Νέα αστέρια Michelin για την Αθήνα

Τα εστιατόρια «CTC» και «Pelagos» βραβεύτηκαν με ένα αστέρι Michelin στον νέο Οδηγό της Αθήνας που ανακοινώθηκε σήμερα.

Νέα αστέρια Michelin για την Αθήνα

Ο Οδηγός Michelin της Αθήνας ανακοινώθηκε με δύο νέα εστιατόρια να βραβεύονται με ένα αστέρι, το "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία στον Κεραμεικό, και το "Pelagos", στο ξενοδοχείο "Four Seasons Astir Palace" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Τα δύο αστέρια Michelin διατήρησε η "Σπονδή" -το μοναδικό διάστερο στην πόλη- ενώ με ένα αστέρι για μια ακόμα χρονιά βραβεύονται η "Hytra", το "Botrini’s" και το "Βαρούλκο Seaside".

Τη διάκριση "Bib Gourmand", για την καλή σχέση ποιότητας και τιμής, διατήρησαν το "Nolan" και το "Οικείο" ενώ στις επιλογές προστέθηκε το "Cerdo Negro 1985". Το "Michelin Plate" πλέον δεν υφίσταται ωστόσο στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια που προτείνονται ως αξιόλογα χωρίς να φέρουν κάποιο σήμα. Αυτά είναι τα: "Athénée", "GB Roof Garden", "Ergon House", "Άνετον", "Okio", "Aleria", "Cookoovaya", "Alficon", "Vezene", "Sense", "Le Pavillon" και "Annie Fine Cooking" με τα "Le Pavillon", "Okio" και "Annie Fine Cooking" να προτείνονται για πρώτη φορά.

Tο "πράσινο αστέρι", όπως μας είπαν, δεν υπάρχει πλέον ως ξεχωριστή σήμανση, καθώς όλοι οι χώροι που περιλαμβάνονται στον Οδηγό πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας, σύμφωνα με τους επιθεωρητές. Επίσης, είναι η πρώτη χρονιά που οι προτάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στον Οδηγό "Κύριες πόλεις της Ευρώπης" αφού προς το παρόν, όλοι οι Οδηγοί κυκλοφορούν μόνο ψηφιακά, είτε στην ιστοσελίδα είτε στις εφαρμογές του Οδηγού για iOS και Android.

Ωστόσο, αίσθηση κάνει η έλλειψη πολύ καλών εστιατορίων μερικά εκ των οποίων θα μπορούσαν να έχουν και αστέρι. Ενδεικτικά αναφέρω το "Delta", το "Herve", το "Zillers", το "Matsuhisa", το "Nikkei", το "Travolta" και το "Sushimou". Συγχαρητήρια σε όλους και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα δούμε στον Οδηγό περισσότερες αξιόλογες προσθήκες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.