Όταν κάποτε γραφτεί ένα βιβλίο για την ιστορία του κρέατος στην Ελλάδα, το κεφάλαιο για το «Τηλέμαχος Art Grill» θα είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα. Το όμορφο κηφισιώτικο εστιατόριο με τη μακρά ιστορία, που κρατά από τη δεκαετία του 1950, μπορεί άνετα να υπερηφανευτεί ότι πυροδότησε την εξάπλωση της σύγχρονης κρεοφαγίας όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και έξω από αυτή. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, οι σπάνιες κοπές που κατόπιν καθιερώθηκαν κι επικράτησαν, τα άριστα σιτέματα (εδώ πρωτομάθαμε τι θα πει dry aging) και ασφαλώς η αλάνθαστη τεχνική στη διαχείριση και το ψήσιμο ήταν ανέκαθεν τα όπλα που χρησιμοποίησαν ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης για να μας μυήσουν στην τέχνη της απόλαυσης του κρέατος και να κρατούν το «Τηλέμαχος Art Grill» σταθερά ψηλά στην ατζέντα των κρεατοφάγων ολόκληρου του λεκανοπεδίου.
Κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η δράση μεταφέρεται έξω, κάτω από τα μεγάλα δροσερά δέντρα της αυλής, το απολαυστικό σενάριο φέρνει πάντα στο κέντρο του τραπεζιού ορισμένα πιάτα που έχουν πλέον αποκτήσει τη στόφα του κλασικού. Είναι, λόγου χάρη, η ανεπανάληπτη βοδινή σπαλομπριζόλα του ενός κιλού, το σουβλάκι από πρόβατο, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι μαύρου χοίρου, το χυμώδες αρνάκι στη σούβλα που δημιουργούν μαζί με άλλους πειρασμούς τον κρεάτινο άξονα στον οποίο κινείται το εστιατόριο
Τριγύρω τους θα βρείτε ακόμα μια μεγάλη σειρά από ορεκτικά και σαλάτες, ανάμεσα στα οποία δίνουν τον τόνο η ξεχωριστή καροτοσαλάτα με κάρι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και οι λαδερές μελιτζάνες από το οικογενειακό κτήμα που μαγειρεύονται με πολίτικη συνταγή, χωρίς να λείπουν οι καλοφτιαγμένες πίτες με χειροποίητο φύλλο όπως η κρεατόπιτα και η κολοκυθόπιτα. Η wine list, πλούσια και ζηλευτή, προτείνει μια ευρεία γκάμα επιλογών από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και ωραία νοτιοαφρικάνικα κρασιά που εισάγουν οι ίδιοι και αξίζει να ανακαλύψετε.