Τα αγιοβαλεντίνικα comfort food των chefs

Συνταγές γεμάτες θαλπωρή, που θα ζεστάνουν την κρύα ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έρχονται από τους σεφ των εστιατορίων που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε.

Τα αγιοβαλεντίνικα comfort food των chefs

Με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να προδιαγράφεται ως το μόνο ζεστό πράγμα που μας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο, σχεδιάζουμε τη γιορτή των ερωτευμένων με πιάτα γεμάτα έμπνευση, αλλά και οικειότητα: δυο στοιχεία απολύτως απαραίτητα για την περίοδο που έχουμε μπροστά μας, αλλά και απολύτως ταιριαστά με τις γλυκές δημιουργίες που γεμίζουν τις προθήκες των αγαπημένων μας ζαχαροπλαστείων αυτές τις μέρες.

Comfort πιάτα, λοιπόν, αλλά με μια νότα ρομαντική – είτε σκοπεύετε να γιορτάσετε την ημέρα των ερωτευμένων είτε όχι – με την υπογραφή των Jean Charles Metayer («Le Pavillon»), Μιχάλη Χάσικου («Hasika») και Πιτ Μαραγκού («Dos Hermanos»). Οι οποίοι, μαζί με τις συνταγές τους, μας στέλνουν και μια καρτ ποστάλ από το πώς περνούν τις μέρες τους στην δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε, αλλά και για την νέα εστιατορική εμπειρία που μπορεί να χωρέσει σε ένα πακέτο για delivery.

Jean Charles Metayer - «Le Pavillon»

Τα αγιοβαλεντίνικα comfort food των chefs - εικόνα 1

Το εστιατόριο «Le Pavillon» έκανε την πρεμιέρα του λίγες μόλις εβδομάδες πριν το lockdown του Νοεμβρίου, σε μια ιδιαίτερη μονοκατοικία του Χαλανδρίου. Σ’ έναν ανακαινισμένο χώρο με ύφος εκλεπτυσμένα arty, o Jean Charles Metayer προτείνει ένα μενού με εμβληματικά πιάτα από τα 20 χρόνια παρουσίας του στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου το εστιατόριο προτείνει ένα εορταστικό μενού για όσους θέλουν ένα ξεχωριστό γεύμα για εκείνη την μέρα, με παραλαβή είτε από το εστιατόριο, είτε με μεταφορά στο σπίτι.

«Το lockdown το βιώνω λίγο έως πολύ, όπως όλοι μας. Βγαίνω μόνο για κάποια ραντεβού, τηρώντας πάντα τα μέτρα και σχεδιάζω, όσο αυτό είναι δυνατόν, την επόμενη μέρα του ανοίγματος της εστίασης με δοκιμές νέων γεύσεων και συνταγών», αναφέρει ο ιδιοκτήτης και σεφ Jean Charles Metayer. «Η πανδημία συνέπεσε με μια δημιουργική περίοδο της επαγγελματικής μου ζωής. Τις ημέρες που λειτούργησε το “Le Pavillon” λάβαμε πολύ θετικά σχόλια από πελάτες που περίμεναν με ανυπομονησία να δουν από κοντά το εστιατόριο και να γευτούν τα πιάτα μας. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζουμε το καλοκαιρινό μενού και ελπίζουμε με την άρση του lockdown να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τους πελάτες μας στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου. Έναν εντυπωσιακό καταπράσινο χώρο, λουσμένο στο φως».

Βρείτε τη συνταγή για κόκκινες φακές τύπου ριζότο με καλαμάρι εδώ.

Μιχάλης Χάσικος - «Hasika»

Τα αγιοβαλεντίνικα comfort food των chefs - εικόνα 2

Το εστιατόριο «Hasika» εστιάζει στην κλασική ελληνική κουζίνα, με τα πιάτα να έχουν κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα και την καλή γεύση. Το εστιατόριο, που βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στους Χρυσούς Σκούφους 2020, αυτό το διάστημα προσφέρει ιδιαίτερα πιάτα με βάση τον κεφτέ, μέσω delivery και take away.

