«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Πλήρως φρεσκαρισμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της εποχής, το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Προτείνοντας συνεχώς ανανεωμένες γεύσεις και τολμώντας να πειραματιστεί με τη διαχρονικότητα της παράδοσης, υποδέχεται στο μενού του μια λίστα ολοκαίνουργιων προτάσεων, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Μοσχοφίλερου αρωματισμένη με θυμάρι ή το φιλεταρισμένο λαβράκι με μπριάμ, αλιάδα, δυόσμο και σιμιγδάλι ρυζιού.

Στον φρεσκαρισμένο κατάλογο, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος και για το σπίτι χάρη σε ψηφιακές υπηρεσίες ντελίβερι, διαχρονικά μπεστ σέλερ, όπως το κλασικό Σαντορινιό, ήτοι χοιρινά φιλετάκια σβησμένα σε λευκό κρασί, που ξαπλώνουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, διατηρούν την προνομιακή θέση τους στη μεγάλη γκάμα επιλογών, πιάτα ημέρας βασισμένα σε φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου πρωταγωνιστούν στις γευστικές προτάσεις, ενώ νέες αφίξεις, όπως το θράψαλο σχάρας με λάδι τρούφας και φάβα βαμμένη από μελάνι σουπιάς, βάζουν κατευθείαν πλώρη για την καρδιά των μερακλήδων του μεζέ, οι οποίοι πίνουν εκλεκτά αποστάγματα στην υγειά αυτή της σύγχρονης νεο-ταβέρνας με τις μοντέρνες πινελιές.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Και μια και μιλήσαμε για υγεία, ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προστάζει η περίοδος, με πρώτο και καλύτερο αυτό των αποστάσεων ανάμεσα στα τραπέζια, τα οποία απλώνονται στις αυλές των γευστικών τους spots. Ο αέρας της ανανέωσης, βέβαια, φυσάει ακόμη πιο δυνατός στον «Τζίτζικα» του Συντάγματος: το σταθερό all day γευστικό ραντεβού κατοίκων, εργαζόμενων κι επισκεπτών του κέντρου είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο κι έτοιμο να υποδεχτεί την πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως, με μια προνομιακή θέση στη νέα περαντζάδα, και να τη γεμίσει με αρώματα και γεύσεις θερινών νυχτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.