6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving

Μπορεί πέρσι να στερηθήκαμε τη δυνατότητα να τη γιορτάσουμε έξω, η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών ωστόσο πλησιάζει (25/11) και εμπνέει τα εστιατόρια της πόλης για ειδικά μενού με πρωταγωνίστρια τη γαλοπούλα... όπως Αμερική.

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving

GB Roof Garden

Ένα ειδικό μενού τεσσάρων σταδίων (€ 85 κατ’άτομο) θα σερβίρεται το μεσημέρι και το βράδυ στην κορυφή του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» διά χειρός βεβαίως του βραβευμένου σεφ Αστέριου Κουστούδη. Ως προς το κυρίως πιάτο υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με λαχανάκια Βρυξελλών, ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου και πουρέ γλυκοπατάτας ή φιλέτο μόσχου με πουρέ από λαγόχορτο, μανιτάρια και κάστανα, ενώ οι κρατήσεις λόγω μεγάλης ζήτησης και περιορισμένης διαθεσιμότητας είναι απολύτως απαραίτητες.

La Suite Lounge

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 1

Ακόμα ένα από τα καθιερωμένα ραντεβού με τη γαλοπούλα αλ αμερικέν είναι αυτό που μας κλείνει το πολυτελές ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», με μπόνους την εξαιρετική θέα στην πόλη. Το ειδικό μενού ξεδιπλώνεται σε τέσσερα στάδια (€ 40 κατ’άτομο) και περιλαμβάνει από κολοκυθόσουπα με sour cream και τηγανιτό πασατέμπο μέχρι ψητή γαλοπούλα με γέμιση, που θα συνοδεύεται από σάλτσα cranberry και gravy, κρέμα από γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών.

Athénée

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 2

Το αριστοκρατικό εστιατόριο του κέντρου γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα σπέσιαλ μενού τεσσάρων σταδίων (€ 38 κατ’άτομο). Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με ξινή κρέμα, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, στήθος γαλοπούλας ψητό με λαχανάκια Βρυξελών, baby καρότα, πουρέ γλυκοπατάτας με μαρμελάδα από cranberry και σος gravy, καθώς και τσιζκέικ κολοκύθας.

Nice n easy

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 3

Στο ρυθμό της γιορτής συντονίζονται ασφαλώς τα gourmet και biohealthy all day εστιατόρια, που μας υποδέχονται στο Κολωνάκι και την Κηφισιά με κολοκυθόσουπα βελουτέ με τραγανό προσούτο, παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με σπαστές πατάτες και γλυκό φινάλε με μηλόπιτα συνοδεία παγωτού βανίλιας (€ 34 κατ’άτομο). Ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας μενού, στην ίδια τιμή, σερβίρεται επίσης και στα αδερφά εστιατόρια «Frankie» του Κολωνακίου και της Νέας Ερυθραίας.

Po’ Boys

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 4

Ένα πλούσιο μενού έχει ετοιμάσει το όμορφο στέκι που φέρνει λίγη από την ατμόσφαιρα του αμερικάνικου Νότου στου Ψυρρή. Κολοκυθόσουπα με τραγανό μπέικον, tostada με ψητή κολοκύθα και μπούτι γαλοπούλας καπνιστό με πουρέ καρότου και gravy από μοσχαρίσιο μεδούλι είναι κάποια από τα πέντε συνολικά πιάτα (€ 25 κατ’άτομο) που θα βρουν τη θέση τους στο τραπέζια σας.

Hard Rock Café

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 5

Για τέσσερις ημέρες γιορτάζει την περίοδο της συγκομιδής και της ευγνωμοσύνης το αθηναϊκό μέλος της διάσημης αλυσίδας, κοντά στην Ακρόπολη. Από την Πέμπτη 25/11 μέχρι την Κυριακή 28/11, την εμφάνιση τους στον σταθερό κατάλογο του μαγαζιού κάνουν σπέσιαλ Thanksgiving προτάσεις όπως το αργοψημένο ψητό στήθος γαλοπούλας, με κλασική γέμιση, κρεμώδη πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα cranberry (€ 16,90) και η γλυκιά κολοκυθόπιτα (€ 6,95).

Περισσότερες πληροφορίες

Hard Rock Cafe Athens

Αδριανού 52, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.