Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα το επισκεφτούμε ξανά, το κομψό smokehouse «Fine Mess» του Κολωνακίου είχε την ωραία ιδέα να έρθει τρόπον τινά εκείνο σε εμάς. Μας προσφέρει λοιπόν τη δυνατότητα για ένα barbeque dinner στο σπίτι, επιλέγοντας τα low & slow κρεατικά της αρεσκείας μας ανάμεσα σε brisket, spare ribs και pulled pork burgers, και βάζοντας στο πλάι τις ωραίες του γαρνιτούρες σαν την coleslaw με παντζάρι και μάνγκο ή τις κροκέτες καπνιστής πανσέτας. Η παραγγελία είναι για τέσσερα άτομα και πρέπει να γίνει από την προηγούμενη ημέρα, αλλιώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παραγγείλετε ελεύθερα από τον κατάλογο του μαγαζιού.
Οι σούβλες του «Spit Jack» στην Πλάκα εξακολουθούν να στροβιλίζονται αργά και να μας ανοίγουν την όρεξη για ψητή πάπια, κοτόπουλο, τραγανή πορκέτα, μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος και αρνίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο σε σάλτσα κόκκινου κρασιού με γλυκάνισο, πετιμέζι και πορτοκάλι. Υπάρχουν μάλιστα και δύο combo menus που περιλαμβάνουν γαρνιτούρες σαν τον πουρέ πατάτας με τρούφα και σος όπως εκείνη με Jack Daniels ή τη μουστάρδα αρωματισμένη με θυμάρι.
Κοντά μας παραμένει η new age σουβλακερί «Hoocut» που έφτιαξαν οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος και Κλεομένης Ζουρνατζής στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Αρκεί ένα πέρασμα από τη σελίδα της στο facebook και η όρεξη ανοίγει αμέσως για σπέσιαλ δική τους πίτα τυλιχτή με βοδινό, προβατίνα, χοιρινό, κοτόπουλο και άλλα πολλά και νόστιμα.
Το δίδυμο των «KGrill» σε Βούλα και Καλλιθέα είναι η πρόταση του ομίλου Καστελόριζο στο δημοφιλές τερέν της προσιτής κρεατοφαγίας με άποψη. Ο πολύ πλούσιος κατάλογος ανοίγεται από το παραδοσιακό σουβλάκι και το κεμπάπ μέχρι μια δελεαστική τηγανιά προβατίνας, τις πατάτες με αυγά μάτια, γύρο και γραβιέρα αλλά και μια χοιρινή tomahawk με γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Δεν πάει πολύς καιρός που γνωρίσαμε τη «Μαρίκα», η οποία έκανε από την πρώτη στιγμή γκραν σουξέ στην όμορφη αυλή της στο Χαλάνδρι εστιάζοντας στο ποιοτικό σουβλάκι. Πέρα από τα κλασικά τυλιχτά και καλαμάκια, υπάρχουν επίσης ιδιαίτερες προτάσεις με ζυγούρι ή προβατίνα, αλλά και μια καλή ποικιλία σε ορεκτικά σαν τους μυτιληνιούς γκιουζλεμέδες και τα τραχανοπιτάρια Σκύρου με μέλι από τη Ναυπακτία.
Τα «Biftekakia & Souvlakia» ξεκίνησαν την καριέρα τους στα βόρεια προάστια (Νέα Κηφισιά, Νέο Ψυχικό, Δροσιά) αλλά δεν άργησαν να επεκταθούν και στα νότια, με το μαγαζί της Γλυφάδας. Το μενού δίνει ασφαλώς τον πρώτο ρόλο στα διάσημα μπιφτεκάκια του από φρέσκο ελληνικό κρέας και στα σουβλάκια όλων των ειδών, χωρίς να λείπουν κι άλλα κρεατικά όπως τα παϊδάκια, τα ορεκτικά και οι ενδιαφέρουσες σαλάτες.
Στέκι αγαπημένο εδώ και χρόνια στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας, το «Peppers» ποντάρει στο δίπτυχο σουβλάκι και κεμπάπ. Στην παραγγελία σας, εκτός από τα κλασικά και πεντανόστιμα (τυλιχτά, καλαμάκια, γύρος, σχάρα), αξίζει ακόμα να συμπεριλάβετε κι άλλες σπεσιαλιτέ όπως τα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο, τα κολοκυθάκια τηγανητά σε sticks και ασφαλώς τα τηγανητά αυγά με πατάτες, σουτζούκι ή παστουρμά.
Τη δική του χειροποίητη πίτα ετοιμάζει το «City Grill» της Ραφήνας, μέσα στην οποία τυλίγει ζουμερά σουβλάκια και κεμπάπ. Το μενού που υπογράφει ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης επιφυλάσσει ακόμα μια σειρά από ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως τα αυγουλάκια Μαραθώνα με αρμένικο σουτζούκι και μοσχαρίσιο παστουρμά αλλά και μια ενότητα αφιερωμένη στις ζύμες και τις γεύσεις με άρωμα Ανατολής.