Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια»

Η δημοφιλής αλυσίδα κρεατοφαγίας επιδεικνύει «εγγλέζικη» ακρίβεια στην ώρα της παράδοσης, αν και τα εν γένει νόστιμα πιάτα της αδικούνται από τις τεχνικές αδυναμίες του delivery.

Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια»

Τα «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια», εκτός από αλυσίδα κλασικών casual εστιατορίων για κρέας, είναι και μια ακόμη σημαντική αλυσίδα delivery κρεατικών τόσο σε απλή μορφή σουβλακερί, όσο και σε μεγαλύτερες κοπές, με σημαντικό αριθμό και (διασπορά) καταστημάτων, αλλά και πληρότητα στις προτάσεις που κάνει το μενού. Θεώρησα επομένως, αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, ότι αποτελεί ένα καλό δείκτη για το τί σημαίνει delivery στη συγκεκριμένη κατηγορία φαγητού και πόσο ενδιαφέρουσα γευστικά μπορεί να αποδειχθεί μια τέτοια επιλογή.

Η παραγγελία που έδωσα ήταν αρκετά μεγάλη, τουλάχιστον για τέσσερα άτομα, ικανή για να έχω μια σίγουρη άποψη τόσο για την ποιότητα όσο και για την αντοχή στη μεταφορά των επιλογών που μπορείτε να κάνετε. Σε ότι αφορά τη χρονική ακρίβεια (η παραγγελία δόθηκε το πρωί με υποχρέωση παράδοσης στις 19:00) η ακρίβεια ήταν εγγλέζικη. Ούτε δύο λεπτά καθυστέρηση. Οι συσκευασίες με βάση το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πιάτα με σάλτσες είναι ικανοποιητική, με τη μόνιμη πλέον παρατήρηση ότι το είδος αυτό της εστίασης απαιτεί θερμομονωτικές συσκευασίες. Οι θερμοθάλαμοι που χρησιμοποιούνται σίγουρα προσφέρουν κάποια προστασία, δεν προστατεύουν όμως το φαγητό από την υποβάθμιση λόγω του χρόνου μεταφοράς.

Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια» - εικόνα 1

Αυτό φάνηκε κυρίως στις δυο μπριζόλες που περιλάμβανε η παραγγελία, μια μοσχαρίσια και μια χοιρινή tomahawk. Έφτασαν στο τραπέζι μας χλιαρές παρά κάτι και αυτό έχει αποφασιστικό αντίκτυπο στην απόλαυση τους παρά το γεγονός ότι το κρέας ήταν γευστικό και στις δύο περιπτώσεις, αν και λίγο σκληρό στη χοιρινή. Το αδύναμο αυτό στοιχείο χαρακτήριζε και τα υπόλοιπα πιάτα. Συγκράτησα πάντως την καλή ποιότητα του γύρου, την κρεατινή γεύση στα (λίγο σφιχτά) μπιφτεκάκια και βρήκα μέτριο το συκώτι τόσο λόγω θερμοκρασίας όσο και λόγω ψησίματος. Ας μην το κουράζουμε όμως. Λαμβάνοντας υπόψιν εμπειρίες από την καθημερινότητα (τα delivery πλέον είναι συνήθεια για όλους μας) από τη συγκεκριμένη δοκιμή μπορούμε να συνοψίσουμε τα εξής:

- Το «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια» προτείνει ένα ενδιαφέρον delivery και είναι προφανές ότι τα πιάτα του σε επιτόπια κατανάλωση θα είναι σαφώς καλύτερα.

- Σε ό,τι αφορά το κρέας κυρίως (αλλά όχι μόνο) η παραγγελία πρέπει να δίνεται σε κοντινά μαγαζιά. Στην περίπτωση μας μου εστάλη χαριστικά από το Νέο Ψυχικό στο Κολωνάκι και σε αυτό οφείλονται κάποιες πρόσθετες αδυναμίες.

- Οι καλές ισοθερμικές συσκευασίες είναι απαραίτητες. Οι θερμικοί θάλαμοι των μεταφορέων γενικά δεν είναι επαρκείς.

Αξιολόγηση: Σχετικά Καλό 12,8/20

Λεωφόρος Κηφισίας 202, Νέο Ψυχικό | 210-6723900 | Τιμή: 12-16€ (σαλάτα + μερίδα) | Άλλα καταστήματα: Δροσιά, Κηφισιά, Γλυφάδα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.