«Piu Verde»: Μια τρατορία για να χαθείς στο δάσος

Το αγαπημένο στέκι του Παπάγου αλλάζει γευστικό πρόσωπο, με λεπτές ζουμερές πίτσες, βέρες ιταλιάνικες μακαρονάδες και εκλεκτά υλικά με ονομασία προέλευσης να φέρνουν στο καταπράσινο σκηνικό έναν αέρα ανανέωσης που του ταιριάζει πολύ.

«Piu Verde»: Μια τρατορία για να χαθείς στο δάσος

Φαβορί της γειτονιάς του αλλά και πόλος έλξης για όλη την Αθήνα που αναζητά απόδραση σε πράσινο φόντο, το «Piu Verde» είναι σταθερό ραντεβού με τη δροσερή και casual πλευρά της πόλης, όχι μόνο λόγω του καταπράσινου setting μέσα στο οποίο είναι φωλιασμένο αυτό το προνομιούχο all day spot του Παπάγου, αλλά και χάρη στη χαλαρή, παρεΐστικη αύρα με την οποία αγκαλιάζει τους επισκέπτες του. Από νεαρά ζευγάρια σε double date, μέχρι παρέες που απλώνουν τα σχέδια των διακοπών τους στο τραπέζι, κι από γυναικοπαρέες σε after office τσιμπολόγημα, μέχρι οικογενειακές συνάξεις σε γιορτινό tempo, όλοι είχαν θέση στο απλωτό, φρεσκαρισμένο deck του εστιατορίου στην αυγουστιάτικη επίσκεψή μας, προικίζοντας τον όμορφο, φιλόξενο χώρο του με ένα χαρούμενο, καλοκαιρινό buzz – μια διάθεση ταιριαστή σαν γάντι στο νέο μενού που, ως γνήσιο ιταλιάνικο, καταναλώνεται με μπόλικη ζωηράδα και κεφάτη ενέργεια στο τραπέζι.

Διατηρώντας τα ηνία ως executive chef, ο Κωνσταντίνος Τσίγκας έχει ήδη από τον Ιούνιο στραφεί προς μια κουζίνα που φαίνεται να έχει ιδιαιτέρως στην καρδιά του, ανανεώνοντας ολοκληρωτικά τη γευστική πρόταση του «Piu Verde», για να μετατρέψει τον άνετο χώρο του εστιατορίου σε βέρα ιταλιάνικη τρατορία. Ζουμερές πίτσες, αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες, αλλά και μπελαλίδικες σπεσιαλιτέ πρωταγωνιστούν στο πληθωρικό μενού, εκλεκτά υλικά με ονομασία προέλευσης δίνουν χαρακτήρα στα πιάτα και μια μεγάλη βεντάλια γλυκών ολοκληρώνει το ταξίδι, με την πανακότα γιαουρτιού με βανίλια και την τιραμισού με μασκαρπόνε να στέκονται δίπλα στο αμετακίνητο all time φαβορί του μαγαζιού, το εμβληματικό «σπασμένο» μιλφέιγ.

«Piu Verde»: Μια τρατορία για να χαθείς στο δάσος - εικόνα 1
«Piu Verde»: Μια τρατορία για να χαθείς στο δάσος - εικόνα 2

Στη δική μας περίπτωση, μια ζουμερή burrata με πικάντικο μέλι, τοματίνια και προσούτο, αλλά και ένα πλουσιοπάροχο vitello tonnato με αέρινο κόψιμο στο μοσχαράκι και χαρακτηριστική γευστική ένταση στη σάλτσα τόνου, πλάι σε μια σειρά crostini με κατσικίσιο τυρί, ψητά σταφύλια, καρύδια και θυμάρι, πιάτα πληθωρικά και λιχούδικα, με ζωηρές σάλτσες και μαμαδίστικα στησίματα, μας έκαναν να φανταστούμε μια nonna italiana, αφράτη και φασαριόζα να κάνει σαματάδες στην κουζίνα, ετοιμάζοντας τα πιάτα της φαμίλιας με αυθεντική αγάπη.

Στη γύρα των κυρίως, όμως, η εικόνα άλλαξε και η μαγειρική προσέγγιση έγινε πιο καθαρή και σαφής, με γεύσεις σταράτες που φέρνουν τη στιβαρότητα της παράδοσης σε πρώτο πλάνο. Η carbonara με bucatini, αβγό, guanciale και pecorino romano, σωστή στο al dente της, με ωραίο χύλωμα και ζωηρή την πικάντικη πολυπλοκότητα της σάλτσας της, αλλά και η αρωματική, ανάλαφρη, λεπτή και ζουμερή πίτσα tartufata, με τρούφα, μανιτάρια, πανσέτα και ταλέτζιο, κάνουν ωραία αβάντα σε μια ταλιάτα τόσο τρυφερή που κόβεται με το πιρούνι, ενώ ωραίο φινάλε έγραψαν τα πλουσιοπάροχα profiteroles, γεμιστά με παγωτό και περιλουσμένα με ganache σοκολάτας, γλυκά και δροσερά σαν τις βραδιές ενός καλότροπου Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.