Το νόστιμο fusion του «Okio»

Το καινούργιο εστιατόριο στην Πλάκα παίζει ωραία με την ιδέα του αμαλγάματος Μεσογείου και Ιαπωνίας, σε έξυπνα comfort στιλ.

Το νόστιμο fusion του «Okio»

Φωτεινό, μινιμαλιστικό και όμορφο, το «Okio» ξεκίνησε την πορεία του στη Ναυάρχου Νικόδημου και Νίκης με στόχο να προσελκύσει τους Αθηναίους και τους ξένους επισκέπτες της πόλης που αρέσκονται στο fusion. ένα fusion, όμως, όπου οι αναμείξεις των πιο εξωτικών στοιχείων και οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί γίνονται πατώντας, πρώτα απ’ όλα, στη γη και στη νοστιμιά. Με την επιμέλεια του Παναγιώτη Γιακαλή και head chef στην κουζίνα τον Βαγγέλη Δαγδελένη, το «Okio» θέλει να καλλιεργήσει τη νοοτροπία της μοιρασιάς στο τραπέζι, γι’ αυτό τα πιάτα του έχουν ένα ενδιάμεσο μέγεθος ώστε να παραγγέλνουν οι παρέες αρκετά και η γευστική συνάντηση να αποκτά πολυποίκιλα ερεθίσματα.

Έτσι, λοιπόν, το καλαμάρι χαράζεται μπακλαβαδωτά, γεγονός που του εξασφαλίζει τρυφεράδα και αφράτη υφή μετά το ελαφρύ ψήσιμο που του κάνουν, ενώ στη συνέχεια κοντράρεται με μια πυκνή, πολύ γευστική σάλτσα μπουγιαμπέσας, αρωματισμένη με βασιλικό. Τα γιουβαρλάκια, στην πραγματικότητα είναι μαμαδίστικα και ιδιαιτέρως νόστιμα κεφτεδάκια. Τα σερβίρουν με μια κρέμα καρύδας και lemongrass αρωματισμένη με δυόσμο, και στο πλάι τους έχουν ένα προζυμένιο και πολύ αρωματικό πιτάκι. Το αρνάκι, κομμάτια από τη σέλα του εν προκειμένω, γίνεται σουβλάκι μαζί με τόφου για να ελαφρύνει, τυλίγεται με μπόλια και συνδυάζεται με σάλτσα lime, ενώ τα λαχανικά tempura σερβίρονται με μαγιονέζα και σκορδόμελο.

Η άλλη όψη του μενού έχει ωμά και ασυνήθιστους συνδυασμούς. Η πλούσια βουτυράτη σάρκα του σιτεμένου μαγιάτικου αποκτά καλοκαιρινή αύρα με ντρέσινγκ ταμάρινδου και πικάντικο ραπανάκι. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ έρχεται με γραβιέρα και τηγανητά τσιπς πατάτας. Τα παντζάρια μπλέκονται σε μια πολύ δροσερή σαλάτα με νεκταρίνια, άλλα ψητά και άλλα σε ζύμωση με μια πρωτότυπη σάλτσα αμυγδάλου. Τα γλυκά είναι εξίσου ιδιαίτερα: το ιστορικό πορτογαλικό κέικ pao de lo εξελίσσεται σ’ ένα υγρό επιδόρπιο με παιχνιδιάρικες υφές που το αγάπησα, το ψητό ξινόμηλο συνδυάζεται ταιριαστά με καραμέλα και μυρωδάτο μοσχοκάρυδο, ενώ η τάρτα έχει κρέμα καμένου μελιού, σάλτσα bitter σοκολάτας και άφθονη κανέλλα.

Δυνατές στιγμές

Σκουμπρί με σταμναγκάθι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 1
© Xristos Drazos

Japan meets Greece... Το ημίπαστο, σχεδόν ωμό, ψάρι μαριναρισμένο σε μια αρωματική άρμη εσπεριδοειδών, τακιμιάζει πολύ ωραία με στακάτο σταμναγκάθι, φουντούκια και μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης.

Συκώτι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 2
© Xristos Drazos

Ζητήστε το ζουμερό, για να χαρείτε (πέρα από την επιστροφή του συκωτιού στα εστιατόρια) μια δόκιμα φαντεζί σπεσιαλιτέ με πουρέ από χουρμάδες, πραλίνα φουντουκιού, σελινόριζα, και την παιγνιώδη γλύκα φρέσκων σύκων.

Μπάμιες με καλαμπόκι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 3
© Xristos Drazos

Ιδού πώς ένα υλικό με λίγους αλλά φανατικούς οπαδούς μπορεί να συναρπάσει με την dry νοστιμάδα του, που κάνει απρόσμενα καλή παρέα με τη γλύκα του καλαμποκιού και τη γήινη φινέτσα μανιταριών shiitake στην umami αγκαλιά ζωμού μπέικον.

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.