Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Επτά νέοι μάγειρες συνομιλούν bistroνομικά στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Νέου Κόσμου δίπλα στις γραμμές του τραμ. Σπεσιαλιτέ σπέσιαλ, για παρείστικο κυριακάτικο γεύμα.

Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Είναι φίλοι, έχουν συνεργαστεί, και θέλουν να συνομιλούν γευστικά μεταξύ τους προτείνοντας ένα πανόραμα αναζητήσεων που τους φέρνει κοντά και μέσω αυτού του διαλόγου ανανεώνει το σύγχρονο ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας. Αυτή την Κυριακή λοιπόν 18/10 από τις 14.00 μέχρι τις 19.00 επτά ταλαντούχοι μάγειρες θα μαγειρέψουν ο καθένας ένα πιάτο σ' ένα σπέσιαλ ανοιχτό μενού απ όπου θα μπορείς να διαλέγεις ότι σου γυαλίσει, και το οποίο θα πλαισιωθεί από διάφορες σαλάτες ανάλογα με τα ευρήματα στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Θα μαγειρέψουν λοιπόν οι : Άνταμ Κοντοβάς από την «Kobra» (ψάρι τραχούρι με καρότο, ,σπανάκι, βανίλιες σε ζύμωση και φιστίκια Αιγίνης), Γιάννης Λουκάκης από Θεσσαλονίκη/ «Μούργα», «Συν Τροφή» (ωμό μαγιάτικο σε σιταρόζουμο από μαυραγάνι, με ραπανάκι και ελαιόλαδο) ενώ δεν αποκλείεται να κάνει κάτι και με φρέσκες καραβίδες, Κλεομένης Ζουρνατζής από «Cookaya» και «Hoocut» (χοτ ντογκ μαύρου χοίρου με χειροποίητη κέτσαπ, λάχανο και τηγανητό κρεμμύδι), Στέφανος Μιχάλης από το οινοποιείο Κτήμα Φλαμουρού και το καφέ- εστιατόριο της «Μαργαρίτας» στην Ανάφη (ρεβυθάδα σιφνέικη και ταλιάτα σουπιάς, Σπύρος Πεδιαδιτάκης ζαχαροπλάστης της «Σπονδής» ( αυγόφετες με παγωτό από προζυμένιο ψωμί και κατσικίσιο γάλα), και φυσικά οι οικοδεσπότες Φώτης Φωτεινόγλου (ντολμάδες με πατζαρόφυλλα και σέσκουλα γεμιστοί με καραβίδα και ψάρι, λαδολέμονο ρέγκας , «αλάτι» από ψητό κατσίκι) και Θοδωρής Κασσαβέτης φρέσκα ραβιόλια με χλωροτύρι Κιμώλου, σάλτσα με λεμόνι και δυόσμο). Την εκδήλωση στηρίζουν τα φυσικά κρασιά του «Κτήματος Αφιανές» στην Ικαρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια