Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Επτά νέοι μάγειρες συνομιλούν bistroνομικά στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Νέου Κόσμου δίπλα στις γραμμές του τραμ. Σπεσιαλιτέ σπέσιαλ, για παρείστικο κυριακάτικο γεύμα.

Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Είναι φίλοι, έχουν συνεργαστεί, και θέλουν να συνομιλούν γευστικά μεταξύ τους προτείνοντας ένα πανόραμα αναζητήσεων που τους φέρνει κοντά και μέσω αυτού του διαλόγου ανανεώνει το σύγχρονο ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας. Αυτή την Κυριακή λοιπόν 18/10 από τις 14.00 μέχρι τις 19.00 επτά ταλαντούχοι μάγειρες θα μαγειρέψουν ο καθένας ένα πιάτο σ' ένα σπέσιαλ ανοιχτό μενού απ όπου θα μπορείς να διαλέγεις ότι σου γυαλίσει, και το οποίο θα πλαισιωθεί από διάφορες σαλάτες ανάλογα με τα ευρήματα στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Θα μαγειρέψουν λοιπόν οι : Άνταμ Κοντοβάς από την «Kobra» (ψάρι τραχούρι με καρότο, ,σπανάκι, βανίλιες σε ζύμωση και φιστίκια Αιγίνης), Γιάννης Λουκάκης από Θεσσαλονίκη/ «Μούργα», «Συν Τροφή» (ωμό μαγιάτικο σε σιταρόζουμο από μαυραγάνι, με ραπανάκι και ελαιόλαδο) ενώ δεν αποκλείεται να κάνει κάτι και με φρέσκες καραβίδες, Κλεομένης Ζουρνατζής από «Cookaya» και «Hoocut» (χοτ ντογκ μαύρου χοίρου με χειροποίητη κέτσαπ, λάχανο και τηγανητό κρεμμύδι), Στέφανος Μιχάλης από το οινοποιείο Κτήμα Φλαμουρού και το καφέ- εστιατόριο της «Μαργαρίτας» στην Ανάφη (ρεβυθάδα σιφνέικη και ταλιάτα σουπιάς, Σπύρος Πεδιαδιτάκης ζαχαροπλάστης της «Σπονδής» ( αυγόφετες με παγωτό από προζυμένιο ψωμί και κατσικίσιο γάλα), και φυσικά οι οικοδεσπότες Φώτης Φωτεινόγλου (ντολμάδες με πατζαρόφυλλα και σέσκουλα γεμιστοί με καραβίδα και ψάρι, λαδολέμονο ρέγκας , «αλάτι» από ψητό κατσίκι) και Θοδωρής Κασσαβέτης φρέσκα ραβιόλια με χλωροτύρι Κιμώλου, σάλτσα με λεμόνι και δυόσμο). Την εκδήλωση στηρίζουν τα φυσικά κρασιά του «Κτήματος Αφιανές» στην Ικαρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.