατ’άτομο) που θα βρουν τη θέση τους στο τραπέζια σας.
Hard Rock Café
Για τέσσερις ημέρες γιορτάζει την περίοδο της συγκομιδής και της ευγνωμοσύνης το αθηναϊκό μέλος της διάσημης αλυσίδας, κοντά στην Ακρόπολη. Από την Πέμπτη 25/11 μέχρι την Κυριακή 28/11, την εμφάνιση τους στον σταθερό κατάλογο του μαγαζιού κάνουν σπέσιαλ Thanksgiving προτάσεις όπως το αργοψημένο ψητό στήθος γαλοπούλας, με κλασική γέμιση, κρεμώδη πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα cranberry (€ 16,90) και η γλυκιά κολοκυθόπιτα (€ 6,95).