6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή

Έξι spots χαρτογραφούν τη γεύση μιας πιάτσας που, παρά την ξενοδοχοποίησή της, διατηρεί ζωηρό και ανένταχτο το ταμπεραμέντο της.

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή

Ταβέρνες με ιστορία, burgers με τσαγανό, pizza με κοσμοπολιτισμό και στέκια με νοστιμιά που εκτείνεται κι εκτός του μενού· έξι spots χαρτογραφούν τη γεύση μιας πιάτσας που, παρά την ξενοδοχοποίησή της, διατηρεί ζωηρό και ανένταχτο το ταμπεραμέντο της.

Po’ Boys

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 1

Ξεκίνησε ως food truck κι αυτή την αύρα κρατάει ακόμη στο στήσιμο της ανοιχτής κουζίνας του, απ’ την οποία βγαίνουν λαχταριστά slow cooked χοιρινά παϊδάκια, briskets και pork bellies που, μαζί με τα smashed burgers του, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας γεύσης βγαλμένης κατευθείαν απ’ τα BBQ του αμερικάνικου Νότου.

Zampano

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 2

Στέκι με όνομα εμπνευσμένο από ταινία του Φελίνι (συγκεκριμένα το «La Strada»), δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο εκλεκτικιστικό απ’ το «Zampano». Αποτελεί γευστική έκφραση του αδελφού hostel «City Circus», κρατά όμως δική του ταυτότητα, την οποία εκφράζει όχι μόνο στην κομψή ελληνική κουζίνα, αλλά και στην προσεγμένη κάβα του.

Crust

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 3

Με νεοϋορκέζικο αέρα στα αφράτα slices και αφοσίωση στα καλά υλικά για τα πληθωρικά toppings του, το «Crust» έγινε το αντίδοτο στις λιγούρες των early adopters της Πρωτογένους κι εδραιώθηκε ως streetfood φάρος της γειτονιάς, με το δρομάκι του να μεταλλάσσεται σε post-hipster σταθερά, όπου το alternative παρτάρει με τη μεϊνστριμιά.

Monster Burgers & Beers

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 4

Premium υλικά και περιπετειώδη διάθεση βάζει ανάμεσα στα ψωμάκια του ο δεύτερος πόλος street καλοφαγίας στην Πρωτογένους. Έχτισε στρατιά φανατικών χάρη σε πληθωρικά burgers από εκλεκτά κρέατα και vegan εναλλακτικές, αλλά και σε μια από τις πιο ενημερωμένες κολεξιόν μπίρας (με κάμποσες αποκλειστικότητες) στην Αθήνα.

Νικήτας

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 5

Καθημερινό ραντεβού των ορκισμένων θαμώνων και σημείο αναφοράς της γειτονιάς πολύ πριν εκείνη γίνει trendy στα ‘00s, ο «Νικήτας» είναι μια χωροχρονική σταθερά που ξανανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ τα πιάτα-αστέρια του, όπως το –καλύτερο του κέντρου– κοντοσούβλι, παραμένουν αναλλοίωτα αυθεντικά.

Το Λοκάλι

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με την πλατεία του παλιού Cine Ψυρρή για αυλή και μια αίσθηση σοφιστικέ χαλαρότητας, το «Λοκάλι» έχει μαρκαριστεί ως το πιο hot στέκι της γειτονιάς τα τελευταία χρόνια, μιξάροντας μοντερνισμό και παράδοση, σε ένα κόνσεπτ νεοταβέρνας με νεύρο. Φέτος, τις γεύσεις ανεβάζει ακόμη περισσότερο ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Νικήτας

Αγ. Αναργύρων 19, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.