Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο

Προφιτερόλ με πλούσια σοκολάτα φράουλα, σοκολατίνες σε σχήμα καρδιά, μακαρόν με κόκκινα φρούτα, αλλά και λευκά γλυκά ιδανικά για όσους δεν αγαπούν τη σοκολάτα, έρχονται στο σπίτι μας την πιο ερωτική μέρα του χρόνου.

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο

Φέτος, η γιορτή των ερωτευμένων είναι διαφορετικότερη από κάθε άλλη χρονιά, το γλυκό όμως παραμένει σε πρώτο πλάνο, με τις εντυπωσιακές και γευστικές δημιουργίες να καταφθάνουν στο τραπέζι, μέσω delivery ή take away. Για να ξεδιαλέξουμε τις επιλογές, το αθηνόραμα Umami κάνει μια βόλτα σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης και τις φετινές τους προτάσεις, που… κολάζουν ακόμη και άγιο – ιδίως αυτόν των ερωτευμένων.

Σαγήνη και μυστήριο από το Ourse Athens

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 1

Το Ourse Athens, στη Γλυφάδα, προτείνει για τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το #OurseVMysteryBox. Ένα πολυτελές κουτί γεμάτο με σοκολατάκια με καραμέλα raspberry, σοκολατάκια με pate a fruit φράουλα, μακαρόν με κόκκινα φρούτα και yuzu, μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα και καραμελωμένα peanuts, μπριός με σοκολάτα gianduja και καραμελωμένα φουντούκια. Τέλος, συνοδεύεται με spread πραλίνα φουντούκι με σοκολάτα gianduja και το ροζέ κρασί, Miraval Προβηγκίας. Το κουτί θα είναι διαθέσιμο στις 13 και 14 Φεβρουαρίου μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και μέσω του φυσικού καταστήματος. Και στις δύο περιπτώσεις η παραλαβή θα γίνεται από το κατάστημα.

Μυστρά 39, Γλυφάδα | 212 106 7019

Ροδοπέταλα και φυσαλίδες στο Bon Bon Fait Maison

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 2

Η φετινή πρόταση του καταξιωμένος patissier Κρίτωνα Πουλή για τη φετινή γιορτή των ερωτευμένων περιλαμβάνει ένα Valentine’s μακαρόν με φρέσκα σμέουρα και ανάλαφρη κρέμα μπαβαρουάζ βανίλιας Μαδαγασκάρης και πέταλα από κόκκινο τριαντάφυλλο, συνδυασμένο με το Rinaldini Lambrusco Emilia Amabile. Ένα ερυθρό αφρώδες ημίγλυκο κρασί από την περιοχή της Emilia Romagna, με γεμάτο στόμα και καλά αρώματα που μπορεί να συνδυαστεί με επιδόρπια σοκολάτας ή με φρούτα του δάσους. Η τούρτα καθώς και ο αφρώδης οίνος θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και μέσω της πλατφόρμας efood και Wolt.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς | 210 411 7999

Τα προφιτερόλ του έρωτα στο Choureal

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 3

Το Choureal είναι γνωστό για το προφιτερόλ του και τις διαφορετικές κρέμες που μπορεί κανείς να επιλέξει να προσθέσει σε αυτό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι διαθέσιμη η σοκολάτα φράουλα, για να προστεθεί στα τραγανά choux. Φυσικά, από το φυσικό κατάστημα δεν θα λείπουν και εκλέρ που είναι εμπνευσμένα από τη γιορτή, καθώς και κόκκινες κρέμες από βατόμουρα, φράουλα και Paris-brest σε σχήμα καρδιάς. Τα γλυκά θα είναι διαθέσιμα για delivery μέσω Wolt και efood, καθώς και για παραλαβή από τα καταστήματα.

Διομείας 2 & Ερμού 18, Σύνταγμα | 210 331 7883

Μια καρδιά από σοκολάτα στο Σουit

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 4

Το Σoυit του Μπάμπη Ζιντίλη αποτελεί ιδανική επιλογή για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Μερικές από τις επιλογές που θα είναι διαθέσιμες από τις 12 Φεβρουαρίου για παραλαβή αποκλειστικά από το κατάστημα είναι η πάστα σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς με πυρήνα raspberry και βάση από brownies, καθώς και η «Cherryheart». Μια παραλλαγή της γνωστής σε όλους black forest με λευκή σοκολάτα, αμαρένα και φυσικά σοκολάτα. Για όσους όμως δεν λατρεύουν τη σοκολάτα υπάρχει λύση, αφού η πάστα βανίλια με φράουλα και τριαντάφυλλο ξεχωρίζει. Τέλος, στο κατάστημα βρίσκουμε σοκολάτες σε σχήμα καρδιά της Mathilde και σοκολατάκια της Venchi.

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο | 210 988 6192

Αφράτη και μυρωδάτη mousse από την Ζουμπουρλού

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 5

Η γνωστή μας «Ζουμπουρλού» στου Ψυρρή, φέτος, προτείνει μια τούρτα με mousse σοκολάτας Guanaja, πλούσια στρώση από κουλί αγριοφράουλας και απαλή κρέμα σοκολάτας γάλακτος Jivara σε τραγανή βάση πραλίνας. Η τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου είναι διαθέσιμη μεμονωμένη, αλλά και συνδυαστικά με ροζέ αφρώδη οίνο. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πέρα από τα κλασικά, ο Executive Pastry Chef κύριος Τάσος Ζησόπουλος, που υπογράφει τις δημιουργίες προτείνει και ένα προφιτερόλ Bueno. Τα γλυκά θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και μέσω των εφαρμογών efood και Wolt.

Αισχύλου 4 (Πλατεία Ηρώων), Ψυρρή | 210 331 4854 | www.zoubourlou.gr

Φινέτσα και ποιότητα στο Dimitris Economides Athens

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 6

Το ζαχαροπλαστείο, Dimitris Economides Athens, στο Ψυχικό δίνοντας βάση στην ποιότητα προτείνει ενδιαφέρουσες επιλογές για τη γιορτή των ερωτευμένων. Στο κατάστημα για take away βρίσκουμε Σεντ Ονορέ σε σχήμα καρδιά, μια τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και φραμπουάζ σε σχήμα καρδιά, αλλά και μία σοκολάτα γάλακτος, με γκανάζ σοκολάτας γάλακτος και μπισκότο. Μέσω της εφαρμογής Efood και Wolt υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας με τον patissier Δημήτρη Οικονομίδη να μας προτείνει ένα κόκκινο «φλογερό» γλυκό, μια τάρτα μήλο, cassis.

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό | 210 675 5000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.