Είναι από τις πολύ πρόσφατες αφίξεις που ξεχώρισαν ο «Ρόδακας», τον οποίο δημιούργησε ο Νίκος Κουτουζής στη γειτονιά του Μετς. Πυρήνας του ένα πολύ ατμοσφαιρικό οίκημα της περιοχής, που αναπαλαιώθηκε υπέροχα για να αναδειχτούν τα αστικά χαρακτηριστικά του, σε απόλυτη σύμπνοια με ένα μενού που ξυπνά αναμνήσεις από την κλασική αθηναϊκή κουζίνα και φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Αυτήν την εποχή, βέβαια, η δράση έχει μεταφερθεί έξω, στην κατάφυτη και πολύ όμορφη αυλή, δίνοντας αφορμή στην κουζίνα να παρουσιάσει νέες γεύσεις, καλοκαιρινές, ελαφριές και προσεγμένες, όπως το χταπόδι με μπρουσκέτα μελιτζανοσαλάτας, το πολύ ιδιαίτερο χούμους με γεύση σπανάκι και η δροσερή οσπριοσαλάτα με τυρί ανεβατό, που ανοίγουν τέλεια την όρεξη.
Η συνέχεια φέρνει καλοκαιρινό κοντοσούβλι, με τρυφερά κομμάτια κρέατος περασμένα σε βέργα, υπέροχο λαβράκι γεμιστό με βλίτα, ζουμερή πανσέτα άγριου χοίρου με σάλτσα πορτοκαλιού αλλά και signature αστικές σπεσιαλιτέ με βαθιά νοστιμιά, όπως ο μουσακάς και τα γεμιστά. Γεύση απ’ τα παλιά έχει και ο γλυκός επίλογος, που γράφεται με προφιτερόλ, τιραμισού κι ένα θαυμάσιο καϊμάκι με γεύση λουκούμι που παίρνουν από το ονομαστό γειτονικό λουκουμοποιείο του Βομβύλα.