Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία». Τριάντα χρόνια τώρα στο πόστο του, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες επισκέπτες, παρουσιάζει πλέον ένα μοντέρνο μενού που ανανεώνει με φαντασία κλασικές συνταγές. Σήμα κατατεθέν τα μαγειρευτά με τη σπιτική γεύση: από κοτόπουλο με χυλοπίτες και σουτζουκάκια που μοσχοβολάνε κύμινο μέχρι σιγομαγειρεμένο αρνάκι σε φωλιά μελιτζάνας με γιαούρτι. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν μερικά από τα κορυφαία πιάτα και ορεκτικά της «Αρκαδίας», όπως οι καλοτηγανισμένοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, το σαγανάκι με φέτα Αρκαδίας με σάλτσα εσπεριδοειδών, καθώς και οι ντοματοκεφτέδες που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτούς της Σαντορίνης.
Αρκετά και τα κρεατικά –με καλή πρώτη ύλη και μαστορικό ψήσιμο–, από τα οποία δεν πρέπει να χάσετε το μοσχαρίσιο σουβλάκι με πέστο ρίγανης, κατσικίσιο τυρί, πουρέ παστινάκι, ποικιλία άγριων μανιταριών και τοματίνια γλασέ. Στα ατού το ενδιαφέρον κρασί τοπικών παραγωγών που δεν θα βρείτε στα σουπερμάρκετ κι ο εξαιρετικός δικός τους μπακλαβάς για επιδόρπιο.