Μια «Kobra» σε pop φάση

Αντισυμβατικό διακοσμητικό μιξάρισμα, ωραίες μουσικές, κλασικά κοκτέιλ, και trip hop, fusion bar food από τον Άνταμ Κοντοβά.

Μια «Kobra» σε pop φάση

Τώρα πώς να το πεις αυτό το μαγαζί… Εστιατόριο με την κλασική έννοια του όρου δεν είναι, αλλά το φαγητό του είναι ψαγμένο, έχοντας μέσα του μια αύρα νεοϋορκέζικου «Momofuku», που τη στηρίζει η ούτως ή άλλως πρωτότυπη γευστική προσέγγιση του Άνταμ Κοντοβά. Ο στόχος του Λεωνίδα Δεληγιάννη και των συνεταίρων του από το «Κάιν» ήταν να φτιάξουν ένα μπαρ πέρα από τα στερεότυπα και το πρώτο δείγμα αυτής της εικόνας το εισπράττεις βλέποντας τον συνέταιρο Τιμπέμπου Βαλέντη στη μεγάλη φωτογραφία ψηλά αριστερά καθώς μπαίνεις στο «Kobra».

Μια «Kobra» σε pop φάση - εικόνα 1

Έτσι, λοιπόν, ο pop δημιουργικός αχταρμάς, που σχεδίασε μαζί με τους ιδιοκτήτες το fun design studio των Studiomateriality, περιλαμβάνει από ένα εξομολογητήριο, ένα 3D print του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και λευκές πλαστικές καρέκλες μέχρι μια βιτρίνα γλυκών με την επιγραφή «bad for your teeth», τις πράσινες γραμμές μιας φανταστικής αθλοπαιδιάς στο ξύλινο πάτωμα και μια... «πισίνα». Η τελευταία μου θυμίζει πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ και απλώνεται κάθετα στον ένα τοίχο που ορίζει τις τουαλέτες. Σαφείς ποπ νότες τα πλαστικά σκαμπό και οι «καναπέδες» της Plast, όπως και τα πράσινα χειροποίητα μεταλλικά τραπέζια και καρέκλες. Γύρω μας κυρίως νέα παιδιά και αρκετοί εναλλακτικοί και στ’ αφτιά μας ωραία μπλουζ από νωρίς.

Το φαγητό είναι σχεδιασμένο ως bar food, αλλά με πολύ ωραίες ιδέες και έντονα pop διάθεση στην παρουσίαση. Ο αντισυμβατικός Άνταμ Κοντοβάς βάζει το φαγητό σε κόκκινα πλαστικά καλαθάκια, ασημένια χάρτινα πιάτα γενεθλίων, διάφανα πλαστικά κουτιά, χάρτινα delivery, αλλά και σε ωραία κεραμικά σκεύη. Τα curry puff, για παράδειγμα, ένα είδος ινδικών σαμόζα που βγαίνουν καυτά με το φύλλο τους γεμισμένο κάρι, πατάτα και αρακά, τοποθετούνται σ’ ένα σακουλάκι που έχει πάνω του ένα post it με ιδιόχειρη αφιέρωση του σεφ. Οι τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, γεμιστές με χοιρινό κιμά και γαρίδες, έχουν πάνω τους ένα αρκετά φλογοβόλο αγιολί από πιπεριές Φλωρίνης και σίγουρα «σηκώνουν» ένα από τα πολλά κλασικά κοκτέιλ της «Kobra» ή –γιατί όχι;– την ξεχωριστή orange ρετσίνα που έχουν στη λίστα.

Μια «Kobra» σε pop φάση - εικόνα 2

Τα Dan-Dan noddles με κιμά κοτόπουλου έχουν μια ωραία πικάντικη γλύκα, οι τηγανητές πατάτες την εκμαυλιστική φινέτσα ενός αλλιώτικου γκρατέν ντοφινουά και η πίτσα ένα τροφαντό προζυμένιο ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης. Το πιο trip hop πιάτο, όμως, είναι το umamiσιο homemade χοιρινό λουκάνικο με φύκια και miso που από τη μια έχει την τρυφεράδα ψητής κολοκύθας με γιαούρτι και edamame και από την άλλη ένα heavy metal spicy κορεάτικο κιμτσί. Το «Kobra» σερβίρει από νωρίς πρωινό (πολύ yummy το σάντουιτς Sando με μπριός, ιρλανδέζικο μπέικον, γραβιέρα Τήνου και τηγανητό αβγό) και γλυκά, νουγκατίνες, σοκολατίνες και άλλα παλιά και κλασικά από γνωστό ζαχαροπλαστείο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kobra

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.