«Αυτή την περίοδο η υπομονή είναι σύμμαχός μας. Σίγουρα η ψυχολογία μας είναι πεσμένη λόγω της κατάστασης, αλλά προσπαθούμε να παραμένουμε δημιουργικοί, να σκεφτόμαστε νέες μαγειρικές ιδέες» σημειώνει ο ιδιοκτήτης και σεφ Μιχάλης Χάσικος. «Στην επαρχία τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα γιατί υπάρχουν σταθεροί πελάτες και ο κόσμος είναι πιο δεμένος με το εκάστοτε εστιατόριο. Το οικονομικό πλήγμα, ωστόσο δεν αλλάζει και τα έξοδα δυστυχώς δεν σταματούν. Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει ένα νέο μενού με πιάτα βασισμένα στους κεφτέδες, που λειτουργεί μέσω delivery και take away και το οποίο το κοινό το έχει αγκαλιά», αν και όπως επισημαίνει «Το φαγητό, βέβαια, που ταξιδεύει μέσα σε ένα “κουτί” δεν είναι η λύση και δεν έχουμε μάθει και σε αυτό. Μιλάμε για μια πιο απρόσωπη διαδικασία στην οποία δεν έχουμε επαφή με τους πελάτες μας και η μυσταγωγία του εστιατορικού φαγητού χάνεται».

Βρείτε τη συνταγή για κρητική χανιότουρτα εδώ.

Πιτ Μαραγκός - «Dos Hermanos»

Τα αγιοβαλεντίνικα comfort food των chefs - εικόνα 3

Το εστιατόριο «Dos Hermanos» είναι στον χώρο της γαστρονομίας εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, προσφέροντας βραβευμένα στα αθηνόραμα Bar Awards κοκτέιλ και ένα μενού με σαφές μεξικάνικο πρόσημο. Το εστιατόριο, με την καταπράσινη αυλή που σε μεταφέρει σε γειτονιά του Μεξικού, προσφέρει ολόκληρο το μενού του και τα κοκτέιλ του μέσω delivery και take away.

«Η εστίαση βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο» τονίζει ο chef patron Πιτ Μαραγκός, «προσπαθούμε όπως και οι υπόλοιποι στον χώρο να κρατηθούμε ζωντανοί. Λειτουργούμε αυτή την περίοδο με ολόκληρο το μενού και τα κοκτέιλ που υπήρχαν στο εστιατόριο και πριν το lockdown, με τη δυνατότητα παραγγελίας μέσω του Efood, του Wolt και φυσικά μέσω take away», συμπληρώνει. «Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το εγχείρημά μας και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Φυσικά, το εστιατορικό κομμάτι έχει χαθεί αυτή την περίοδο, αλλά η επαφή μας με το κοινό δεν έχει σταματήσει μέσω των social media», συμπληρώνει. «Αντλούμε την αισιοδοξία μας από το γεγονός ότι λειτουργούμε αυτή την περίοδο και είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο και βλέπουμε ότι το κοινό περιμένει πώς και πώς να ξανανοίξει η εστίαση».

Βρείτε τη συνταγή για fajitas κοτόπουλο εδώ.

Από το αθηνόραμα Umami

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 γευστικές ανακαλύψεις στον Κεραμεικό

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στον Κεραμεικό περιλαμβάνει επιλογές από funky street food και μοντέρνα μπιστρό μέχρι πειραματικά εστιατόρια, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες που ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2024

Πληθωρικό και ανανεωμένο το "Μπαρ Μπεε Κιου", δένει στο Πασαλιμάνι

Το brand ανοίγει το πέμπτο του κατάστημα, φέρνοντας μια δόση ζουμερής αμερικανικής κουζίνας, αμέσως μετά το πρόσφατο rebranding.

4 γευστικές εμπειρίες στον Άλιμο: Από ιταλικές γεύσεις μέχρι παραδοσιακές παμπ

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στον Άλιμο περιλαμβάνει επιλογές από cozy all-day καφέ μέχρι παραδοσιακές παμπ, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες για όλους.

Κι αν η φάση πάει στη Μεναίχμου;

Πώς ο δρόμος του Νέου Κόσμου εξελίσσεται σε μία δημοφιλή και cool πιάτσα.

Sense

Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια, ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ψηλαφεί γαστρονομικά την έννοια της μύησης, στην αχλή ενός θεαματικού, μυσταγωγικού πανοράματος που ξεκινά από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και απλώνεται μέχρι την Πύλη του Αδριανού.

Μποτρίνι-Παπαζαχαρίας αδελφοποιούνται δημιουργικά

Όταν τα κορυφαία δημιουργικά μυαλά στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας σφίγγουν τα χέρια ουσιαστικά.

4 γευστικά στέκια στη Νέα Φιλαδέλφεια που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα μαγαζιά στη Νέα Φιλαδέλφεια αναδεικνύει την ποικιλία και τον ζωντανό χαρακτήρα της περιοχής, προσφέροντας επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο και προτίμηση.