Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία».

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία». Τριάντα χρόνια τώρα στο πόστο του, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες επισκέπτες, παρουσιάζει πλέον ένα μοντέρνο μενού που ανανεώνει με φαντασία κλασικές συνταγές. Σήμα κατατεθέν τα μαγειρευτά με τη σπιτική γεύση: από κοτόπουλο με χυλοπίτες και σουτζουκάκια που μοσχοβολάνε κύμινο μέχρι σιγομαγειρεμένο αρνάκι σε φωλιά μελιτζάνας με γιαούρτι. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν μερικά από τα κορυφαία πιάτα και ορεκτικά της «Αρκαδίας», όπως οι καλοτηγανισμένοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, το σαγανάκι με φέτα Αρκαδίας με σάλτσα εσπεριδοειδών, καθώς και οι ντοματοκεφτέδες που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτούς της Σαντορίνης.

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Αρκετά και τα κρεατικά –με καλή πρώτη ύλη και μαστορικό ψήσιμο–, από τα οποία δεν πρέπει να χάσετε το μοσχαρίσιο σουβλάκι με πέστο ρίγανης, κατσικίσιο τυρί, πουρέ παστινάκι, ποικιλία άγριων μανιταριών και τοματίνια γλασέ. Στα ατού το ενδιαφέρον κρασί τοπικών παραγωγών που δεν θα βρείτε στα σουπερμάρκετ κι ο εξαιρετικός δικός τους μπακλαβάς για επιδόρπιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.