Είχα καιρό να δω ουρά πολλών ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά για να μπουν σε μαγαζί! Μόνο σε κλαμπ βλέπαμε τέτοιες εικόνες. Το ολοκαίνουργιο "Noah", όμως, κάνει αυτόν τον ιστορικό για την ψυχαγωγία της Αθήνας χώρο να ξαναζεί τις δόξες του παλιού πάρκου Ελευθερίας. "Από την τέταρτη μέρα που ανοίξαμε το μαγαζί απογειώθηκε", μου λέει ο ένας εκ των ιδιοκτητών Νίκος Λουκάκης. Επίκεντρο του "Noah" το σιντριβάνι με το μεγάλο γλυπτό χέρι που σχηματίζει τη λέξη "σ' αγαπώ" στη νοηματική. Πολλοί κάθονται γύρω γύρω πίνοντας το ποτό τους και περιμένοντας ν’ αδειάσει τραπέζι, ενισχύοντας το χαρούμενο βουητό που δείχνει ότι το μαγαζί σφύζει από ενέργεια.
Το σκηνικό, ατμοσφαιρικό και ιδεωδώς καλοκαιρινό, μοιάζει σε μια μεξικάνικη χασιέντα στην οποία κυριαρχεί ένα οξειδωμένο έντονο πορτοκαλί με άκουα σκουριές. Ο Άλεξ Πετράκης, γνωστός για τα μαξιμαλιστικά του ντεκόρ ("Upopa Epops", "The 7 Jokers", "Monsieur Cannibal" κ.ά.), έχει στάξει ένα σχεδόν σαφρανέ πορτοκαλί στους τοίχους, φούξια στους ημικυκλικούς καναπέδες, μπαρόκ γύψινα, πολυελαίους και ψάθινα φωτιστικά, ξέβαψε τα χρώματα σαν να τα έχει πατινάρει ο χρόνος, ενώ το πράσινο που τυλίγει σαν μικρή ζούγκλα το χώρο σε ταξιδεύει.
Στην κουζίνα βρίσκεται ένας γνωστός σεφ που έχει γεμίζει το πολυσυλλεκτικό μενού του "Noah" με έξυπνες πινελιές. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, από τους επικεφαλής σεφ του "Matsuhisa Athens" μέχρι πριν από δύο χρόνια, δείχνει το ταλέντο του ακόμη και σε απλά πράγματα. Οι πικάντικες τραγανές τηγανητές ελιές σε κάνουν να κολλάς· η προζυμένια πίτσα έχει ζύμη ελαφριά αλλά σοβαρή και τραγανίζει αέρινα· τo σεβίτσε με πελαγίσιο λαβράκι είναι πολυεπίπεδο· οι orecchiete έρχονται με πολύ ζωηρό πέστο βασιλικού με φιστίκι Αιγίνης· η μοσχαρίσια γλώσσα είναι μελωμένη και θα της πήγαινε νομίζω μια πιο έντονη σάλτσα· το burger καλούτσικο, αλλά λίγο πιο dirty θα ήταν πιο ωραίο. Τα κοκτέιλ του Βασίλη Νικήτα ήταν πετυχημένα δημιουργικά – μου άρεσαν πολύ τα Hand of Noah και Alcoba Azul.
Διαλεχτά κομμάτια
Tuna poke
Χαίρεσαι έναν εξαιρετικό τόνο που δεν τον βρίσκεις συχνά σε τέτοια ποιότητα, μαριναρισμένο σ’ ένα ντρέσινγκ σούπερ γλυκοφάγωτης νοστιμάδας, μαζί με edamame, σουσάμι και φύκια wakame. Με λίγο wasabi θα γινόταν πολυεπίπεδο.
Γαλλική σαλάτα με tofu
Ασκεί ακαταμάχητη έλξη το umami αυτής της σαλάτας που είναι μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή της Caesar. Έχει όμως tofu στο ντρέσινγκ της όπως και λάδι τρούφας να την παρφουμάρει, τραγανή κάππαρη επί το ελληνικότερον και κρουτόν φοκάτσιας με αλμυρή γκρανόλα να την κάνουν μεστή.
Λαβράκι
Αυτό το πιάτο είναι πολύ σέξι! Η σάλτσα του, με κουρκουμά, καρύδα και τζίντζερ είναι πικάντικη, μυρωδάτη και ξινούτσικη από το λάιμ που στύβουν πάνω της στο τέλος. Ωραία ψημένο ψάρι με ταιριαστή gremolata macadamia να τραγανίζει πάνω του.