Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Μας συστήθηκε ως ψαρομάγαζο με νοστιμιές στη λογική του βολιώτικου μεζέ, όμως επανεφευρίσκει τον εαυτό του ως casual στέκι ανεβασμένης ψαροφαγίας.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Εκανε όνομα στη Γλυφάδα για την ποικιλία του στα αποστάγματα, αλλά και τα ταιριάσματά τους με μεζέδες εκλεκτούς και παιχνιδιάρικους, πάντα ταυτισμένους με το ιώδιο της θάλασσας. Με γεύση και ένταση τέτοια, ώστε σύντομα να μπει στο ραντάρ θαμώνων όχι μόνο από τη γειτονιά, αλλά και από όλη την Αθήνα, η «Ιωλκός» σκαρφάλωσε στην κορυφή των προτιμήσεων όσων θέλουν να νιώσουν λίγη από την τσαχπινιά του βολιώτικου τσιπουράδικου στα ήσυχα των νοτίων προαστίων. Όμως, πέρα απ’ τη φιλοσοφία του μεζέ, καταλύτης για την εδραίωσή της στις συνήθειες των μερακλήδων της θαλασσοφαγίας ήταν πρώτα και κύρια η φρεσκάδα των πρώτων υλών, με εκλεκτούς θησαυρούς των ελληνικών νερών να φέρνουν στην ψαριέρα της μια νοστιμιά αδιαπραγμάτευτα ελληνική.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 1

Σήμερα, ετοιμάζοντας μια νέα φάση που έχει αρχίσει να «γράφει» όμορφα στην ανανεωμένη, πιο ζεστή και σπιτίσια σάλα της, η «Ιωλκός» ρίχνει το βάρος της ακριβώς σ’ αυτό που την έβαλε στην καρδιά των καλοφαγάδων: τις εξαιρετικές της ψαριές, με αστέρια όπως το γαριδάκι της Σύμης, οι καραβίδες του Ευβοϊκού, αλλά και τα εντυπωσιακά μεγάλα ψάρια απ’ την Κάλυμνο και τα νησιά του Αιγαίου. Και το κάνει με νέο καπετάνιο τον εξαιρετικό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος ανέλαβε να χαράξει τη ρότα της από την επανέναρξη της εστίασης, σχεδιάζοντας ένα βελούδινο πέρασμα στην καινούργια εποχή.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 2

Φυσικά, η νέα προσέγγιση δεν αφήνει πίσω τα ταιριάσματα των θαλασσινών με αποστάγματα και με τις ετικέτες της προσεγμένης λίστας κρασιών, αφού ωμοφαγικά πιάτα, όπως το ταρτάρ καραβιδοουράς σε πουρέ λεμονάτου αβοκάντο, με κάππαρη και λιαστή ντομάτα, ή μαρινάτα, σαν τη βουτυρένια λακέρδα από παλαμίδα, κρατάνε ψηλά τις εντάσεις, με στόχο να τις αγκαλιάσει το συνοδευτικό τσιπουράκι. Απ’ την άλλη, όμως, comfort μαγειρέματα σαν τα αφράτα κι αρωματικά σουτζουκάκια θαλασσινών, που έρχονται ξαπλωμένα πάνω σ’ έναν ρουστίκ πουρέ από πεντανόστιμη φάβα, με τη ζουμερή γαρίδα τους να δίνει τον τόνο στη γεύση, δείχνουν το δρόμο για την πιο εστιατορική θαλασσοφαγία που θέλει να ξεδιπλώσει ο σεφ στο τραπέζι, κρατώντας παράλληλα τον προβολέα στα μεγάλα ψάρια. Αν λάβουμε ως ένδειξη το μαύρο ριζότο με το αρωματικό και τρυφερό καλαμαράκι από πάνω, η κουζίνα έχει τα φόντα να τα μετατρέψει σε βασιλικά head to tail γεύματα, ξεκινώντας από σεβίτσε και ταρτάρ και περνώντας σε φρέσκες tailor made πάστες, προτού καταλήξει σε σοτέ φιλέτα και ψητά κεφάλια – στην επόμενη επίσκεψή μας, πάντως, εμείς σίγουρα προς τα εκεί θα κινηθούμε…

Τιμή: € 25-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.