Το «Loco» είναι mexi και έχει πολλή ενέργεια

Το ολοκαίνουργιο progressive μεξικάνικο των Κωστάκου, Γεωργόπουλου και Φιταγορίδη δίνει νέα ζωή στα πέριξ της Αγ. Ειρήνης.

Το «Loco» είναι mexi και έχει πολλή ενέργεια

Έχει φοβερή ενέργεια αυτό το μαγαζί που μόλις άνοιξε. Από τα ηχεία ακούγεται ωραίος ρυθμός -μου έμεινε το πολύ αλλιώτικο latin mix των Gorillaz-, τα κοκτέιλ - Μαργαρίτες και άλλα- είναι σούπερ, ο κόσμος -ψαγμένοι, εξωτικά πουλιά, ordinary- το γλεντάει, και το «Loco» καινοτομεί στο κουρασμένο και επαναλαμβανόμενο σκηνικό του mexi food. Η φάση σιγοψήνοταν κάνα δυο χρόνια ανάμεσα στον Αθηναγόρα Κωστάκο και τον Λέλο Γεωργόπουλο, και με την λήξη του lockdown πέρασε πια στο τελικό στάδιο του τραγανίσματος μαζί με τον Γιώργο Φιταγορίδη και τα παιδιά του «Kuko's», εκεί στην Καλαμιώτου, που παλιότερα έχουμε καθίσει σε άλλα concept. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπροστά της έχει μια μπάρα όπου κάθεσαι και τρως∙ αυτή είναι το κέντρο βάρους του μαγαζιού και είναι πολύ διαδραστική αφού παίρνουν παραγγελίες και σε σερβίρουν οι bartender από τη μια πλευρά, και οι σεφ από την άλλη.

Το «Loco» είναι mexi και έχει πολλή ενέργεια - εικόνα 1

Επικεφαλής σεφ στην κουζίνα είναι ο στενός συνεργάτης του Αθηναγόρα από το «Noema» ο βραβευμένος Πάνος Τσίκας. «Είναι ένα μεξικάνικο στον τόπο μου και διατηρώντας το μεξικάνικο γευστικό χρώμα το μπολιάζουμε με ελληνικά στοιχεία» μου λέει ο Κωστάκος. Τρώω αυτό το έξυπνο bacalaitos με πεντατράγανες κροκέτες μπακαλιάρου πάνω σε φρέσκια τορτίγια από μωβ καλαμπόκι μαζί με τραγανό άισμπεργκ, κορίανδρο και ξινούτσικη «tara-mayo» (μαγιονέζα ταραμά) και απολαμβάνω τι εννοεί. Αλλά και στο cordero con tahine ο τρυφερός αρνίσιος λαιμός ταιριάζει χέρι – γάντι με την καπνιστή μελιτζάνα τη σάλτσα με ταχίνι, τα τουρσιά και τον κορίανδρο. Έχει ωραία ποτά για να βρέξεις τα ωμά και τα tacos σου∙ μου άρεσαν πολύ η Loco Margarita για την ισορροπία της με τσάι του βουνού και το Ultimas Palabras για την ξινούτσικη πικάντικη γεύση του.

Το «Loco» είναι mexi και έχει πολλή ενέργεια - εικόνα 2

Οι homemade γύροι του (al pastor δηλαδή) με τα κρέατα μαριναρισμένα σε πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά είναι πολύ νόστιμοι∙ στον απρόσμενα μεστό του κοτόπουλου δεν μου είπε τίποτα ιδιαίτερο ο πουρές κουνουπιδιού που τον συνοδεύει, τον προτιμώ πιο λιτό∙ του χοιρινού με πουρέ mole, μαύρο σκόρδο και πιπεριές pardon ήταν ωραίος. Σίγουρα πάντως μην προσπεράσεις το strip loin asado με guacamole για τη ζουμερή του νοστιμιά.

Το «Loco» είναι mexi και έχει πολλή ενέργεια - εικόνα 3

Τα ωμά είναι το άλλο δυνατό χαρτί του «Loco» και σας προτείνω να μην φοβηθείτε και να προσθέσετε καρυκεύματα που θα τα κάνουν πιο πικάντικα διότι αναδεικνύονται καλύτερα. Η τσιπούρα με κόλιανδρο, καυτερή κίτρινη πιπεριά και πουρέ καλαμποκιού φυσάει, ο τόνος συνδυάζεται ωραία με μάνγκο και ντελικάτες φύτρες κορίανδρου, το ταρτάρ από dry aged βοδινό καρυκευμένο διάχυτα με πιπεριά rocoto τονώνει το ηθικό. Κι αν θέλετε να δοκιμάσετε το ωραίο τηγάνι οι empanadas γεμισμένες με κυμά είναι dry, τραγανές και πολύ ζουμερές. Χαζεύω το μικρό δωμάτιο στα πράσινα και πορτοκαλί που έχει γεωμετρία De Chirico (το Yria design σχεδίασε ένα φρέσκο pop ντεκόρ), τρώω το ξινο-πικάντικο σορμπέ με λάιμ, τεκίλα και διαολεμένη πιπεριά habanero, και σχεδιάζω από τώρα την επόμενή μου επίσκεψη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.