O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Ο βραβευμένος από τους Χρυσούς Σκούφους σεφ, χαράζει νέα γαστρονομική πορεία αγκαλιάζοντας τη γη.

O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Την εξαιρετική κουζίνα του Τάσου Μαντή την έχουμε χαρεί και βραβεύσει με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία επτά χρόνια στη «Hytra». Ήρθε όμως ο καιρός για τον οραματιστή σεφ να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο, και το «Soil»που πρόκειται να ανοίξει το Οκτώβριο θα στεγαστεί σ' ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό στο Παγκράτι, κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Το όνομα του εστιατορίου δεν είναι τυχαίο αφού το χώμα, του κήπου του Μαντή στο Αλεποχώρι εν προκειμένω, παίζει καθοριστικό ρόλο σαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και την ολιστική προσέγγιση της κουζίνας του. Τα βότανα και τα λαχανικά του μποστανιού του θα παίξουν λοιπόν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χαρακτήρα του εστιατορίου και τις αρχές της βιώσιμης λειτουργίας του. Ένας άλλος μικρός κήπος πάντως θα στηθεί στην ταράτσα και την πολύ όμορφη αυλή του εστιατορίου.

Παράλληλα ο Μαντής θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο μικρών παραγωγών άμεσων συνεργατών του που θα παράγουν προιόντα, λ.χ. φραγκόκοτες, πάπιες, κ.α., βάζοντας το κάτω από την κουλτούρα του «Soil», δίκτυο το οποίο σκοπεύει να μοιραστεί και με άλλους σεφ. Το εστιατόριο θα έχει και μία αίθουσα με chef’stable, διαδραστικό μπαρ που θα φτιάχνει τα ποτά και θα τα σερβίρει με τρόλεϊ, και το φαγητό θα παρουσιάζεται σε ειδικά σχεδιασμένα από τον Μαντή χειροποίητα κεραμικά σκευή σε συνεργασία με το MudLab της Έλια Λαμπίρη . Συνέταιρος του Μαντή και f&b managerτου «Soil» θα είναι ο Άλεξ Μουρίδης. Μέσα στα σχέδιά τους είναι η πραγματοποίηση γαστροτουριστικών εξορμήσεων στο κτήμα στο Αλεποχώρι, με γευσιγνωσίες υλικών και πιθανόν μαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.