Eμείς εδώ στο «αθηνόραμα» συντονιστήκαμε από την πρώτη στιγμή στις νέες συνθήκες και δημιουργήσαμε μια καινούργια ενότητα στους οδηγούς μας, στην οποία μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα εστιατόρια που προσφέρουν υπηρεσίες delivery και take away και η οποία επικαιροποιείται διαρκώς. Όπως μάλιστα προκύπτει από τη συνεχή επικοινωνία με γνωστούς σεφ και leader επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική του delivery, κάνοντας έτσι στο άμεσο μέλλον ακόμη πιο πλούσια την ποικιλία των γεύσεων που μπορούμε να απολαύσουμε στο σπίτι αλλά και προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε κι εμείς με τη σειρά μας τα αγαπημένα μας στέκια μέχρι να έρθει η στιγμή που θα μας υποδεχτούν ξανά.
Επιδεικνύοντας λ.χ. γρήγορα αντανακλαστικά στη νέα κατάσταση, τόσο τα Nice ’n’ Easy του Κολωνακίου και της Κηφισιάς όσο και τα ιταλιάνικα Frankie του Κολωνακίου και της Νέας Ερυθραίας δημιούργησαν υπηρεσία delivery μέσα από ένα ειδικό μενού που μας προφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις bio healthy γεύσεις τους στο σπίτι. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, τα μενού θα διανθιστούν και με κάποιες προτάσεις σε μεγαλύτερες μερίδες, που θα εξυπηρετούν καλύτερα τις οικογένειες.
Παραμένοντας σε healthy και δυναμωτικό mood, μπορούμε ακόμη να δοκιμάσουμε τα πάντα ενδιαφέροντα πιάτα του κολωνακιώτικου IT, όπως το χούμους με φιστίκι Αιγίνης, πετιμέζι και αραβικά πιτάκια, αλλά και –γιατί όχι;– να ανοιχτούμε σε vegan και vegetarian νερά, τσεκάροντας, ας πούμε, τα μενού του Mama Tierra της Ακαδημίας, του Veganaki στου Μακρυγιάννη με τα πληθωρικά χορτοφαγικά πιάτα ή του Plant Kingdom στο Παλαιό Φάληρο με ένα ρεπερτόριο που αλλάζει πολύ συχνά, ανάλογα με την εποχή και τα προϊόντα της.
Για εκείνες τις στιγμές που η διάθεση τραβάει comfort φαγητό με το άγγιγμα της παράδοσης υπάρχουν επιλογές καλές και δοκιμασμένες στο πέρασμα του χρόνου. Ο Βλάσσης στα Ιλίσια θα χαρεί να μας στείλει τους εξαίσιους λαχανοντολμάδες, τα μαγειρευτά αλλά και τα λαδερά του –όπως τα κουνουπίδι γιαχνί και σελινόριζα αλά πολίτα– για όσους νηστεύουν στο σπίτι. Για τους διαμένοντες στα πέριξ του Χαλανδρίου, το Βραστό έχει ιστορία που ξεπερνά τα 40 χρόνια και σπεσιαλιτέ του, πέρα ασφαλώς από το ομώνυμο πιάτο, τις πίτες με φύλλο χερίσιο, ενώ το Lazaro 1971 γράφει τη δική του ιστορία στο Παλαιό Φάληρο με σημαία το διάσημο πεϊνιρλί του Μπάρμπα Λάζαρου, το οποίο φιγουράρει στο ειδικό delivery menu του μαγαζιού, παρέα με πολλές κι ενδιαφέρουσες ελληνικές γεύσεις.
Αν αγαπάτε τα θαλασσινά, αλλά όχι τις μυρωδιές που αφήνουν στην κουζίνα, υπάρχουν καλές λύσεις, που θα φέρουν στο σπίτι σας ιωδιούχα φρεσκάδα: το Fifty Fish στο Μαρούσι με τις ιντριγκαδόρικες θαλασσινές κρεασιόν, όπως τα μπέργκερ θαλασσινών, το σύνθετο θαλασσινό project Fish Point στο Παγκράτι, όπου εκτός από φρέσκο ψάρι βρίσκουμε και νοστιμιές σαν τα φαλάφελ γαρίδας με τηγανητές πατάτες, καθώς και τα Ψαράκια & Θαλασσινά, που διανέμουν ψάρια, μύδια, καλαμαράκια, γαριδούλες και πάει λέγοντας από το κατάστημα της Βάρκιζας.
Τι θα λέγατε για έθνικ γευστικές πινελιές; Οι Έλληνες έχουμε ιδιαίτερη αγάπη στην ιταλική κουζίνα, πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο που η γειτονική μας χώρα δοκιμάζεται όσο καμία. Οι επιλογές που έχουμε είναι πραγματικά πολλές και απολαυστικές: από τις αυθεντικά comfort γεύσεις της γείτονος που έχει για σημαία της η ατμοσφαιρική τρατορία Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο μέχρι την εξαιρετική pinsa (ξαδέρφη της πίτσας) σε πολλές συνταγές του Lollo’s στο Χαλάνδρι και από εκεί στην ποιοτική αλυσίδα La Pasteria, που προσφέρει υπηρεσίες take away στα καταστήματα της Κηφισιάς και της Νέας Σμύρνης.
Η ινδική κουζίνα είναι γεμάτη υπέροχες σπεσιαλιτέ, spicy αλλά και πιο γλυκές, στις οποίες μας μυούν εστιατόρια όπως το Indian Chef στου Φιξ, το Little India στη Νέα Ερυθραία αλλά και το Pink Elephant, που διανέμει και από τις δύο του έδρες, σε Χαλάνδρι και Νεάπολη.