"Noah": Το απόλυτο χιτ!

Χαμός στο ίσωμα, στην οξειδωμένη χασιέντα που έστησαν στο Πάρκο. Κάντε τη γιόγκα σας και κατόπιν για ποτό και φαγητό. Εδώ κάνουν ουρά νεολαία και ωριμότεροι αυτό το καλοκαίρι.

«Noah»: Το απόλυτο χιτ!

Είχα καιρό να δω ουρά πολλών ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά για να μπουν σε μαγαζί! Μόνο σε κλαμπ βλέπαμε τέτοιες εικόνες. Το ολοκαίνουργιο "Noah", όμως, κάνει αυτόν τον ιστορικό για την ψυχαγωγία της Αθήνας χώρο να ξαναζεί τις δόξες του παλιού πάρκου Ελευθερίας. "Από την τέταρτη μέρα που ανοίξαμε το μαγαζί απογειώθηκε", μου λέει ο ένας εκ των ιδιοκτητών Νίκος Λουκάκης. Επίκεντρο του "Noah" το σιντριβάνι με το μεγάλο γλυπτό χέρι που σχηματίζει τη λέξη "σ' αγαπώ" στη νοηματική. Πολλοί κάθονται γύρω γύρω πίνοντας το ποτό τους και περιμένοντας ν’ αδειάσει τραπέζι, ενισχύοντας το χαρούμενο βουητό που δείχνει ότι το μαγαζί σφύζει από ενέργεια.

Το σκηνικό, ατμοσφαιρικό και ιδεωδώς καλοκαιρινό, μοιάζει σε μια μεξικάνικη χασιέντα στην οποία κυριαρχεί ένα οξειδωμένο έντονο πορτοκαλί με άκουα σκουριές. Ο Άλεξ Πετράκης, γνωστός για τα μαξιμαλιστικά του ντεκόρ ("Upopa Epops", "The 7 Jokers", "Monsieur Cannibal" κ.ά.), έχει στάξει ένα σχεδόν σαφρανέ πορτοκαλί στους τοίχους, φούξια στους ημικυκλικούς καναπέδες, μπαρόκ γύψινα, πολυελαίους και ψάθινα φωτιστικά, ξέβαψε τα χρώματα σαν να τα έχει πατινάρει ο χρόνος, ενώ το πράσινο που τυλίγει σαν μικρή ζούγκλα το χώρο σε ταξιδεύει.

"Noah": Το απόλυτο χιτ! - εικόνα 1

Στην κουζίνα βρίσκεται ένας γνωστός σεφ που έχει γεμίζει το πολυσυλλεκτικό μενού του "Noah" με έξυπνες πινελιές. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, από τους επικεφαλής σεφ του "Matsuhisa Athens" μέχρι πριν από δύο χρόνια, δείχνει το ταλέντο του ακόμη και σε απλά πράγματα. Οι πικάντικες τραγανές τηγανητές ελιές σε κάνουν να κολλάς· η προζυμένια πίτσα έχει ζύμη ελαφριά αλλά σοβαρή και τραγανίζει αέρινα· τo σεβίτσε με πελαγίσιο λαβράκι είναι πολυεπίπεδο· οι orecchiete έρχονται με πολύ ζωηρό πέστο βασιλικού με φιστίκι Αιγίνης· η μοσχαρίσια γλώσσα είναι μελωμένη και θα της πήγαινε νομίζω μια πιο έντονη σάλτσα· το burger καλούτσικο, αλλά λίγο πιο dirty θα ήταν πιο ωραίο. Τα κοκτέιλ του Βασίλη Νικήτα ήταν πετυχημένα δημιουργικά – μου άρεσαν πολύ τα Hand of Noah και Alcoba Azul.

Διαλεχτά κομμάτια

"Noah": Το απόλυτο χιτ! - εικόνα 2

Tuna poke

Χαίρεσαι έναν εξαιρετικό τόνο που δεν τον βρίσκεις συχνά σε τέτοια ποιότητα, μαριναρισμένο σ’ ένα ντρέσινγκ σούπερ γλυκοφάγωτης νοστιμάδας, μαζί με edamame, σουσάμι και φύκια wakame. Με λίγο wasabi θα γινόταν πολυεπίπεδο.

Γαλλική σαλάτα με tofu

Ασκεί ακαταμάχητη έλξη το umami αυτής της σαλάτας που είναι μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή της Caesar. Έχει όμως tofu στο ντρέσινγκ της όπως και λάδι τρούφας να την παρφουμάρει, τραγανή κάππαρη επί το ελληνικότερον και κρουτόν φοκάτσιας με αλμυρή γκρανόλα να την κάνουν μεστή.

Λαβράκι

Αυτό το πιάτο είναι πολύ σέξι! Η σάλτσα του, με κουρκουμά, καρύδα και τζίντζερ είναι πικάντικη, μυρωδάτη και ξινούτσικη από το λάιμ που στύβουν πάνω της στο τέλος. Ωραία ψημένο ψάρι με ταιριαστή gremolata macadamia να τραγανίζει πάνω του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.